Türkiye dolayısıyla Konya..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:33
YAZI
A
 Türkiye dolayısıyla Konya çok hızlı değişiyor  bilmem farkında mısınız?

 

Siz değerli okurlarımızın ilgi alanı mı değil mi bilmiyorum ama Türkiye’deki hızlı değişim Konya’mızı da çok yakından etkiliyor.

Bugün sözünü edeceğimiz konu spor.

Sporda da basketbol.

Belki pek çok okurumuz “konu ilgili alanımız değil” diyerek bu satırları okuduktan sonra ya dudak büküp öylesine okumaya devam edecek, ya da okumaktan dahi vazgeçecekler. Ama bizim görevimiz yazmaya devam. Basketbol dünyada futboldan sonra izlenen ikinci spor dalı. Türkiye’de de durum böyle. Yanılmıyorsam şehrimizde de sporcu sayısından seyirci sayısına basketbol futboldan sonra ikinci sırada.

İşte bu spor dalının seçimleri yapıldı. Seçimlerde basketbolun dört büyüğü yani Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Anadolu Efes yan yana gelerek tarihlerinde belki de ilk kez böylesine örnek birliktelik göstererek güç birliği yaptılar ve ortak bir başkan adayı çıkartarak sandığa gittiler. Bu büyüklerin karşısında ise eski Başkan Turgay Demirel vardı. Sandıklar açıldı ve mevcut BaşkanDemirel, basketbolun devlerini(!) ikiye katlayarak bir kez daha başkan oldu.

Buraya kadar bizi ilgilendiren yani Konya ile ilgili bir durum yok değil mi?

Aslında var. Ve çok önemli. Şöyle ki;  Bu seçimi tarihi bir duruşla kazanan Turgay Demirel’in listesinde bir Konyalı vardı. Ve Konya tarihide bir ilk yaşandı iş adamı Alper Arıkoğlu Basketbol Federasyonu yönetimine giren ilk Konyalı oldu.

Malum yakın zamanda da Sayın Mehmet Baykan Futbol Federasyonlarında değişmeyen tek isim olarak yıllarca aynı başarıyı tekrarlamıştı. Ve şimdi Türk sporunda 2. adam olarak işi zirveye taşımıştı. Ve bugün Futbol Federasyonuna dikkatlice bakarsanız Sayın Baykan’ın buraya kimleri taşıdığını da görürsünüz.

Her zaman iddia ediyoruz. Spor bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde sadece spor değildir. Hatta gelişmiş sporda marka olmuş ülkelerde bile spor değildir. Spor hep sahada oynanmaz. Top her zaman yuvarlak değildir. Bazen köşeleşiverir ve tınkır mıngır olur. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Vallahi anlayan anlamalı, anlamayanlara anlatmalı. Anlayamayana daha açık seçik yazamam.

İşte bu noktada Türk basketbolu, basketbolumuzun büyüklerine rağmen bir kaz daha kazandı.

Hala değişen bazı şeyleri anlamamakta direnenler varsa yarın onlar için çok geç olmuş demektir.

Bu satıra kadar sabırla bizi okuyan dostlarımız sporla ilginiz olmayabilir. Ama biraz daha sabır.

Sporla ilgileniyorsanız da büyük bir ihtimalle futbolseversinizdir. Basketbol sizin ilgi alanınızda değildir.

Ama buraya kadar cümlelerin arasına zincirler vurarak kelimeleri saklayarak bir şeyleri anlatmaya çalıştık.

Konya sporda, bir kez daha tarih yazmıştır.

Bu iş iyi analiz edildiği takdirde sadece spor olmadığı görülmelidir.

Konya her zaman olduğu gibi gücünün de farkında olmayabilir.

Ama Türkiye’de pek çok şeyin değiştiğini. Hem de çok hızlı değiştiğini gören gözler artık görmelidir. Türkiye değişirken Konya’mızda aynı hızla olmasa da değişmektedir. Konya büyük büyük olmasa da küçük küçük kazanmaya başlamıştır.

İşim olmasa da lüzumsuzluğumdan dolayı bu son seçime de biraz burnuma soktuğum zaman daha yakından görebildim. Şehir olarak ruhumuzun bile duymadığı bu olayda gücünü basketbol sporuna da vuran Sayın Genel Müdür Mehmet  Baykan’a, inanılmaz güçlerin çarpıştığı federasyon seçiminde Konyalı iş adamı Alper Arıkoğlu’nun arkasında adam gibi duran İl Müdürü Ömer Ersöz’e, Selçuklu Belediyesi’ne en başta da Başkan Uğur İbrahim Altay ile kulüp yetkilisi Selçuk Aksoy’a, Konyagücü kulübünün yiğit başkanı Ayşe Madenci hanımefendiye ve TORKU Selçuk Üniversitesi’nin yöneticileri Yunus Derebağ ileİbrahim Çınar’a şehir adına teşekkür ederim.

Türk sporu, Türk siyasetinin güçlü iradesinde bildiği yolda emin adımlarla ilerliyor. Cenab-ı Allah’ım mahcup etmez ise tüm engellemelere rağmen güzel günlerin yakın olduğuna da inanıyorum.

Bu vesile Konya sporunun başta Konyaspor’umuz olmak üzere her alanda daha da iyi olması için bundan sonra çok daha akıllı hamleler yaparak, sporda şehri kucaklayabilecek daha büyük başarılar elde etmenin umudu ile bu görülmeyen önemli başarıda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim.

AYŞE MADENCİ’YE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ

Bu seçimler dolayısıyla öğreniyoruz ki Ayşe Madenci hanımefendinin biricik annesinin çok rahatsız olduğunu öğrendik. Hanımefendiye acil şifalar dilerken Ayşe-Mehmet Madenci çiftine de Cenab-ı Allah’ım sabır ve kolaylık versin diyoruz.

NECATİ KÖKAT ABİMİZE DE AYNI DİLEKLERİMİZİ SUNUYORUZ

Bu günlerde anne sağlığı ile uğraşan bir dostumuzda Demiryol-İş Sendikası ve Türk-İş Konya temsilcisi Sayın Necati Kökat. Düşerek kalça kemiğini kıran ve geçirdiği başarılı ameliyat sonrası tedavisi süren teyzemize acil şifalar diler, Kökat ailesine bir kez daha geçmiş olsun deriz.

ÖZKARA AİLESİ BİRAZ RAHATLADI

Şehrimizin spor dünyasının en çilekeş isimlerinden, Konya sporuna futbolculuk yıllarından amatör spor yöneticiliğine kadar bu işin tozunu yutup ekmeğini paylaşan örnek isimlerinden Hasan Özkara ve ailesiise bugünlerde Ankara-İstanbul karayolunda geçirdiği feci trafik kazası sonrası Ankara’da yoğun bakımda bulunan biricik oğulları eski milli sporculardan elektrik ve elektronik mühendisi İbrahim Özkaraiçin dua ediyor. Bu ailenin çektiği sıkıntıları ve büyük üzüntüyü sizlerle paylaşıyor ve İbrahim’in yeniden eski sağlığına kavuşarak aramıza dönmesi için duacı oluyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her zaman güvensizlik göstermek, her zaman güvenmek kadar büyük bir yanlışlıktır.

             

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dik durmayı öğrendiğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları