MEDAŞ’ta yeni yapılanma

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:29
YAZI
A
 MEDAŞ yeni Genel Müdürü ve yeni yapılanması ile dün ilk kez basının önüne dolayısıyla da kamuoyunun önüne çıktı. Biz de bu vesile ile bu yapılanmanın ilk toplantısına katıldık. Şehrimizde artık MEDAŞ düne kadar olduğu gibi enerji dağıtımına devam ederken, yeni kardeş şirketi MEPAŞ perakende satış faaliyetini yapacak. Bu yapılanma ile birlikteMEDAŞ Genel Müdürlüğü görevine atanan Muhittin Murat ile MEPAŞ Genel Müdürlüğü’ne atanan Erol Uçmazbaş Bey’e yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

Muhittin Murat Bey’in yaptığı açıklama ile eski Genel Müdür Önder Kazazoğlu’nun da terfi ederekMEDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu öğrendik.

Özelleştirmeden sonra MEDAŞ ile ilgili tüm sorun, istek ve beklentilerde hala kavganın bitmediğini biliyoruz. Çünkü yıllarca devletin bir çiftliği olarak kullanılan kurum özelleşmeden sonra yasaları uygulamaya çalışınca sıkıntı çıktı. Bu sıkıntı bundan sonra nasıl çözülür bilmiyorum. Ama yine iş eğitimle, konuşa konuşa bir noktada belki belli bir seviyeye çekilebilir diye düşünüyorum.

ESNAFTA, YENİ TABELA

UYGULAMASINA ALIŞACAK

Yeni uygulamalara geçilmesi ile bugünlerde sıkıntılı olan kesimlerden birisi de esnaflarımız. Yeni yasa ile birlikte tabelalardaki boyut ve yer uygulamasından esnaflar muzdarip. Çünkü dün dünde kalıyordu. Zabıta da bir yerde haklı olarak yeni uygulamayı esnaftan istiyor. Durum böyle olunca da zabıta ve esnaf arasında yaşanmaya başlanan sıkıntı artık bizlere kadar ulaşmaya başlamış durumda.

TRAFİK LAMBALARINDAKİ SANİYE

UYGULAMASI KALDIRILDI MI?

Önceki gün Sevde isimli bayan okurumuzun ikazı ile benimde dikkatimi çeken ama yazmayı ihmal ettiğimiz bir ciddi konu ise; özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki trafik lambalarında sürücülerin saniye ile uyarılması idi.

Bu uygulama sürücülerin hareket etmesinde de, frene basmasında da son derece faydalı bir uygulama idi. Defalarca bu uygulama için vatandaş adına yetkililere teşekkür ettik. Hatta bu uygulamanın eğer mümkünse daha da yaygınlaştırılmasını istedik. Ancak bu bayan okurumuzun ikazı ile hatırladık ki bu saniyeleri belirten ikaz lambaları tek tek kaldırılmış durumda. Çok az bir yerde kullanıyorlar.

Biz tekrar buradan yetkililere rica edelim. Yeşil ve kırmızı ışığın yanmasında özellikle sürücüleri uyaransaniye sistemi son derece faydalı oluyordu.

SAYIN KABAKÇI BİRAZ

MÜJDE VERDİ AMA          

Önce duyarlı okurumuz Türker Özen’in mailini sizlerle paylaşıyoruz;

“Merhaba Uğur Bey

Yıllardır Konya havaalanı hakkında her yere yazıyorum ama kimseye duyuramadım sesimi. Yapılmakta olan yeni terminal binası da zaten bugünden yetersiz olacak. Bu Ulaştırma Bakanından bir AKP’li olarak diyorum ki gına geldi. Böyle Konya düşmanlığı olmasın. Saygılar.”

………..

Bu konu ile ilgili olarak pazartesi sabahı vekillerimizBüyükşehir ve Selçuklu Belediye Başkanlarımız,AK Parti İl Başkanı Sayın Ahmet Sorgun ve partinin güçlü isimleri ve sanayiciler ile birlikteydim. Burada da havaalanı konusu gündeme geldi. Sayın Mustafa Kabakçı, Konya’nın yeni havaalanı planlaması ile ilgili olarak mevcut havaalanında askeriyenin Karapınar’a taşınması ve bu bölgenin tamamen sivil havaalanı olması için çalıştıklarını söyledi.

Tabii bu kısa ve öz açıklamadan anladığım kadarı ile bu iş seçimler öncesi olabilecek bir konu değil. Belki seçim çalışmaları esnasında dillendirilebilir ama uygulama epey bir süre alabilir diye düşünüyorum. Sonuçta Konya ve Konyalılar olarak biraz daha diğer illerin havaalanlarına terminallerine gıpta ile bakmaya devam edeceğiz.

Biz çevre yolu gibi bu konuyu da Sayın Bakanımıza değil Sayın Başbakanımıza iletirsek çözebiliriz diye de düşünüyorum. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eğer düşman edinmek istiyorsanız, bir şeyleri değiştirmeye çalışın.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kayalıpark bölgesinde yayalarımız karşıdan karşıya geçerken yaya geçitlerini kullandığı zaman ADAM oluruz. 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları