Ruhlar mezarlığı için Valimize teşekkür ederim

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:00
YAZI
A
  Mübarek aya girerken dişlerimizi sıktık, parmaklarımızı kilitledik. Hiç değilse bu günlerde insanların kalbini kırmayalım diye de el ferini çektik.

Ya da çekmeye çalıştık. Ancak Ramazan ayı en iyi Konyada yaşanır inancı içerisinde her geride kalan günde sinir sistemiz bozulmaya başladı. Duyduklarımızı duymazdan, gördüklerimizi görmezlikten gelmek istedik.

Ama hani derler yaa “Tek kelime ile üzerimize üzerimize geliyordu”

İki gündür Mevlana Müzesi’nin arka bahçesinde Hakikat’ül Ervah olarak nitelenen bölümde sürdürülen çalışmaların kamuoyunda merak uyandırması üzerine kulaktan duyma da olsa eksik ya da yanlış bilgilerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

İşte gelinen son nokta.

Tabii bizim bu şehrin neresinde ne oluyor?

Hangi taşın altında ne var? Bilmemiz mümkün mü?

Dostlarımızın sayesinde sadece sadece bilgi kırıntılarına sahibiz.

Bu konuda da konun uzmanı olan büyüklerimiz sadece bize bazı bilgileri fısıldamışlardı.

Başta Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan, Kültür Müdürümüz Mustafa Bey, derhal konunun üzerine gitmişler.

Konuyu kapatmak istiyorum ama iki küçük detay daha vermek istiyorum.

Bir, burası artık araç parkı olmayacak.

İki, şimdi burasının yaya yolu yapılması düşünülüyor.

Ancak projede yolun iki tarafında da duvar var.

Yine projeye göre zemine kadar inmek gerekiyor.

Peki buradaki kabir ne olacak?

Çünkü toprağın 50 santim üzerini zemine indiremezsiniz. Yaya yolunun mutlaka olmasını istiyorsunuz üç basamaklı merdiven yapabilirsiniz değil mi?

Sıkıntılar büyük Allah’tan hâla ayakları yere basan bazı büyüklerimiz var da çarpılmadan yaşayabiliyoruz.

……………..

Ramazan ayında olsun normal vakitte olsun anormal durumların haricinde günlük yazılarımı nerede ise şehir uyurken yazarım.

Bugün ki yazımda böyle olmuştu. Ancak öğle saatlerine doğru Kültür Müdürümüz Mustafa Bey aradı. Üzgündü, kırgındı, sitemkardı.

Sabah namazına kadar yapılan çalışmaları bizzat yerinde gören bir insan teşekkür bile beklemezken birde eleştirilince yıkılıyordu.

Durumu bize sözlü olarak anlatıp bilgi verdikten sonra bir yazı ile de bizleri bilgilendirdi. Bilgilendirme notunun geniş kısmını gazetemizde haber olarak göreceksiniz.

Bizim yazımıza konu olan bölüm ise şöyle;  

“Projeler Konya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun onayı alındıktan sonra uygulamaya başlanmıştır.

Basında yer aldığı gibi Pakistan Millî Şâiri Muhammed İkbâl ve Büyük Türk Şâiri Nef’î’nin makamlarının kaldırılması sözkonusu olmayıp, bilakis bu makamlar proje kapsamında kendi yerlerinde korunarak ihya edilecektir. Makamların olduğu bölümün devamında, eski fotoğraflardan hareketle tespit edilebilen mezar taşları ile yeniden “Hâmûşûn” oluşturulması çalışması devam etmektedir.

Mehmed Bey Türbesinin yanında duvar açılması, protokol otoparkı ve ambulans alanı yapmak için değil, hafriyat artıklarının tahliyesi ve zemin döşemesinde kullanılacak malzemelerin servis edilmesi içindir.”

BİZİM RAMAZAN SALAM SUCUK İŞİ OLDU

Mesela dün sabah bir dönem önce AK Parti’den İl Genel Meclis üyeliği yapan bir abimiz aradı. Siyaset bitse de bizi günlük olarak takip ettiğini söyledikten sonra kendi köylerinde bir yıl önce şehit olan polis memurunun bulunduğu kabristandaki Türk Bayrağının üzen durumundan söz etti. Bayrağın değiştirilmesi için verdiğini mücadeleyi anlattı. Ama abimiz öylesine doluydu ki dokunsanız ağlayacaktı.

Bir ara “Uğur’cum biz nasıl bir insan olduk? Bizim Müslümanlığımız sadece beş vakit namaz kılmakta mı kaldı? Biz artık ramazanı sucuk salam olarak görüyoruz. Zekatı bile göstererek veriyoruz.” gibi bizim söyleyemediklerimizi söylüyordu.

ARAÇ MUAYENE İSTASYONU

İHTİYACA CEVAP VEREBİLİYOR MU?

Halil Yavuz isimli duyarlı okurumuz yaşadığı olayı bakın ne güzel ifade ediyor.

“Uğur Bey Merhaba,

Sesimizi duyurmanız için bir de size mail atıyorum. 17 Temmuz günü randevulu olarak Konya merkez araç muayene istasyonuna gittim. Ama 1 saat gecikmeli olarak aracımız içeri alındı ve 14’deki randevumuzdan 15.30 gibi çıkabildik. Hem sıcak havada hem de oruç olan insanların orada bekletilmesi hiç de hoş değildi. Ben de duyarsız kalmayarak size konuyu bildirmek istedim. Ulaştırma Bakanlığı mail adresini sitelerinde yazmadığı için zor buldum. İnfo@ubak.gov.tr adresine mail attım ama iletilmedi yanıtı aldım.

Konya merkeze 1 tane istasyon yeterli gelmemektedir. Gerek nüfus ve gerekse de araç sayısı bakımından Türkiye'nin ilk 7 ili arasında yer alan Konya’mıza 2. bir istasyon açılması için yeterli sayıda şikâyet ulaşmasıyla yetkililerin (Ulaştırma Bakanlığı’nın) harekete geçeceği kanısındayım.

Konya'ya sahip çıkılması ve kamuoyunun dikkatinin bu konuya çekilmesi açısından, sizin gibi değerli ve Konya'nın sorunlarına duyarlı gazetecimizin gazetenizde dile getirilmesi için yardımlarınızı bekler, teşekkürlerimi sunarım.”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Büyük bir hastalık geçirmeyenler, her şeyi anladıklarını iddia edemezler.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ezanlar okunurken zar atmayı bıraktığımız zaman ADAM oluruz..

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları