Konya için tarihi gün

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:09
YAZI
A
 Şehir bugün yine çok hareketli.  İki bakanla yeni stadyumun temeli atılacak. İsterseniz yazımıza bugün stadyum ile başlayalım.

Yeni stat şehrimize ve spor kamuoyuna hayırlı uğurlu olsun. Stadyum ile ilgili yer ve yapımı konusunda yanılmıyorsam 7-8 yıl önce Tahir Başkanla uzun uzadıya istişareler yapmıştık. Tahir Başkan bizimle yaptığı bu istişareleri tahmin ediyorum ki güvendiği pek çok isimle de yapmıştı. Bu saatten sonra pişmiş aşa su katmanın bir anlamı yok. Ama eğri oturup doğruyu söylememiz gerekirse ben hala o 7-8 yıl önceki durduğum yerdeyim. Kimin haklı olduğunu da elbette zaman gösterecek. İnşallah sağ ve sağlıklı olursak 5 yıla kalmaz kimin haklı olduğu ortaya çıkacak. O zaman da Tahir Başkanla karşılaştığımız zaman mahçup olmayı diliyorum. Ve benim haksız Başkan’ın haklı olabilmesi için de birinci ve her zaman geçerli kuralın Konyaspor’un Süper Lig’de olması ve de Konya spor kamuoyunu hep dinamik, hareketli ve gündemde tutması gerekir. Zaten bu hepimizin ortak duası. Tekrar temel atma töreni için şehrimize gelen Bakanlarımıza, bürokratlarımıza ve spor kamuoyuna şehir adına teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olmasını dileriz.

BAŞKAN ŞAN’IN BIRAKMA ŞANSI YOK

Samsunspor maçında Başkan aleyhine yapılan tezahürat Sayın Şan’ı fazlası ile üzmüş. Normal. Kim bu kadar emeğinin karşısında bir de üstüne üstelik küfür işitmek ister ki? Emin olun kimse buna tahammül edemez. Buradan bir kez daha net ifade ediyorum. Ben Sayın Başkan Ahmet Şan’ı, onun bizi sevdiğinden çok daha fazla seviyorum. Çok daha fazla kendisini düşünüyorum. Ama bu demek değildir ki Konyaspor çok doğru yöneltiliyor ya da Konyaspor başarılı…

Bu ayrı bir konu ama başkanın yaptığı son açıklamaya da katılmıyorum. Çünkü Ahmet Başkan’ın öyle bırakma gitme gibi de şansı yok.

MERAM TOKİ’CİLER ADINA ÇOK ÜZGÜNÜM

Kim ne derse desin Meram TOKİ’de oturan insanlar bu şehrin en medeni insanları. Neden mi? Çok basit. Bu şehirde belediye otobüsüne binmek için kadın erkek, yaşlı genç, okumuş cahil kim olursa olsun sıraya giren kul hakkına riayet edilen tek durak Meram TOKİ’dir. Bu konuda belki yüzlerce kez gözlem yaptım. En okumuş gibi görünen Meram Yeni Yol hattında bile kızlar, erkekler, gençler; haklarına, sıralarına razı olmadan “ben önce bineyim de kim ne halt ederse etsin” düşüncesi ile binip inerler. Ama Meram TOKİ insanı asla birbirinin önüne geçmez. Sırası bekler. Aklınca uyanıklık yapmaz. Bu yüzden de bu insanların yaptığı her yasal eylemi sonuna kadar destekliyorum. Eğer bu işle ilgili önceden bilgi sahibi olsaydım gider yanlarında onlara destek dahi verirdim.

YAKA KONUTLARI ÇOCUK BAHÇESİ

Konu ile ilgili yazımız üzerine Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Bey aradı. Yapılan çalışmanın yasal olduğunu bölgenin tamamen yeşil alan imarlı olduğunu belirterek buraya bu çocuk parkının yapılması için site sahiplerinden yoğun değil çok yoğun istek olduğunu söyledi. Yani park işi son derece yasal ve belediyenin haklı gerekçesi varmış. Ama Mustafa Bey’i görmeden sevdim. Çok delikanlı bir adamdı. Bu işin özünde doğru ya da sağlıklı olmadığının bilincinde idi. Ama yapılacak da bir şey yoktu. Biz bir kere daha ifade edelim. Kimsenin huzurunu bozmak gibi niyetimiz yok. Ama bu enerji yüksek gerilim işi çok sıkıntılı. Değil altına, yanına; yüksek gerilim hattının 1000 metreye kadar tüm çevresini tesir altında bırakmakta.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

“Sigara içilmez” tabelasının bulunduğu bir mekanda “Sigara içebilir miyim?” diye sormadığımız zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları