Yerel isimlerimiz yavaş yavaş siyaset sahnesinde

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 19:55
YAZI
A
 Yerel isimlerimiz yavaş yavaş siyaset sahnesinde yer almaya başladı

Bayram öncesi siz değerli okurlarımıza küçük bir söz vermiştik. Şehrin dinamikleri yerel siyaset adına dedikodu ve kavgalarını kapalı kapılar ardında yapıyor ama biz şahitli görüp duyduklarımızı sizlerle paylaşacağız demiştik. Hatta bununla da ilgili küçük bir yorumla işin ucunu kanatmıştık. Şimdi bayram sonrası millette rehavet sürerken biz de bu konuda ilmik ilmik yerel siyaseti işleyelim istedik.

ABDULLAH BAŞÇI, İSTANBUL GÜNGÖREN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLUYORMUŞ

İstanbul’dan gelen ikinci bir isim Abdullah Başçı Beydendi. İstanbul’da kendi iş hayatının yanı sıra KONSİAD Başkanlığını da başarı ile sürdüren ve son olarak Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen Konexpo 2 Sanayi ve Kültür Etkinliğini gerçekleştiren iş adamımız Abdullah Bey AK Parti Güngören Belediye Başkan Aday adaylığını açıklamaya hazırlanıyormuş.

Abdullah Beyi bir basın mensubu olarak hep yakından tanımaya çalıştık. KONSİAD’ın kuruluşundan bu yana gerek Konya gerekse Konya dışındaki faliyetlerinde kendisini izledik. İnşallah başarılı olur. Siyaset heyecanı da kendisine Güngören’e ve şehrimize hayırlı olsun diyoruz.

MHP KONYA TEŞKİLATI ÜLKÜ OCAKLARI YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Şehrimizin yerel siyasetinde AK Parti’den sonra en hızlı ve organize çalışan siyasi partilerimizden birisi de MHP. Hukukçu dostumuz Tarık Taşçı başkanlığındaki hareket bayram öncesi sessiz ama oldukça hummalı bir çalışma içerisindeydi. Çünkü Ülkü Ocakları Başkanlığına Sayın Alper Gedik getirildi. Ankara’dan gelen parti yöneticileri ile Konya Teşkilatı yöneticilerinin yapmış olduğu titiz bir çalışma sonrası yeni başkan belirleniyordu. Bu seçimin partiye, partililere ve Sayın Gedik’e hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

ÇUMRA HİKMET BERBEROĞLU PARKI İLGİ BEKLİYOR

Yine dikkatli okurlarımız hatırlayacaklardır. Bayram öncesi vefa adına teşekkür ettiğimiz bir güzel dilek de Çumra Belediyesine gitmişti. Çünkü Çumra Belediye Başkanlığı merhum Necmettin Erbakan adına yapılan parkı törenle hizmete açmış ve bu açılışa Fatih Erbakan da katılmıştı. Bu yazımızın ardından Çumralı birkaç okurumuzdan sitemler almaya başladık. Çünkü Çumra’da Bardakçı Mahallesi Erzurum Sokak’ta bulunduğunu öğrendiğimiz Hikmet Berberoğlu Parkının son derece bakımsız ve Berberoğlu’uun adına yakışmayacak şekilde pis olduğunu söylüyorlardı. Biz iyi niyet ile bunun gözden kaçan bir detay olduğunu yetkililerimize iletiyoruz.

MEHMET ALİ KUNTOĞLU’NUN ANLATTIĞI O ESKİ BAYRAMLARDAN SONRA

SİZ KAÇ BAYRAM ZİYARETİ YAPTINIZ?

Bayram arifesinde İsmail Nükte Bey’in mekanında karşılaşıp anlamlı sohbetler yaptığımız dostlarımızdan biri de Sayın Mehmet Ali Kuntoğlu idi. Mehmet Ali Bey bugünlere gelirken hiçbir zaman dününü unutmayan ve geçmişini inkar etmeyen olgun insanlarımızdandır. Bugün alanında parmakla gösterilecek şekilde başarılı olan Sayın Kuntoğlu kendi ifadesi ile dün babasına ait 20 metrekarelik minicik dükkanda bakkaldı. Bakkallık günlerinden bugünlere gelirken anne ve babasının duasına hep inanıyordu. İşte Sayın Kuntoğlu o günlerde Nalçaçı’da bulunan Bulvar Sitelerinde 90 dairenin tümünün birbirleri ile tek tek nasıl bayramlaştığını anlatırken günümüz insanının bayramı bayramdan ziyade bugünleri nasıl bir tatile çeviririmin içerisinde olduğunu anlatıyordu.

Günün Okkalı Sözü:

Bin sene de okusam ne biliyorsun diye sorsalar, haddimi bilirim derim.

Ne zaman adam oluruz?

Nalçacı da çift sıra uygunsuz park yapmadığımız zaman adam oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları