Selçuklu Uğur Başkan ile çok farklı

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:15
YAZI
A
 Büyüklerimiz “Bir şeyin temeli sağlam oldu mu korkmayın” derler ya bu çok doğru bir tespit.

Bakıyorum da kuruluşundan bu yana Selçuklu en düzgün yapılanan, en hızlı gelişen, tarlası, dairesi ve atölyesi en çok para kazanan ilçe.

Başkanları ile de en şanslı ilçe Selçuklu.

Net söylüyorum.

Ne Selçuklu’da oturuyorum.

Ne de Selçuklu’da oy kullanıyorum.

Ama Selçuklu’yu gıpta ile izliyorum.

Başkan Uğur İbrahim Altay’ın “Bunun adı AŞK” başlığı ile koltuktaki 4 yılını değerlendirdiği toplantıya katıldık.

Bir gazetecinin bu kadar açık ve net olması akıllı bir iş değildir.

Ama bu şehirdeki insanlar ne kadar çok karınlarından konuşuyorsa, ben de onlara inat daha yüksek sesle konuşmayı, net olmayı tercih ediyorum.

Uğur İbrahim Altay’ı tanıdıkça, Uğur İbrahim Altay’ı olabildiğince yakın tanıdıkça, bu insana olan saygım, sevgim, sempatim ve inancım büyüdükçe büyüyor.

Haaaa Başkan çok vizyonlu, çok dirayetli, çok akıllı ve çok zeki… Ama ekibi de muhteşem bir makine dizaynında.

35 yıldır bu şehrin bir basın mensubu olarak Uğur Başkan’ı benim penceremden farklı kılan açılar var.

Kimse bana, sıcak asfalt, soğuk asfalt, yok yeşil alan yok şu kadar bin fidan, vay efendim çöp bidonundan filan bahsetmiş.

Bu işleri ne kadar modern, ne kadar muhteşem yaparsanız yapın ama kusura bakmayın bu işler zaten bir belediye başkanının görevidir.

Bu çağda, bu teknolojide, bu kadar paranın pulun içinde elbette bunları yapacaksınız.

İnce nokta burada ortaya çıkıyor. Eğer siz Konya’da olmayan bir şeyi yapıyorsanız, eğer siz yaptığınız proje ile Konya’ya maddi manevi değer katıyorsanız o zaman görevini layığı ile yapıyorsunuz ve farkınızı ortaya koyuyorsunuz demektir.

Uğur Başkan işte tam bu noktada öne çıkıyor.

Başkan’ın bir Kelebekler Vadisi projesi var, size yemin ederim daha Konya’nın yarısı bu projenin anlamını kavrayamamış durumda. Buna bazı partililer de dahil.

Gerçi bu bizim klasik yapımız. Biz görmeyince, elleyemeyince, orada bir şeyler yiyerek karnımızı doyurmayınca oranın kıymetini anlamayız.

Uğur Başkanı vizyonlu kılan farklı kılan ise bu işte.

Başkan uluslararası kongre merkezi yapacağım dedi, bu şehirde aynı anda iki yeni kongre merkezinin temeli atılıverdi.

Eğitime ve spora verdiği destek Türkiye’de konuşuluyor.

Eğer bu desteği alt kesimdeki siyasiler biraz iyi değerlendirebilseler, Selçuklu bugünkü halinin beş misli daha büyür.

Başkan’ın engellilere, hasta çocuklara ve yaşlılara verdiği bir hizmet var ki onları görenin eğer bir parça vicdanı varsa oturur ağlar.

***

Tüm bunlara rağmen Başkan hala ilçeye yeni yeni pencereler açabilmenin gayretinde. Mesela Büyükşehir’den yeni bir transfer yapmışlar: Furkan Kuşdemir…

Belediyecilikten anlayanlar bu transferin yılın bombası olduğunu belirterek, “Bu transfer için Başkan bizzat çaba harcadı” diyorlardı.

Bu yeni görev hem Furkan Bey’e hem de Selçuklu’ya hayırlı uğurlu olsun. Cenab-ı Allah’ım her iki tarafı da mahcup etmesin.

***

Başkanın değerlendirme toplantısında iki vekil nöbetleşe göründüler.

Önce Sayın Hüseyin Üzülmez protokol masasındaki yerini aldı, daha sonra o gitti Sayın Mustafa Akışgeldi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun abimiz, il yönetiminin tecrübeli genç, dinamik isimleri tam kadro bu toplantıda idiler.

Hele hele AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa AK ile Başkan Uğur İbrahim Altay’ın o muhteşem uyumu salonda öyle bir gözleniyordu ki… Allah nazardan saklasın. Zaten Selçuklu’da bu ikilinin uyumu başarının en önemli düğümlerinden birisi. Her iki başkana da naçizane tavsiyem bol bol okusunlar etraflarına üflesinler. Ben nazardan ve de kem gözlerden korkarım.

Başkan’ın açıkladığı projelerin çalışmaların hemen hemen hepsini bildiğimi sanıyordum. Meğer bilmediğim bir şey varmış. O da THY bir uçağına Selçuklu adını vermiş. Yani Başkan’ın THY seferlerinde Selçukludolayısıyla Konya adına yaptığı reklamlar meyvesini vermiş ve Selçuklu isimli bir uçağımız oluvermiş.

Yakışır be başkanım.

İnşallah yarın bir gün Selçuklu Belediyesi’nin kendisine ait bir de özel uçağı oluverir. Bu da Türkiye’nin ilkleri arasına giriverir.

***

Sonuç.

Sonuç çok açık. Uğur Başkan son 7-8 aydır kabuğuna çekilmiş çalışmalarını şehirle paylaşma adına içine kapanmıştı. Projeler devam ediyordu ama Başkan’ı kırmışlardı. O “derin el” başkana bir yandan el frenini çektirirken, diğer yandan da ayağını gazdan çektirmeye çalışıyordu.

Şehri yöneten o gizli güçlere hep dedim ki; “Bakın Uğur Başkan, oda başkanlığından bu yana çok farklı bir yapıya sahip. Bugün Selçuklu’yu bırak deseniz vallahi de billahi de bırakır gider ve bir daha da arkasına bakmaz. Ağzını dahi açmaz. Başkan bunun şuurunda. Ama Selçuklu kaybeder, Konya kaybeder…”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dert, insana yol gösterir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

BÜSAN giriş ve çıkışına köklü bir çözüm yolu bulduğumuz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları