Organizede yeni yol...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:44
YAZI
A
 Organizede yeni yol ve Bozkırlılar’ın Sarıot Gölü hayali

Memleket sevdalısı dostlarımız arasında bizim emekli bir öğretmenimiz var. Mehmet Apan hocam emekli matematik öğretmeni. Ama doğup büyüdüğü topraklar olan Bozkıriçin kara sevdalı. Ama Mehmet Hoca’nın bugün için Bozkır’da tek bir ağacı, bir karış toprağı bile yok. İşte biz bu hocamızı Çağlayan Göleti’nin duvarlarının yükseltilmesi ve Sarıot için tanıdık. Hocamız bir de Bozkırlılar Derneği’nde çalışan bir başka Bozkır sevdalısı Hacer Karahan hanımla bizim gazetenin yolunu deyim yerinde ise suyolu yapmışlardı. 

Biz kendilerini tanımaktan çok mutlu idik ama elimizden bir şey gelmiyordu. Dahası bu iki Bozkırlının ellerinde raporlar, istatistiki belgeler, fotoğraflar ve resmi yazışmaların bulunduğu dosyayı okumaktan hatim etmiştik.

Sadece köşemizde yazabiliyorduk. Biz yazıyorduk ama iktidar partisinin vekilleri başta olmak üzere herkes bize kızıyor dahası küsüyorlardı. İşte gel zaman git zaman bu iki Bozkırlı baraj duvarlarının yükseltilmesini sağladılar. Bugün burası için çok mutlular.

Ve geçen gün Mehmet Apan Hoca yine selam vererek odadan içeriye girince korktum. Bir anda aklıma “olumsuz bir şey mi var?” diye aksilikler geliverdi. Ama Allah’tan korktuğumuz başımıza gelmedi.

Çünkü bizim Mehmet Hoca uçuyordu. Ali Selvi Bey’den, DSİ Konya 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun’a teşekkürler ediyor duasını ise bir türlü bitiremiyordu.

Mehmet Abi baraj çalışmaları ile ilgili bilgiler verirken, “Abi göreceksin burada en az bin kişi balıkçılık yapacak. Bir ailede 4 kişi olursa 4 bin kişi sadece balık işinden karnını doyuracak. Buranın etrafı şöyle turizm olacak, böyle tesis olacak” diyerek mücadelelerinde gelinen nokta için teşekkür ediyordu.

Tekrar ediyorum.

Bozkır’da tek bir ağacı bile olmayan insanın yıllardır cebinden verdiği cep telefonu parası ile milleti oraya taşımak için arabasına koyduğu benzin parasına şahidim.

Ama bizim insanımız işte böyle gönlü zengin ve büyüktür.

Allah bizi böyle dostlardan mahrum etmesin.

1.ORGANİZE İÇİN

YENİ YOL ÇALIŞMASI

Sürekli olarak bu güzergahı kullanan sanayici bir abimiz bizim de haberimizin olmadığı bir yol çalışması ile ilgili olarak bakın ne diyor;

“1. Organize’de hızlı trene paralel bir karayolu olacak biliyorsun. Bu yol, taa istasyona kadar çıkacak. Bu yolun organize kısmı oradaki birkaç firmanın duvarları biraz içeri almamaları sebebiyle asfaltlanıp Konyalı’nın hizmetine sunulamıyor. Firma isimlerini burada yazıp deşifre etmeye gerek yok. Bunları zaten herkes biliyor. Burada asfaltlama yetkisi Organize Bölge Müdürlüğüne ait imiş. Çünkü Büyükşehir müdahil olamıyormuş. Aylardır orası rezalet içinde.

Kestirmeden şehir merkezine ulaşım olacak. Aynı zamanda Ankara yolunun da trafik yükü hafiflemiş olacak.

Bu konuda güçlü ve etkin kaleminizi oynatarak bir yazı yazmanızı istirham edecektim. Gerekirse benim ismimi rahatça kullanabilirsin. Her gün o bölgedeyim.

Saygılar…”

………….

Abimiz ticaret yapıyor. Biraz da olsa siyasi yönü var. Parti içi muhalefete neden olmamak adına ismini yazmadık.

TİCARET BORSASI BASIN MÜŞAVİRİ

İSMAİL ÖZKAN’I TEBRİK EDİYORUM

İki gün önce Ticaret Borsası Basın Müşaviri dostumuz İsmail Özkan ziyaretimize gelmişti. Bu ziyaretteİsmail kardeşimiz bize “MISIR RAPORU” isimli bir kitap hediye etti. Şöyle bir baktım ve “İnşallah boş vaktimizde okuyalım” derken İsmail “Abi bu benim üçüncü kitabım” deyince inanılmaz sevindim.  Meğer bizim İsmail, daha öncede buğday ve çeltik raporu adı altında iki kitap daha yayınlamış.

Bu kitapların yazılmasında Şahin Bilgiç,  Prof. Bayram Sade, Prof. Süleyman Soylu, Doç. Dr. Nermin Bilgiçli,  Dr. İbrahim Cerit, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öz ve Ziraat Yüksek Mühendisi Rahime Cengiz’in de imzaları vardı.

Biz bu yürekli ve yazar hocalarımıza dolayısıyla da İsmail kardeşimize bir kez daha teşekkür ve tebriklerimizi sunuyoruz.  

Ve öğreniyoruz ki daha bu kitapların arkası gelecek.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendini düşünmeyen adam hiç düşünmüyor demektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Asker Hastanesi giriş kapısındaki otobüs durağına özel araçlar ve dolmuşlar durmadığı zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları