İlçe belediye başkanlıklarında...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 19:17
YAZI
A
 İlçe belediye başkanlıklarında denklemi Tahir Başkan çözecek…

Bugünlerde yine oldukça kafa karıştırıcı ve sıkıntılı günlerden geçiyoruz. İnşallah bunlar da sona erecek. Yoğun bir büyükşehir belediye başkanlığı tartışmaları ardından Mevlana Haftası ve törenler derken biz yine kendi küçük dünyamıza dönelim istedim.

Son haftalarda belki farkındasınız belki de görmezlikten geliyorsunuz. Tahir Başkan hiç kimsenin tahmin etmediği ve beklenmedik bir performans sergiliyor. Başkan için dur durak yok desek yanlış bir şey ifade etmemiş oluruz. Öyle ki başkan şehir merkezini bıraktı artık il sınırlarımızın içinde kalan dağ taş neresi varsa oraya ayak basıyor. Ovadaki dağdaki insanın elini sıkıyor onları dinliyor. Bu arada nerede ise de merkezdeki hiçbir önemli aktiviteyi kaçırmıyor.

Bence bu demektir ki Tahir Başkan bu döneminde Konya’nın tek hakimi olacak. Elbette yasa gereği tek hakimi ama bu sadece iktidar olmak değil muktedir de olmak anlamı geliyor. Başkan özellikle merkez belediye başkanları ile ilçe başkanlarını kendi gönlüne göre de bir seçebilirse (seçtirebilirse) ondan sonra dokunmayın Başkan’a.

Gerçi merkez ve diğer başkanların açıklanma tarihini bazı dostlarımız bize 20 Ocak tarihini bulabilir deseler de başkanlık ile Büyükşehir’de yeni görevlendirmeler konusundaki denklemler üç aşağı beş yukarı kuruluyor gibi. Yine inşallah Cenab-ı Allah’ım bizi yanıltmaz. Son ve nihai kararı elbette Sayın Başbakan verecek ama burada Tahir Başkan’ın duruşu ve söylemleri de pek çok şeyi çözecek gibi.     

ERSOY APARTMANININ SAKİNLERİ ADINA

EMPATİ YAPTIĞIMIZ ZAMAN

Bir dönemler benim de oturduğum bölgede yer alan Ersoy apartmanının sakinlerinden kibar bir rica aldık. Aslında bu bölgede bulunan esnaflar ve işyeri sahipleri bazı alınganlıklar gösterebilirler. Ama kimse kırılmadan birbirini suçlamadan empati yapsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Ve bölgede bulunan işyeri sahiplerinin de kendilerini bu apartman sakinlerinin yerine koyarak durumu değerlendirmelerini bekliyoruz.

Bakın apartman sakinleri ne diyordu?  

“Uğur Bey biz sizin iyi bir takipçiniziz.

Bizim sizden bir ricamız olacak. Bizi dinlerseniz çok memnun oluruz. Biz Beyazıt Mahallesi Sülün sokakta oturuyoruz. Tam Mustafa Kemal İlköğretim okulunun karşı sokağı. Aynı zamanda Şekerbank'ı geçince sağa tek yönlü ve Form’a giden yol. Bu yüzden trafik kesintisiz ve çok yoğun. Ricamıza gelince;

Önceden bir cafe vardı yıkıldı. Pek de düzgün bir yer de değildi. Onun yanında araba yıkama yağlamacısı vardı, o da bıraktı. Onun yanında üç katlı bir bina var sahipsiz. Ne olur inanmazsanız kendiniz gelin bir görün hatta fotoğrafını çekin. Tam evimizin karşısında arsanın halini ve boş binanın avlusunu. Çöp dağlar gibi. Ayrıca apartmanımızın altında Petshop var. Bazen 10-15 köpek getiriliyor. Yemin ediyorum köyde yaşasak bundan iyi. Çoğu zaman apartman kapısından girerken burnumuzu ve ağzımızı kapatıyoruz kokudan. Onun bitişiğinde bir cafe vardı. Yazın gürültüden, nargile kokusundan geceleri tavla şakırtısında muzdarip olduk. Allah’tan kısa bir süre önce kapandı. Onun yanında tek suit daireli bir yer var giren çıkan belli değil. Allah aşkına Tahir Bey'e mi söylersiniz hangi belediyeye söylersiniz bilemiyoruz. Ailelerin yaşadığı bir yerde güya muhafazakarlıklarından burunlarından kıl aldırmayan belediyelerimiz bunları nasıl görmezler?Nasıl ruhsat verilir? Konya'nın tam kalbinde. Zaten Konya'da bunu sizden başka dile getirecek bir babayiğit gazetecide kalmadı. Petshop yani hayvan satılan dükkan. Dükkan sahibiyle apartman sakinleri olarak kavgalı olduk. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Saygılarımızı sunuyoruz. Bizleri rahatsız eden komşularımızdan, belediye yetkililerinden de ricada bulunuyoruz.”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İstasyon Caddesi’nde karşı şeride geçerek önümüzdeki aracı sollamadığımız zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları