Başbakan’ın ağzını yiyeyim

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 02:02
YAZI
A
 “AK Partili belediyeler emsal değerler konusunda dikkatli davranmalı”

“AK Partili Belediyelerde çeşitli plan notlarıyla emsallerle oynayanlar var. Plan notlarıyla oynamak suretiyle eğer siz bunu 7'ye çıkarıyorsanız 6'ya çıkarıyorsanız tarih sizi affetmez, bu millet sizi affetmez.”

“Batıya gidiyoruz, dolaştığımız yerlerde bakıyorsunuz, onların da tarihten tevarüs ettiği mimari eserlere baktığınızda diyoruz ki: Budapeşte'ye bak, adamlar yüzlerce yıl bu eserleri nasıl korumuşlar ve hala nasıl koruyorlar. Bakın onlar oynamıyor, hala aynen koruyor bizde birçok yerde maalesef reklam panolarıyla cam giydirmelerle bilmem nelerle o tarihi eserleri rezil etmişler. Her yerde böyle, İstanbul’umuz, Ankara’mız, Konya’mız, İzmit her yer böyle. Bazıları tamamen kökten yıkılmış, yeniden inşa edilmiş. Ama yeniden aynısı inşa edilmiyor."

…………………….

Vallahi billahi bu cümleler ve korkunç iddialar bize ait değil. Allah korusun biz köşemizde haddimiz olmayarak böyle bir yazı yazsak yedi ceddimizi dümdüz ederler. Hele hele belediyelerimizin, vekillerimizin sözüm ona gazeteci silahşorları bizi bir tutar, iki yırtarlar.

Partinin içindeki okumuş cahiller, parti zırhı içerisinde gözlerini para bürümüş münafıklar bizim üzerimizden konuşabilmek için söz alma yarışına girerler.

Onları Cenab-ı Allah’ımın yüce adaletine havale ediyorum. Onlara hakkımı helal etmiyorum.

………….

Evet bu sözler Sayın Başbakanımızın tüm partili belediye başkanlarının, partililerin gözlerinin içine baka baka hem de basına kapalı olmayan ortamda; kameraların önünde söylediği sözlerden sadece birkaç cümle.  

Evet bu sözler Başbakan’ın AK Parti 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda, başarılı belediye başkanlarımıza ödül verdiği sempozyumdaki konuşmasından alınmıştır.

Başbakan başarılı bir eski büyükşehir belediye başkanı olarak partili belediye başkanlarının şehirleri nasıl yok ettiklerini, tarihi mirası sadece adamına rant aktarma adına nasıl kuşa çevirdiğini görüyor. Sayın Başbakan partili yöneticilerin rant adına şehirlerin kaderleri ile kağıt üzerinde nasıl oynadıklarını gördüğünü, bu insanların gözlerinin içine bakarak haykırıyor.

İşte Sayın Başbakanımızın her şeyi bildiğini gördüğünü, dönen dolaplardan nasıl haberdar olduğunu bir kez daha fani dünyamızda kulaklarımla duyunca yağlarım eridi.

Başbakan ödül verdiği başkanların ne yaptığını biliyor yaaa işte bunun için kendisine USTA deniliyor.

İşte Konya’mıza hizmetin gelmediğinden şikayetçi olan, 3 AK Partili vekili sayamayan,  ama ağzından AK Partiyi düşürmeyenlerin “Biz oyumuzu bunlara değil Başbakan’a veriyoruz” demelerinin altındaki mantığı şimdi anlayabiliyor musunuz?

Üzülerek dahası özür dileyerek bir yerde sadece bir cümlede Sayın Başbakanımızın buradaki konuşmasına katılmadığımı ifade etmek istiyorum.

Sayın Erdoğan belki siyaseti gereği diyor ki “Bu CHP zihniyeti, tarihi yok eden zihniyettir, yıkan zihniyettir”…

Sayın Başbakan’ım tarihte CHP zihniyeti tarihi yok etmiştir. Olabilir, doğrudur.

Ama sizden bu noktada bir değil yüz kere özür dileyerek bir şey söylemek istiyorum; “Konya’mızda kimin yerel iktidar olduğunu en iyi yine siz bilirsiniz.  AK Partili yöneticilerin, AK partili akademisyenlerin, AK Partili belediyelere çalışan hocalarımızın,  AK Partili belediyelere verdikleri hizmetlerin karşılığını çuvalla para alan insanlarımızın altına imza attıkları yeni tarihi gerçekler var. Onlar da AK Partili bazı başkanların bugün tarihi yok ettiğini iddia ediyorlar ve altına imza atıyorlar.” Bunlar alanlarına göre bazı Sayın Bakanlarımıza dosyalar halinde sunulmuştur. Bunlardan bazılarına TOKİ’nin en tepesindeki değerli büyüklerimiz şahittir.

Ama elbette siz bu isimleri tanıdığınız halde, bu isimlerle çalıştığınız halde yine doğruları bu insanların yüzüne söylüyorsunuz yaaa. İşte siz bunun için lidersiniz.     

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Tarih tekerrür diye tarif ediyorlar, hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Döner  kavşakta durup otomobilin paspasını temizlemediğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları