Şehir insanının belediyeden istekleri

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 21:20
YAZI
A
 Bugün yine şehrin iki ayrı noktasından iki ayrı vatandaşımızın, yöneticilerimizden isteklerini dile getireceğiz.

Birincisi şehrin göbeği sayılabilecek bir noktadan, 42 katlı tek binamızın gölgesi. Ya da şöyle tarif edelim Nene Hatun Parkı’nın yanı. Buradaki bina yıkıldıktan sonra aşağıdaki fotoğraflarda da göreceğiniz gibi ortada çok çirkin bir görüntü kalmış durumda. Mahalle sakinleri burada yeni bir düzenleme ailecek oturulacak istirahat edilecek bir düzenleme istiyorlar.

park-alani-1.jpg

park-alani-2.jpg

BİR BABANIN BÜYÜKŞEHİR’DEN RİCASI

Mustafa Akat isimli dertli bir baba da daha önceden Büyükşehir’e ilettiği sorununu çözemeyince bu kez bizden yardım istiyor.

İşte bakın bir baba ne diyor;

“13.06.2013 tarihinde Büyükşehir Belediyesine Konya'da Fetih Mahallesi’nde bulunan Ahmet Hamdi Göğüş Caddesi ile Şeyh Ulema Yahşi Caddesi'nin çakıştığı noktada sürekli trafik kazaları olduğunu belirtip buraya bir sinyalizasyon sisteminin mutlaka gerekliliğinden bahsetmiştim.Maalesef şu 1 hafta içinde 5 kez trafik kazası daha oldu. Bugün de bir tane kaza oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi bana maille yazılı olarak gönderdiği cevap metninde bu bölgede ışıklandırma sistemine gerek olmadığını, kazaların hız kurallarına ve geçiş üstünlük kurallarına uyulmadığından dolayı olduğunu, yapılan incelemede sinyalizasyon sistemine gerek olmadığını beyan etmiştir.

Bu noktadan geçen araçlar maalesef çok hızlı bir şekilde geçmektedirler. Dibinde Fetih Kent İlköğretim Okulu olmasına rağmen çok süratli geçmektedirler. Elbette insanlar geçiş üstünlük kurallarına uysalar ve hız limitlerine uysalar kazalar ciddi bir şekilde azalır, lakin belediyelerin de böyle sürekli kaza olan noktalardaki kazaları minimize etmek için trafik lambası koyması da kazalara tedbir almak açısından sorumluluklarından bir tanesidir.

Kazaların hepsinin fotoğraflarını çektim. Buradan gönderme imkanım olsa sizlere göndereceğim. Bizler artık çocuklarımızla burada değil yolda yürümek, kaldırımdan dahi yürümeye korkuyoruz acaba bir kaza olur da savrulan arabanın bir tanesi üzerimize çıkar mı diye.

Lütfen artık yeter. Bu çağrımızı duyurun. Kaza riski az olan yerlerde dahi onca trafik lambası varken bizlere bu zulüm neden. Gerekirse koyacakları 4 adet trafik lambalarının masrafını da apartman sakinleri olarak biz karşılamaya hazırız.

Lütfen çok ama çok acil bir şekilde buraya sinyalizasyon sisteminizi koymalarıyla alakalı kamuoyu oluşturunuz. Çünkü ben bir babayım. Hepinizin evladı var. En hızlı bir şekilde bu olayı çözeceğinizi umuyorum.

Teşekkür ediyorum.”…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Altın olsam değerimi herkes bilir, ben basit bir demir olayım. Değerimi sadece anlayan bilsin.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Mangal yakmanın yasak olduğu parklarda iftarı bahane ederek yasağı delmediğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları