Pirinçteki beyaz taş ve eldeki takoz

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 18:17
YAZI
A
 Ticaret Odası seçimlerinin sona ermesi ile biz kavganın sona erdiğini sanıyorduk. Meğer ne büyük hata yapmışız. Böyle bir gaflette bulunduğumuz için en başta siz değerli okurlarımızdan ve dostlarımızdan özür dilerim.

Pazar günü odada seçim vardı.

Yeni yönetim dahası Selçuk Başkan’ın A takımı belli oluyordu. Olmuştu da. Ya da olacaktı. Biz içeride ciddi bir mücadele beklemediğimiz için pazar günü öğleden sonramızı Ticaret Odası’na değil Konyaspormaçına ayırmıştık.

İnanın çok büyük bir uzun atlama yapmışız.

KTO’da çok derin bir yarış olmuş.

Yarışın boyutunu da dün sabah öğlene kadar şehri turlarken öğrendik. Konuyla ilgili olarak görüştüğüm dertli bir abimizin şu sözü çok hoşuma gidiyordu: “Uğur’cum 38 yıldır bu şehirde siyaset ve cemaat işlerinde bulundum. Ama bu seçimlerle artık pes ettim. Bunu Selçuk Başkan’a da söyledim. Önemli olan pirincin içindeki beyaz taşı ayıklamaktır. Ama yine olmadı. En kısa zamanda istifa edeceğim”.

………………

Şehrin bir başka mekânında konu yine KTO seçimleri ve AK Parti idi.

Konuşanlar hem KTO kurullarına girmiş isimlerdi hem de en büyük özellikleri geçmiş yönetimlerde AK Parti il yönetimlerinde bizzat çalışmış olmalarıydı.

Burada da konu KTO yönetimi ile Bestami İnan abimizin KTO Üniversitesi’nin başına gelmesiydi.

Bu siyasetçi büyüğümüz Selçuk Başkan’ın pazar günü mecliste yaptığı kısa ve özlü konuşmaya değinerek, “Başkan elindeki takozu temizlemeli” diyormuş.

………………..

Konyaspor dedik yaa.

Yeşil-Beyazlılar için de iki laf edelim.

Ben hala Konyaspor’un Buca’yı İzmir’de yenip tur atlayacağına dahası süper lige çıkacağına olan inancımı koruyorum.

Lafımız maçtan çok protokol için olacak.

Bu noktada maça Bucaspor’a manevi destek vermiş olmak için de olsa tribünlerdeki yerini alan eski bakan Günay’a teşekkür ederim.

Bakanın sayesinde siyasetçilerimiz de, Başkan Akyürek de maça ilgi göstermişlerdi.

Ancaaak ben burada hiçbir mazeret göstermeden karşılaşmayı doksan dakikanın sonuna kadar izleyen Sayın valimiz Aydın Nezih Doğan Bey’e teşekkür etmek istiyorum. 

……………….

Kardeş yayın kuruluşumuz UĞUR BÖCEĞİ’ nin geçtiğimiz haftaki ÖZEL Dosyası için Kombassan Holdingin kurucu Başkanı Haşim Bayram Hoca ve A takımından Mehmet Esdegel ve arkadaşları ile birlikte şöyle bir Konya dışına çıkıp dağlardan tepelerden şehri değerlendirdik.

Holding kurulurken Haşim Hoca’nın motoru ile turlamasından, isim arayışında en güzel ismi bulup kurumsallaştırılan adların sahiplerine birer altın bilezik hediye edilmesine kadar bazı ilkleri dinliyorduk.

…………………..   

Yazımızı tamamlamadan bir kısa konuya daha değineyim diye notlarıma bakıyorum.

Uzun bir süreden bu yana Abdurrahman Akay abimizin küçücük minnacık bir notu var.

Abdurrahman abimiz yakın zamana kadar bir sivil toplum kuruluşumuzun başında oldukça faal idi.

Şimdi o işlerden elini eteğini çekti ve artık bir düğün salonunun işletmeciliğini yapıyor.

Abdurrahman abi anlatıyordu “Uğur’cum mübarek topraklarda esnaf 1 riyalin hesabını vermek için çalışıyor. Alışveriş yapmıştık. 1 riyal kalmış. Önemli değildi yürüyüp gidiyordum. Hacı arkamdan bağırarak koştu geldi 1 riyali verdi. Önemli değil deyince de ‘Haram hacı haram’ diyordu.

Peki bizim bu koca koca alış veriş merkezlerinde 1 kuruş, 1 lira adına açıklanan fiyatlardaki paraların üstü haram değil mi?”…

Ah Abdurrahman abim ahhhh.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hal girişinde ışıklara uyduğumuz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları