Polisi buruk izledim

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 14:33
YAZI
A
 Polisi buruk izledim

Türk polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü şehrimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Bu kutlamalar merkezden ilçelere kadar pek çok yerde idi. Ama bu törenlerin başı ve çıkış noktası ise Polis Evi’ndeki tören idi.

Buraya da hukukçu dostlarımız Memduh Oğuz ve Bülent Aksoy ile birlikte gittik. Tören son derece samimi ve öz idi. Kimsenin sıkıldığını görmedim. Törende başta Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan Bey olmak üzere 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Memiş Kütükçü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hayrettin Semerkant, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Muzaffer Şeker, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ile çok sayıda bürokrat, hukukçu hatta gazeteci vardı.

Ev sahibi Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve Sayın Valimiz Sayın Doğan, her zamanki gibi kısa ve öz konuşmalarını yaptılar polis haftası nedeni ile düzenlenen yarışmalarda başarılı olan polis ve öğrencilere bilgisayarları ve ödülleri verildi.

Her şey güzel değil mi?

Yoooo hiç de öyle değil. Şahsen ben üzüldüm.

Bu törende hiçbir vekil yoktu. Tabii mazeret bildiren ve telgraf ile günü kurtaranlar vardı ama tek bir vekil orada yoktu.

Bence, benim gibi vekilleri arayan gözler o salonda çoktu.

Neyse fazla kurcalamanın bir anlamı yok. Bizde bu vesile ile bizi seven, takip eden Konya’nın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görev yapan polis müdürlerimizden polis memurlarımıza kadar tüm polis dostlarımızın bu önemli haftalarını kutlarız.

SANAYİCİ DERTLİ

Aşağıda şehrin bir sanayicisinin içindeki sıkıntılarını, dertlerini kaleme alıp paylaştığı cümleleri sizlere sunacağım.

Ancak bu abimiz ile ilgili birkaç küçük not düşmek istiyorum. Çünkü özellikle bürütüsler yine rahatsız olacaklar. Onların abdestlerinin nasıl kaçtığını çok iyi biliyorum. Zaten inşallah Allah’tan mani gelmez ise onlarla ilgili birkaç gün sonra farklı bir şey yazacağım.

Çünkü Tahir Başkan’ın bu kadar eleştirilmesinde bu bürütüslerin veballeri çok arttı.

Bizimle dertleşen sanayicimiz Konya’nın yerli köklü ailelerindendir. İsmini asla yazamam. Çünkü adam aile boyu ticaret yapıyor. Ama şu kadarını söyleyeyim Büsan’dan Organize’ye kadar fabrikaları var. Bir ayakları Konya’da bir ayakları dünyada. Düne kadar aile boyu inanılmaz şekilde sıkı Saadet Partili ya daFazilet Partiliydi. Bugün ise AK Partililer.

AK Parti kurulduğu günden bu yana da başta partili bazı vekiller olmak üzere partiye maddi manevi destek verdiler. Bunları bire bir biliyorum. Çünkü aileyi 30 yıldır yakından tanırım. Üstelik bu aile de Konya’nın genel yapısında olduğu gibi ellerine kağıdı kalemi ya da bilgisayarı açıp yazma özürlüdür(!)

Hele hele iş eleştirmeye geldi mi hiç yokturlar.

Bu mail bu abimizden gelince çok oldum. Aradan bir süre geçti bu kez bir görüşmemiz sırasında usulca‘Sana bir şey yazdım aldın mı?” deyince “almak ne kelime şok oldum, inanamadım” demiştim. Velhasıl işte bu sanayicimizin bizimle paylaştıkları;

“Sayın Uğur Özteke Bey

Yazılarını takip edip okuyorum. Gerçekleri çekinmeden Konya'nın çıkarlarını düşünerek yazan, kendine gelecekte menfaat beklenmeyen bir kişiliğe sahipsin. Konya'nın kaderi “ne zaman adam oluruz var ya!”bayağı yazmaya devam etmen gerekiyor.

Bir başkanımız çıkıyor ‘tramvay rengi nasıl olsun’ diye tüm billboard ve tv radyo reklamları ile soruyor? Buna tüm oda başkanları ve Konya vekilleri üzülmesi gerekirken alkış tutuyor.

Sayın Uğur Abi'm bu tramvayların rengini soracaklarına o billboardlarda ‘bunu Konya’da daha iyi kim yapar?’ diye niye düşünmüyor. Konya sanayisine niye sormuyorlar? Sivil örgüt olsun, oda başkanları veya vekiller olsun, çıkıp da “bunu Konya sanayisi yapar” diye neden bir açıklama yapmıyor? Ama onların daha önemli işleri, daha büyük işleri var. Onlar ancak birbirileriyle uğraşırlar.

Sayın Uğur Bey bu tramvaydan gelecek ve yılda 50 milyar doları bulacak bir pastadan niye Konya nasiplenmesin?

Hem “önce hemşerilerimiz” derler ama icraatları yok. Konya sanayimizi uyutuyorlar, sanayimizi küçültüyorlar. Niye tramvay konusunda sanayicimizi davet edip görüş almadılar?

Sayın Başkanlarım bilmeli ki dünya ekonomisi sanayiden dönmekte. Ben inanıyorum ki bizim sanayimize fırsat versinler bu Konya daha kaliteli daha güzel tramvaylar yapar. Konya sanayimizin bu gücü var. Ama sanayide yoklar, gelmedikleri için bilmiyorlar.

Başbakanımız, ‘önce yerli sanayi alımı yapın’ diye her tarafta söylüyor. Sayın başkanlar, Başbakanımızın dediğini dinlesinler, uygulasınlar yeter. O zaman her şey daha güzel olur.

Şahsen tramvayı her gördüğümde içim yanacak. Konya için kaçan fırsat çok büyük olmuştur.

Bir de başkanla görüşmek için randevu için talep etmiştim. Üç ay sonra ‘niçin görüşecektiniz konu neydi?’ diye özel kalem aradı. Ben de ‘konu halledildi gerek kalmadı’ dedim.

Yani Uğur Bey senin daha çok yazman lazım… Saygılarımla.”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Adalet nedir? Ağaçları sulamak.

Zulüm nedir? Dikene su vermek.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Bilet ücreti vermediğimiz çocuğumuzu yanımıza oturtup biletli vatandaşı ayakta tutmadığımız zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları