Vatandaşın tarlasından...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 20:29
YAZI
A
 Vatandaşın tarlasından  sıcak asfaltlı yol geçer mi?

İzninizle bugün yine şehrimizde yaşanan garip bir olayı fotoğraflarla sizlere sunarak, zor durumdaki vatandaşımızın derdini de yetkililere iletmek istiyoruz.

Bir vatandaş iki üç kez arayarak Karahüyük’de bulunan tarlasının dahası ekili tarım arazisinin ortasından yol geçirildiğini, üstüne üstelik de bu yolun öyle sıradan bir yol değil sıcak asfalt dökülerek Paris otobanı gibi olduğunu söylüyordu.

İki gün önce bu okurumuz yine telefon edince dayanamadık ve arabaya atladığımız gibi soluğuKarahüyük tarlalarının içinde aldık.

Evet gittiğimiz yer tapuda Karahüyük mahallesinde 27555 ada 78 parsel olarak yer alan ekili tarım arazisi idi.

Ancak fotoğrafta da görüleceği gibi bu tarlanın ortasına belediyemiz yol açmış asfalt dökmüştü.

Üstüne üstelik bu yol öyle sıradan bir yol filan da değildi.

Hani staplize bir yol olsa, hatta hatta soğuk asfalt dökülerek bir yol yapılsa bu kadar garip bir manzara olmazdı. Burada tarlanın ortasında mükemmel standartlarda sıcak asfalttan yapılmış bir yol vardı.

İşin içine girdikçe daha garip olaylarla karşılıyorduk.

Tarlanın ortasından geçen ve sadece bir kişiye hizmet eden bu yoldan ikinci bir şahsın geçmesi de mümkün değildi.

Tarla sahipleri ekili arazilerinin ortasına otoban gibi asfalt yapılmasına şaşkınlıklarını ifade ederlerken bir yerde masumiyetlerini de o kadar net ifade ediyorlardı ki.

Şöyle ki Hacı Amca, “Kuzum yol sevaptır. Yapılsın. Önemli değil. Ama bu yolu kim kullanacak? Bak sadece şuradaki çardağa gitmek için bu tarlaya bu asfalt döküldü” diyordu.

Anlıyorduk ki bu yoldan birkaç vatandaş istifade edecek olsa tarla sahibi yine üzülmeyecekti.

Ama bu en yüksek standartta asfalt dökülerek yapılan yol sadece ileride bulunan bir çardak için yapılmış gibi gözüküyordu.

İşte elinde tapusu ile buna tepki gösteren vatandaş bundan sonra soruyordu;

“Benim tarlama asfalt dökerken insan bir sormaz mı? Bir haber vermez mi? Su kanalları bile bozulmuş. Bilmiyorum bundan Başkan’ın haberi var mı? Ama ben yetkililerin bundan haberi olduğuna inanmıyorum. Bu sadece birilerinin işgüzarlığı” diye kızmaya başlıyordu.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları