AK Parti’de Büyükşehir yarışı olur mu?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 01:43
YAZI
A
 AK Parti’de Büyükşehir yarışı olur mu? MHP’nin Büyükşehir adayı profesör mü?

Konya’da 10 yıldır her gün olmak üzere yılda 365 gün yazı yazıyorum.

Ama ilk kez bir bayram arifesinde “bayram” yazısı değil de siyasi yorumlarla bir arife günü yazısı ile sizlerle birlikteyiz.

Açık söyleyeyim siyaseti seviyorum.

Ama siyasette iyi niyetli, temiz ve şehir lehine yapılan eleştiriler hâşa belden aşağı vurma, iğrenç karalama politikası ve de yalan aynı zamanda da yanlıştan yüzde yüz uzakta olsa, ne acıdır ki “muhalefet” damgası ile gözünüze parmak sokularak “o” olunca, siyasi yorumların uzağından yakınından dahi geçmek istemiyorum.   

Oysa biz şehrimiz için sadece “ortak aklı bulma adına paydaş olma sevdasındayız”

…………

Konya’nın önündeki son derece kritik beş yılı için, şehrin uzun zıplamayı başarabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak?

…………….

37 yıllık gazetecilik mesleğimiz gereği bizim her partiden, her cemaatten, her ideolojik görüşten ama hepsinden sadece tanıdıklarımız ve arkadaşlarımız değil çok özellerini bile bizimle paylaşabilen “samimi dostlarımız” vardır.

…………..

Ben bu samimi dostlar ile mesela bir dönem şehrin BDP’li İl Başkanı ile bir dönem MHP’de görev yapmış başkanı ile siyasetin dışında bir başka şehir sevdasında yuvarlak masada aylarca birlikte omuz omuza çalıştık.

Hem de o zaman değil ülkede bu şehirde demokratikleşmenin paketi, demokratikleşmenin adı sanı bile yoktu. Bırakın adını böyle bir şeyden söz etmek o günlerde heriflik isterdi

Ama dedik ya bizim bu samimi dostlarımız siyaseten zıt kutuplarda olsalar da Konya’nın bir ortak paydasında maddi manevi aynı arabada idiler.

Ben onlara minnettarım.

Ben onlar için dua ediyorum.

Ben bir gazeteci olarak her zaman onların hizmetkârı oldum.

Bundan sonda yine hiç tereddüt etmeden onların gözü kapalı hizmetkârı olurum.

…………….

Bu gerçekler ışığında yeniden biri bana “Konya’nın önündeki son derece kritik beş yılı için Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak?” diye sorarsa ki soruyorlar, bende bana bu soruyu soran insanın görüşünü bildiğim halde, hiç tereddüt etmeden, kıvırmadan, lafı gevelemeden “Başbakan Konya için kimi koyarsa o olacak”… diyorum.

Biliyorum böyle deyince karşımda ki bazı heyecanlı partilileri üzüyorum.

………….

Sorunun ikinci merhalesinde ise bu kez “Peki Başbakan kimi koyacak?” sorusunda ise AK Particenahında karşımıza şaaaaak diye ikiye bölünmüş, iki ayrı kutup oluşuveriyor.

Çünkü bugüne kadar oyunu hep AK Parti’ye verip yine Başkan’ın adayı kim olursa olsun oyunu sandıkta AK Parti’ye verecek olan dostumuz ile sandıkta oyunu hiç bunları düşünmeden şartlar ve isimler kim olursa olsun her halükarda AK Parti’ye verecek hemşerimiz bizim cevabımıza a ya çok bozuluyorlar.

Ya da “Haklısın ben de aynı görüşteyim. Aynı şeyleri düşünüyoruz” diyorlar.

Yani iki ayrı görüş hakim. Bunun bir üçüncü alternatifi yok.

………….

Biz son 8-9 aydır bu sorularda gelinen noktada hep şunu söyledik “Yüzde 51 Tahir Akyürek…”

…………..

Evet bu cevabımız AK Parti cenahındaki iki farklı görüş açısını karşımıza getirdi ve getirmiş durumda da.

“Yüzde 51 Tahir Akyürek” cevabıma bozulan dostlarımız “Abi çok yanılıyorsun Tahir Bey bu kez yüzde 99 yok” diyorlar ve başka bir şey demiyorlar.

Çünkü bizde o zaman onlara o zaman şunu soruyoruz “Peki Tahir Bey yüzde 99 başkan olmayacak ise kim olacak?”

……………

İşte bu soru ve cevaplar arasında geldiğimiz noktada AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk aday adayı ismini açıkladı.

Sayın Vejdi Çınar…

Vejdi Bey ile de bu aday adaylığı öncesi iki kez bu durumu saatlerce tartıştık.

Ben yukarıda ki bu çok net olarak ifade ettiğim şahsi düşüncemi Vejdi Bey’in aday adaylığı niyetine rağmen direk yüzüne karşı çok net söyledim.

Her an yanılmak biz aciz kullar içindir.

Allah’a şükürler olsun ki Başkan Tahir Akyürek’i basında en çok eleştiren bir gazeteci olarak bu son Başkanlık konusundaki düşüncemizde yanıldığımız zaman da kimse karşımıza çıkıp bize maddi manevi tek kelime söyleyemez.

Söyleyemeyecek de.

Çünkü kısa bir gün önce yine Tahir Başkan’ı ya da Büyükşehir bir hizmetini ağır bir şekilde eleştirdiğim günün ikindi saatlerinde Tahir abim sohbetin sonunda elimden tuttu.

Ve samimi, içten görüşmemizin ardından “Bu şehirde 10 yıldır benden hiçbir şey istemeyen ama buna rağmen yeri geldiği zaman bana inandığı için beni savunan 3 insan zor çıkar. Ama bunlardan biri sensin” demişti.

İşte Cenab-ı Allah’ın huzuruna çıkmadan, yalan dünyanın ahir gününde Tahir Başkanla 10 yıldır köşesinde şehir adına cebelleşen ve birileri tarafından ya “o” ya da “bize muhalif” olarak ilan edilen biz, Tahir Başkan’ın gözünde ve gönlünde ak olduğumuzu kulaklarımızla işitiyorduk.

Muhalif (!) bir gazeteci için bundan büyük bir mutluluk olabilir mi?

…………..

Sayın Vejdi Çınar’ı rahmetli Süleyman Çınar’ın Konyaspor Başkanlığı döneminde kısa süreli tanımıştım.

Daha sonra Ankara’da hem Uluslararası bir Haber Ajansı’nın Bölge Müdürü hem de dönemin BaşbakanıTansu Çiller’i özel olarak takip eden Başbakan muhabiri iken Sayın Çınar ile Türkiye ve siyasi gelişmeleri değerlendirmek, Sayın Çiller’i biz “eleştirmek” için bir araya geliyorduk. Çünkü o dönem Sayın Çiller’in danışmanlığını yapan Vejdi Çınar o dönemin dillendirilmeyen politikalarını anlatıyor ve siyaseten tartışıyorduk.

İşte Sayın Çınar’ın o en şatafatlı dönemlerinde bile bir kez olsun Başbakanlık’taki ofisine gitmedik. Konya başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelip o ofiste kendisine takla atanları öğrendikçe de, inatla direniyor ve kendi yerimizde durmaya daha büyük gayret gösteriyorduk.             

…………

O günler bitti Sayın Çınar’la Konya’da birlikteliğimiz yine sadece siyasi değerlendirmeler yapmak üzere zaman zaman bir araya gelişlerimiz oldu.

Allah’ıma şükürler olsun ki hep o kendi yerimi korumaya çalıştım.

Evet Uluslararası Döviz Piyasası işlemleri yapan, bir Konyaspor fanatiği olan, iş yaşamı ve siyasi hayatı boyunca farklı birçok projesini bizimle samimi olarak paylaşan Çınar, tek kelime ile bir Konya sevdalısıdır.

Dahası samimiyetimize sığınarak kendisi için şunu söyleyebilirim tam bir Konya manyağıdır.

Son özel sohbetlerimizde de yüzüne karşı söylediğim gibi bu kararı içinde Cenab-ı Allah’ın kendisine, ailesine, şehrimize hakkımızda ne hayırlısı ise onu versin.

MHP’NİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI!

Büyükşehir Başkanlığı için AK Parti nasıl Başbakanın ağzından çıkan cümleye kilitlendi ise son dönemlerde Konya’da gerçek anlamda bir kıpırdanma hissettiren MHP’de aynı şekilde ser verip sır vermeyen bir politika izliyor.

Dahası izliyordu.

Ama biliyorduk ki başta Sayın İl Başkanı Tarık Taşçı sıkı, samimi, çalışkan ve güçlü ekibi Genel Merkezi suyolu yapmıştı.

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin isimler üzerinde ki araştırması, Konya teşkilatlarının raporu, Konya vekillerinin görüşü alınmış de MHP’nin Büyükşehir adayı yüzde 99 belirlenmişti.

Hani biz de ucundan kıyısından Başkan adayının kimliği üzerinde bir işaret alabilir miyiz? Diye kıvranıp dururken işaret fişeği Konya dışından geldi.

Bunun adı siyaset.

Son dakikada bir değişiklik olabilir mi? Yüzde yüz olabilir.

Veya biz naciz kul olarak yanılabiliriz.

Ama okurlarımıza şimdilik olmak kaydı şartı ile şunu söyleyebilirim; MHP’nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, beyefendi, olgun, samimi, ağır başlı bir profesör…

…………

Her siyasi partinin her aday adayı ile ilgili zaman içerisinde küçük küçük yorumlar yapmak izin bugün itibari ile düğmeye basmış olduk.

Cenab-ı Allah’ım hepimiz için, onlar için de bizler içinde, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlısını versin.       

………………

ÇUMRA BELEDİYESİNİ KUTLUYORUM

Hafta sonunda Çumra’da küçük, mütevazı ama anlamlı bir tören vardır.

Tekrar başa dönüyorum siyasi görüşü fikri zikri ne olursa olsun, kendi alanında bu şehir için bu ülke için kim çivi çaktı ise onları bize yakışır bir şekilde yâd etmeliyiz. Vefalı olmalıyız. Ve bu vefamızı laf da bırakmayarak göstermeliyiz.

İşte Çumra Belediyesi Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın isminin verildiği parkı törenle açtı.

Fatih Erbakan’ın da katıldığı törende Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Suat PamukçuMHP İl Başkanı Tarık Taşçı, çok sayıda kaymakam, Belediye Başkanları, muhtarlar ve Erbakan sevdalıları vardı.

Biz de vefaya vefa gösterenlere şehrimiz adına teşekkür ederiz.

………..

Bayram, inşallah anlamına uygun şekilde bayramımız olsun. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayvan ölür semeri kalır; insan ölür eseri kalır. Gidenin değil bırakmayanın ardından ağlamalıyız.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Arife günlerinde ve bayramlarda bu ender günleri manevi atmosferine uygun hareket ederek yaşayarak idrak ettiğimiz zaman ADAM oluruz. 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları