19 Mayıs Mehmet Bayır’da top artık AK Parti’de!!!

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 07:09
YAZI
A
 Şems Mahallesi’nden, Tercüman Mahallesi’nden, Ahmet Özdemir Sokak’tan, Dr. Abdullah Salim Sokak’tan inanılmaz tepkiler alıyorum.

Mahalle halkı, Mehmet Bayır İlkokulu’nun velileri, bu velilerin tanıdıkları bizi arayarak bu okulun resmi açıklamalara rağmen 2 aylık bir “kandırmaca” sürecinin ardından İmam Hatip olacağını, ama bizim bu konuya duyarsız kaldığımızı söylüyorlar.

Bizim de gazete olarak bu gelişmelere duyarsız kaldığımızı iddia ediyorlar. Vallahi gazetemizin genel yayın politikası konusu zaman zaman beni aşar. Ne de olsa biz de bu kurumun bir işçisiyiz.

Ama veliler özellikle de bayan veliler Valiliğin kapısına dayanmadan, Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan Bey ile ayaküstü bir daha görüşmeden, kendi sütunumuzda konuyu defalarca yazdım.

foto-1-013.jpg

19 Mayıs İlkokulu’nun adını tarihten kazıyarak doğru bir şey yapmıyoruz diye defalarca yazdık ki ben bir 19 Mayıs İlkokulu mezunu olmamın yanı sıra Merkez İmam Hatip’in arka duvarları ile bitişik çıkmaz sokakta dünyaya gelen, Karpuzoğlu Camii’nde rahmetli Mevlüt Hoca’nın önünde diz çökerek besmele çekmeyi öğrenen bir çocuk idim.

O bölgede bulunan Merkez İmam Hatip Lisesi var iken bir ilkokulun İmam Hatip olarak değiştirilmesi ve bölgede hiçbir ilkokulun bulunmaması ile gelinen noktada velileri haklı dahası çok çok haklı buluyorum.

Mesela valiliğin önüne giderek bekleyen velilerin yaptıkları açıklamadan kısa bir bölümü sizlerle paylaşmak istiyorum:

“Mehmet Bayır İlkokulu velileri olarak maalesef İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından kandırıldık. Kandırıldık kelimesi belki ağır bir söz gibi görünebilir. Ancak bu sözcüğün yerine başka bir kelime koyamadık maalesef. 25 Mart tarihinde yaptığımız basın açıklamasında okulumuzun kapatılacağı yönünde duyumlar aldığımızı söylediğimiz zaman, veliler arasındaki söylentilere itibar etmeyin denildi. Resmi olarak bir çalışma olmadığı söylendi. 27 Mart 2013 tarihli ve 46921413/622,01/352960 sayılı resmi yazı ile ‘2013-2014 eğitim-öğretim yılında Karatay Mehmet Bayır İlkokulu’nun kapatılması ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır’ denildi.

Ancak bu resmi evrakın gönderilmesinin üzerinden 2 ay geçtikten sonra 3 Haziran 2013 tarihinde ‘yerleşim yerindeki okul ve öğrenci sayısına göre Mehmet Bayır İlkokulu kapatılarak Mehmet Bayır İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmesi planlanmıştır’ denildi.

Yerleşim yerinde yeterli sayıda ilkokul öğrencisi bulunmadığı iddia edildi. Bu sene sadece 1. sınıf öğrencisi sayısı 240 olan bir okulda yeterli sayıda öğrenci olmadığı nasıl söylenebilir? Teselli olarak da halen ilkokulu okuyan öğrenciler dağıtılmadan eğitimlerine devam edecektir denildi. Ama ne şartlarda devam edecekler. 8 olan birinci sınıf sayısı 5-6’ya düşürülerek, çocuklar öğretmenlerinden, arkadaşlarından ayrılarak diğer sınıflara dağıtılacak ve bu şekilde ilkokulu tamamlamaya çalışan öğrencilerden bizler performans bekleyeceğiz.

Bizler eğitimci değiliz. Tabii ki en iyisini değerli büyüklerimiz bilir. Ancak çocuk psikolojisi denilen bir şey göz ardı edilmemeli. Bizler anne olarak gayet iyi biliyoruz ki bulundukları ortama, öğretmenlerine alışan çocuklar, yeni bir ortama girdikleri zaman bir sürü sıkıntılarla karşı karşıya kalacaklar.

Bizim 60-66-72 aylık çocuklarımız evlerimize 3-5 dakika uzaklıktaki okulumuz dururken, neden 20-25 dakika uzaklıktaki okullara yönlendiriliyorlar.

Hadi diyelim ki bizim çocuklarımız bu binada ilkokulu bitirdiler -ki hiç inandırıcı değil- 2 ay içinde değişen fikirlerin 2-3 yıl içinde tekrar değişmeyeceğini bizlere kim garanti edebilir. Elimizde resmi evrak olduğu halde 2 ay sonra okulumuzu kapattılar. Önümüzdeki senelerde bizim çocuklarımızın tekrar başka okullara gönderilmeyeceğine kim inanır?

Kaldı ki yönlendirebilecekleri bir okulda çevremizde bulunmuyor. Neden bizim okulumuz üzerinden bu oyunlar oynanıyor? Merak ediyoruz.

Bizler sadece kendi çocuklarımızı düşünmüyoruz. Bizim mahallemizde başka bir ilkokul bulunmuyor. Bu sene itibariyle okula başlayacak diğer çocukları düşünüyoruz”…

………….

foto-2-011.jpg

Gelinen noktada ben de oluşan kanaat şu, bürokratlar bu işi çözemedi. Eğer niyet gerçekten iyi ise başta vekiller ve AK Parti İl Başkanı Sayın Ahmet Sorgun olmak üzere siyasiler bu işe süratle el atmak durumundalar.

Oysa yapı olarak eğitime siyasilerin el atması benim en son isteyebileceğim bir şey idi.

Ama ne yapalım, denize düşen neye sarılırmış?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Demiryolu caddesinde YAY SAT’a ait 42 BAR 4. plakalı araç hız limitine rağmen öndeki aracı sıkıştırmadığı ve kırmızı ışıkta geçmediği zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları