Selçuklu’da plaka takip..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 16:14
YAZI
A
 Selçuklu’da plaka takip sistemi, Yaka Konutları’nın çocuk bahçesi

Sürücüler, yayalar kısaca bu şehirde yaşayan herkes için önemli bir yol güzergahından söz etmek istiyorum. Malum Beyşehir çevre yolundan yani Tıp Fakültesi ile Şeker yolu kavşağından başlayıp kampüse kadar giden yol trafik açısından “artık bu at bu arabayı çekmiyor” dedirten bir yol haline geldi.

Bugün için bu normal.

Çünkü bu yol eski çevre yolu. Siz bakmayın bu yolun şu anda şehir içi yolu olduğuna. Karayollarında bile bu kullandığımız yol resmen şehirlerarası çevre yolu. Ama bu yol bugün artık şehir içi ulaşımda şehrin yükünü çekmeye çalışan bir yol konumuna geldi.

Bu yol sabah olsun akşam olsun yükü çekmediği gibi meydana gelen kazaları ile de sürücülerin korkulu rüyası durumundadır.

Poliste kazaları önlemek amacıyla bu yolda gece gündüz karşılıklı olarak başta hız kontrolü olmak üzere sürekli denetimler yapar. Kısa zamana kadar Aydınlık bölgesinde üstten kameralı kontrol ile hız yapanlara arkalarından adreslerine ceza gelirdi. Bu kameralar şimdilik iptal. Çünkü yakın zamanda yazımızın başında çizdiğimiz bir uçtan bir uca bu yolda yol boyunca kameralı hız tüneli başlayacak. Yani Beyşehir kavşağından, kampüs kavşağına kadar hız sınırını aşan, hatalı sollama yapan, dahası sağlama yapan magandalar yandı.

Bu işin maddi külfetinin ağırlığını ise bildiğimiz kadarı ile Selçuklu Belediyesi üstlenmiş. Allah razı olsun. Ama esas ifade etmek istediğimiz Selçuklu Belediyesi şimdi bu noktadan başlamak üzere Konya’da bir ilke imza atıyor ve plaka tanıma sistemini devreye sokuyormuş. Bu çok önemli bir konudur. Çünkü Antep’teki büyük patlamada Sakarya’dan çalınan otomobilin oraya kadar gitmesinin en büyük sebeplerinden biri de Türkiye’de plaka tanıma sisteminin tam olarak yapılamamasıdır.

Bu stratejik çalışma hem şehrimiz hem de Türkiye için önemlidir. Bu uygulamayı da Konya’da ilk kez yapan Selçuklu Belediyesi başkan ve yöneticilerine teşekkür ederiz.

YAKA KONUTLARI’NDA KORKUTAN PARK

Meram’da Meram Yaka Yolu ile Hocafakıh arasında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları sonrası bölgede çok güzel ve örnek bir yapılanma oluşuyor. Ancak bu güzel yapılanmada zaman zaman aksaklıklar veya yanlışlıklar da söz konusu. Özellikle Yaka Konutları bölgesinde çocuk parkları ve oyun alanlarının yüksek enerji gerilim hattının hemen altında olması mahalle sakinleri ile anne ve babaları korkutuyor. Bu noktada yetkililerin acil çözüm üretmesi mahallelinin en büyük dileği. Biz buradan konuyu fotoğraflarla ilgili mercilere iletiyoruz. Umarım bir çözüm bulunur ve bu tedirginliğin önüne geçilir.  

s5004064.jpg

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Geçici bir güven uğruna temel özgürlüklerinden vazgeçenler, ne özgürlüğü hak ederler ne de güveni.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Tatlı su çeşmelerinden su doldururken israfın önüne geçtiğimiz zaman ADAM oluruz?

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları