Kameralar çalışmıyor bekleyin

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 15:23
YAZI
A
 İstanbul çevre yolunu Beyşehir yoluna bağlayan, yani kampustan, Meram Tıp Fakültesine kadar olan eski çevre yolunda uzun süreden bu yana sürdürülen radarlı kameralı koridor için artık geriye sayım başladı.

Bu konuda yolun sağ yanlarına hangi aracın hangi hızla gideceğini gösteren tabelalar çakılınca, millet bir anda panikledi. Hatta hemen eleştirileri de duymaya, görmeye başladık. Buradan sizlerin aracılığı ile kamuoyuna duyuralım.

Evet tabelalar çakıldı. Kameralar kondu. Ama henüz cezai işlem yapılmaya başlanmadı. Şimdi kameraların çözünürlüğü tamamlanmaya başlıyor.

Ama hız tutkunları ile magandalar fazla sevinmesinler. Çünkü 1 aya kalmaz cezalar da yazılmaya başlıyor.

Trafik ve ceza denince bir acı gerçeği daha yine yazmak zorunda kalacağız.

İki gün önce bu şehirde yanılmıyorsam 30 yıllık öğretmenlik yapmış ve halende bir kurumda idarecilik yapan hocamız suratı asık bir şekilde gazeteye çıka geldi. Hocamın yüz ifadesi öyle kötü idi ki biz buna alışık değildik. Korktuk, ‘acaba bir hata mı yaptık?’ diye de endişelendik. Ne var ki hocamızın canını sıkan konunun yine trafik, yine fahri trafik müfettişleri olduğunu öğrenince rahatladık!

Hocamız aynı zamanda yıllarca trafik kurslarında binlerce öğrenciye ehliyet veren bir eğitimci idi.

Önceki gün evine bir ceza tutanağı gelmiş. Hazreti Hadimi caddesinde nerede ise her 500 metrede bir göbek vardır. Hocamız da evinden çıkmış ve yolun en sol şeridine geçerek ilk göbeğe girmek ve aksi istikamete gitmek istemiş.

Siz göbeğe girerken ne yaparsanız? Elbette ki hızınızı kesersiniz,

İşte o anda hocanın arkasında gelmekte olan Antalyalı bir fahri trafik müfettişi en sol şeridi işgal ederek gereken hızla gitmemek maddesinden tam 154 liralık cezayı yapıştırmış.

Hoca çıldırıyor.

Sordukça soruyor?

“Göbeğe girmek için yolun sol şeridine geçilmez mi?

“Buraya girerken hız kesilmez mi?”

“Böylesine keyfi, yolu izi bilmeyen insanlar nasıl kafalarına göre, canları istediği şekilde ceza yazar?

“Şimdi işimizi gücümüzü bırakacağız. Mahkemeye başvuracağız. Kapı kapı dolaşıp hakkımızı arayacağız”

“Bu günah değil midir?

“Bu kul hakkı değil midir”…

……………

Ne diyelim hocamızı epey bir süre dinledik. Bizim de yapabileceğimiz bir şey yoktu ki. Onun için insanlarımıza Allah ecir sabır versin diyoruz.

Bu arada Fahri Müfettişler Derneği Başkanı değerli hocamız Prof. Dr. Neyhan Ergene’nin de bize göndermiş olduğu bir yazıyı inşallah önümüzdeki günlerde kullanırız.

CEZA ÇÖZÜM MÜ?

Bu şehirde biz trafik bir sorun dahası çile dedikçe büyüklerimizin, bazı yetkili polis müdürlerimizin bize nasıl kızdıklarına kulaklarımla gözlerimle şahidim. Ama alın size daha dün sabah arabanın içinden çektiğim bir fotoğraf karesi.

Burası Meram Emniyet Müdürlüğü’nün olduğu kavşak.

Askeri Hastane istikametinden geldiğiniz zaman burası üç şerittir.

Yolun en sağı da istasyona gitmek isteyenlerin veya en azından direk karşı tarafa geçmek isteyenlerin şerididir.

Olsun bizim dolmuşçuların her kavşakta her saat her zaman yaptıkları açıkgözlülük o anda da geçerli oldu ve bu kardeşimiz yolun en sağ şeridinden sola dönmeye çalıştı.

İster radarlarla, ister kameralarla, ister polislerle isterseniz fahri trafik müfettişleri ile bu milleti cezaya boğsanız ne yazar ki?

Her şey ortada değil mi?      

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hiç kimseyi kendimizi kandırdığımız kadar ince oyunlarla kandırmıyoruz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Birbirimizi kandırmaktan vazgeçtiğimiz zaman ADAM oluruz 

img_0490.jpg  

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları