Fahri Trafik Müfettişleri..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 02:40
YAZI
A
 Fahri Trafik Müfettişleri yine üzmeye mi başladı?

 

Uzun bir aradan sonra Fahri Trafik Müfettişlerimizden hem de tutanaklı belgeli şikayetler gelmeye başladı.

Bir dönem de bu konuda çok şikayet oluyordu ki. Neredeyse işin mizahı bile çıkmıştı. Zafer’de kırmızı ışıkta geçtiği için ceza yazılan plaka Altınekin’de bir traktörde çıkıyordu.

Şimdi de aşağıda paylaşacağımız gibi Hatip Caddesi ile Lalebahçe Caddesi yol kesişiminde bulunan Lalebahçe Karakolu Kavşağı’ndaki sinyalizasyon sisteminin kontrollü geçiş olmasına rağmen, kırmızı ışıkta geçtiği iddiası ile bir sürücüye yazılan ceza tutanağı ile ortaya çıktı. (6.9.2012).

Bakın Ali Ermiş isimli vatandaşımız son derece duyarlı ve dikkatli şekilde bu kavşakta gün ve tarih verilen anda bu kavşakta kendisine yanan kontrollü geçiş ışığına uyarak yoluna devam eder. Ama arkasından kendisine kırmızı ışıkta geçtiği iddiası ile bir ceza tutanağı gelir. Ali Bey bizim gibi neme lazımcılık yapmayarak hakkını aramaya karar verir ve Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı yazarak işin doğrusunu öğrenmek ister. Büyükşehir’den kendisine şöyle resmi bir açıklama gelir;

“KONYA BÜYÜKŞEHÎR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı

Sayı: M.42.1.KBB.0.32.05.310.99 -   20.09.2012

Konu: Sinyalizasyon

Ali ERMİŞ

Beybes Mah. Turunçova Sok. No:3/2 Meram - KONYA

İLGİ: 20.09.2012 tarihli dilekçeniz.

İlgi sayılı yazınızda Hatip Caddesi ile Lalebahçe Caddesi kesişiminde bulunan Lalebahçe Karakolu Kavşağı’ndaki sinyalizasyon sisteminin 06.09.2012 tarihindeki çalışma şekli talebiniz incelenmiştir.

Buna göre söz konusu kavşaktaki sinyalizasyon sistemi 06.00-00.00 saatleri arası taşıt trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla Hatip Caddesi şehir merkezi istikameti gelişi sağa flaş (ikaz) kontrollü geçiş olarak otomatik konumda çalışmaktadır.

00.00-06.00 saatleri arası ise sinyalizasyon sistemi flaş (ikaz) konumunda çalışmaktadır.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Abdülmelik Ötegen

Başkan a.

Genel Sekreter Yrd.”

 

medicana.jpg

Ali Bey çok üzüntülü. Hakkını aramak istiyor. Ve yasal olarak da çok güzel mücadelesini veriyor. Kendisini yürekten kutluyoruz. Ve buradan Fahri Trafik Müfettişlerimize de bir ricada bulunuyoruz.

Yaptığınız iş çok önemli ve faydalı. Dahası itibarlı. Ama ne olur bu gönül işini yaparken kantarın dozunu kaçırmayın. Çünkü bir hata ile bu müessese yıpranabilir.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Büyük bir hastalık geçirmeyenler, her şeyi anladıklarını iddia edemezler.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Anıt çevresinde araç geçiş üstünlüğüne bir çözüm yolu bulabildiğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları