UNİKOP’u unutmayın bir kenara not edin

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 13:44
YAZI
A
 Konya’da üniversitelerin birlikteliği ile dahası Selçuk Üniversitesi’nin abiliği ile çok çok önemli ve sempozyum daha gerçekleştirildi. Allah için bu önemli sempozyum basında da bizim gazetemiz dahil güzel güzel yer aldı. Ama yine de şehrimiz için hayati önem taşıyan bu sempozyum için iki cümle etmeden geçemeyeceğim. 

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği ve KOP Bölge İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu bölgesel kalkınma anlamında ortaya çıkan çok ortaklı bir güç birliği projesidir.

7 üniversitenin kalkınma anlamında güç birliği yapması açısından bu sempozyum Türkiye için bir ilktir ve benzeri yoktur.

UNİKOP adı verilen bu birlikteliğin ilk yıl dönem başkanlığını Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel Hoca yapıyordu.

Selçuk Üniversitesi, diğer üniversiteler ve KOP’un da desteği ile 3 günlük harika bir sempozyum Ankara ve siyasilerden de çok anlamlı destekler almıştı.

Bilindiği gibi sempozyumun açılışına ilk gün de 2 Bakan katılıyordu. Böylesine önemli ve zor bir organizasyondan Rektör Hakkı hoca ve ekibi başta olmak üzere diğer paydaşlar rektörler ve ekiplerin görevlileri alınlarının akı ile hatasız başarıyla çıktılar.

Yalnız burada dikkatlerden kaçırmamız gereken önemli bir noktayı da altını çizerek sizlerle paylaşmak istiyorum.

Rektör Hakkı Hoca bu konuda çıtayı ilk yıldan öyle bir noktaya koyduki önümüzdeki yıllar için ev sahipliği yapacak diğer üniversiteler eminimki şimdiden kara kara düşünmeye başlamışlardır. 

Sempozyumun verimliliğine gelince sanırım Tarım Bakanı Mehdi Eker Bey’in gazetelere de manşet olan şu sözleri bunu ortaya koyuyordu “KOP ve UNİKOP Marmaray gibi rüyalardan biriydi.”

Bizce de bu rüya gerçek oldu.

Hele hele arazi de yükselen dev inşaatlar ve suların toplanmasıyla çok daha büyük bir rüyanın gerçekleşmesi olacak.

İnşallah bizler de hep birlikte bunu göreceğiz.

10 BİN KİŞİLİK SPOR VE KONGRE

MERKEZİNE İLK KEZ GİRDİK

Karatay Bölgesi’nde hiç gelip geçerken dikkatinizi çeken, uçaktan dahi görülebilen dev bir inşaatın farkında mısınız? 

Evet inşallah yetişir. Çünkü yetişecek diyorlar. Yetişirse de Başbakanımız tarafından 17 Aralık tarihinde açılışı gerçekleştirilecek olan o dev spor ve kongre merkezi inşaatına dün ilk kez girdik.

Çünkü dün sabah İstanbul’dan gelen Basketbol Federasyonu Genel sekreteri Ali Özsoy, Spor İl MüdürüÖmer Ersoy, Basketbol Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Konyalı iş adamı Alper Arıkoğlu ile Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri ile bu salonda idik.

Kaba inşaatının büyük bir bölümü tamamlanan salonda 350 işçi günde çift vardiya çalışıyormuş.        

Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük ve estetik Spor ve Kongre Saraylarından birisi olacak olan salon yaklaşık 80 milyon liraya mal olacak. Bu salon uluslararası spor müsabakalarının yanında büyük toplantılara da ev sahipliğine yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi ve Mevlana Kültür Vadisi’nin de tamamlanması için artık geri sayımın sürdüğü 10 bin kişilik Spor ve Kongre Sarayı’nı Şeb-i Arus törenlerine kadar tamamlayıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğantarafından hizmete açmak istediklerini söylüyordu.

Başkan Akyürek zemin de düşünüldüğünde 12 bin kişinin aynı anda toplantı yapabileceği bu salonda, büyük parti kongrelerinin, büyük toplantıların ve sempozyumların yapılabileceği tarzda inşa edildiğini de hatırlattı.

Bu muhteşem salonun farklı karelerini ve çalışmaları bugün gazetemizin spor sayfalarında görebilirsiniz. 

İKİ GÜZEL KİTAP HEDİYESİ

İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Hafta sonu yazımız olması münasebeti ile iki güzel kitabı kültür camiamıza kazandıran iki ayrı dosta teşekkür etmek istiyorum.

İlk kitap Aşkın kanatları Adem ile Havva isimli romanın yazarı Sevgili Sahura Yağmur Arıcan’a ait.

Kitap gayet güzel ve bir solukta okunacak cinstendi. Kalemine ellerine sağlık diyoruz.

Bir diğer kitap ise “Yayıncılıkta 40 yıl” isimli Çobanlıktan yayıncılığa isimli eserin sahibi Ramazan Uysal Bey imzalı. Kitabı okumaya başladım ama henüz bitiremedim. Yalnız şu küçük hatırlatmayı da yapalım. Bu kitabı bize okumamız için getiren ise MEHİR Vakfı Genel Başkanı Sayın Mustafa Özdemir Bey idi.

Biz her iki büyüğümüze de buradan en derin saygılarımızı ve teşekkürlerimizi gönderiyoruz. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Aslan, mağarada can verse dahi, köpeğin ağzından artanı yemez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bazı halı yıkama şirketlerinin minibüsleri Melikşah mahallesinde sokak aralarında ralli yapmadığı zaman ADAM oluruz. 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları