Devlete para yatırma..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 20:29
YAZI
A

Devlete para yatırma işkence olmamalı..

 Maliye’den, SGK’dan, Bağ-Kur’dan ya da böyle konulardan hiç mi hiç anlamam. İşimde olmaz. Bugüne kadar olmadı ama inşallah bundan sonrada olmaz. Ancak biz bu işleri anlamıyoruz diye vatandaşın derdine de kulaklarımızı tıkayamayız.

Dün bir Mali Müşavir abimizle Vatan Caddesi’nde yürürken telefonumuz çaldı. Daha önceden cep telefon numaramızı verdiğimiz ama sadece bir kez oturup dertleştiğimiz vatandaş arıyordu. Dünden için “Bugün SGK’ya para ödemesi için son gün olduğunu ancak banka şubelerinde bilgisayarların kilitlendiği için yatıracağı primi yatıramadığından dert yanıyordu.

Bu arada SGK’ya kızıyor “vezneler niye kapatıldı” diye bize soruyordu.

Biz işimiz olmasa da yolumuzun güzergâhında diye SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü SayınCem Dinç Bey’in de kapısını çalalım, geçmiş bayramı bahane edip bu konuyu da öğrenelim istedik.

Hani körün istediği bir göz Allah verirmiş iki göz yaa.

Kapıyı çalıp, içeriye girdiğimiz zaman gördük ki Muhasebeciler Odası tam kadro makamda imiş. Başta Sayın Müdür ve dostlarımız olmak üzere hepsi ile tek tek bayramlaştık. Sohbete girdik. Fırsatını bulunca bu konuyu açtık. Sayın Dinç’in konu ile ilgili bilgisi varmış. Dahası dün bu sorun sadece Konya’da değilİstanbul dahil pek çok ilde yaşanmış. Müdür Bey buna rağmen Bakanlığı aradı ve konunun çözülmesi için dahası son günü erteleme talebinde bulundu ve bankalar ile en üst düzeyde bu konuyu ciddi bir şekilde ele alacağını söyledi. Ayrıca konuyu not defterine de yazdı.

Bu arada Oda Başkanı Sayın İsmail Turan bu sorunun kendileri için de çok büyük sorun oluşturduğunubankaların bu konuda bilinçli olarak müşteri seçtiğini açık seçik beyan ederek pek çok sıkıntıyı detaylı olarak açıkladı.

Başkanla makamda bulunan Başkan Yardımcısı Ramazan Bayram, Başkan Yardımcısı Seyit Faruk Özselek, Başkan Yardımcısı Süleyman Erçik ve Sayman Abdil Erdal Bey’de tek tek başkanlarını onayladılar.

Anladık ki en yüksek makamdaki bürokratından, odalara kadar herkes konunun takipçisi. Özellikle Sayın Müdür Cem Dinç Bey alanındaki başarısını ve kabiliyetini bu konuya da odaklamış durumda.

İnanıyorum ki bu çilede sona yaklaşılıyor.

Devletine olan borcunu primini ödemek için sıraya giren, parasını ödeyebilmek için borç bulup banka banka koşturan vatandaş yakında sövmekten kurtulacak.

MERAM BÖLGESİNDE

NÖBETÇİ ECZANE SORUNU

Bizim samimiyetimize inanarak, yazılarımızı devamlı takip eden okurlarımızdan Sayın Ali Atlı Bey, bayramda yaşadığı nöbetçi eczane sorununu bakın nasıl tertemiz duygularla paylaşıyor:

“Sayın Uğur Bey,
Yazılarınızı beğenerek devamlı olarak okuyorum. Meram Yeni Yol’da bulunan Araştırma Hastanesi (Eski SSK Hastanesi) civarında tahmini olarak 10 tane eczane bulunmaktadır. Kurban Bayramı’nın 4.günü (Pazar günü) SSK Hastanesi’nin civarında hiç bir eczane nöbetçi bulunmuyordu. Vatandaş perişan, yakınlarda nöbetçi eczane yok.

Böyle bir şey olabilir mi Uğur Bey? Eczacılar Odası’nı aradım durumu bildirmek için.

Verdikleri cevap aynen şöyle idi; Tıp Fakültesi civarında ve Havzan’da nöbetçi eczane var. Durumu sizin ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum olayı yazılarınızda belirtirseniz sevinirim. Saygılarımla…”


GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her şeyin yenisi, dostun eskisi imiş.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kaldırımlarda yürürken bebek arabalı bayanlara yol verdiğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları