Fener galibiyetinin ardından

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 09:54
YAZI
A

Karnımızı kaşıtmadınız yaa

Fenerbahçe maçının ardından sabah uyanır uyanmaz müsabakayı izleyen sporseverlerden gelen tepkiler, şikayetler, mesajlar ile bir anda sarsıldık.

Ne oluyor, bu işte neyin nesi demeye kalmadan feryadın biri bin para idi.

Sporseverler isyan ediyorlar ya ellerindeki biletler ile maça giremediklerini söylüyorlar ya da ellerindeki kombine bilete rağmen yerlerine başkaları oturduğu bunun üzerine kendilerinin de gidip başka yere oturduklarını o zaman da o yerin sahibi geldiği için istenmeyen olayların yaşandığını söylüyorlardı.

Pazartesi akşamı ÜN-TV’de bizim klasik program FUTBOL ANALİZ’i yaparken de sizlerden gelen şikayetleri canlı canlı izlemenizi isterdim.

Bu arada programın sunucusu TV’nin haber müdürü Selman Selim Akyüz, Konyaspor kulübünün konu ile ilgili yaptığı resmi açıklamayı okuyuverdi.

Kulüp şöyle diyordu;

“Spor Kamuoyunun Dikkatine

Torku Konyaspor’umuzun maçlarını oynayacağı Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu, yoğun bir çalışma dönemi sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen talepler doğrultusunda belirlenen kriterlere uygun hale getirilmiş ve Fenerbahçe ile oynanacak 1.hafta maçına yetiştirilmiştir.

Taraftarlarımızdan girişlerde yaşanan sıkıntılar ve biletleri olduğu halde içeriye giremedikleri konusunda gelen şikayetler değerlendirmeye alınmış ve yapılan incelemelerde kendine bilmez birkaç kişi tarafından turnike girişlerinde bulunan kart okuyucuların ve turnikelerin kablolarının kesilerek kullanılamaz hale getirildiği kamera kayıtlarında tespit edilmiştir. Sorumlular hakkında ilgili yerlere gerekli başvurular yapılmıştır.

Maçlarımızı oynadığımız Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu'nun mevcut fiziki şartları da göz önünde bulundurulduğunda yaşanan aksaklıkların bir daha olmaması için gerekli tedbirler alınacaktır...”

……………..

Bu açıklamamadan anlıyorduk ki yapılan şikayetler, feryatlar haklıydı.

Ve ortada ciddi bir polisiye durum söz konusu idi.

Ama son cümleye bende spor kamuoyu gibi takılmıştım.

“Maçlarımızı oynadığımız Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu'nun mevcut fiziki şartları da göz önünde bulundurulduğunda yaşanan aksaklıkların bir daha olmaması için gerekli tedbirler alınacaktır...”

…………

Vallahi gereken tedbirin alınmasında biraz geç kalmıştınız. Böyle bir maçı ancak Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında yaşarız.

Gerisi zaten sizin olsun deriz.

Bu arada bir şeyi hatırlatmak istiyorum.

Bunları önce Allah’a sonra polise havale ediyorum.

Genelde spor kamuoyunu maça giden taraftarları ne yazık ki hakir görür. Onları horlar. Yani eğer siz stadyuma son model lüks otomobilleriniz ile gelirseniz, jeeplerden inerseniz adam yerine konursunuz.

Aksi takdirde biraz sonra aşağıdaki eczacı dostumuz Feyyaz Mıhoğlugil’in paylaştığı duyguları dahası çektiği fotoğraflardan bazılarını sizlerle paylaşarak ne demek istediğimizi anlarsınız

uo-1.jpg

“Sayın Uğur Özteke abi

Malumunuz cumartesi akşamı Konya’mız için önemli bir akşamdı. Konyaspor Fenerbahçe ile süper ligdeki ilk maçına çıkıyordu. Biz de Konyaspor’a destek olmak amacı ile stadyumda olmak istedik. Biletlerin satışa çıktığı ilk gün aldık biletlerimizi ve maç günü eski yeşil tribünün kapısına geldik maça bir saat kala. Ancak içeri girebilmemiz mümkün olmadı. Çünkü polis barikat oluşturmuş içeri almıyordu. Kapının önünde biletsiz birçok insan biletlilerin girişine engel oluyor polisimiz onlara müdahale edeceği yerde bizim bulunduğumuz yer ile kapı arasına set çekiyordu. O an acaba maça gelmekle takıma destek vermekle yanlış mı yapıyoruz acaba diye düşündüm.

Uzun uğraşlar sonucu birçok kez ezilme tehlikesi atlatarak (maç başladıktan 10 dakika sonra) tribündeki yerimizi alabildik.

uo-2.jpg

Demek istediğim yapılanlar Konyalıya reva mıdır?

Aşağıda resimleri sizlerle paylaşıyorum ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Bu kadar yoğunluğun olacağı satılan bilet sayısından, biletlerin günler öncesinden bitmesinden anlaşılmasına rağmen neden bir önlem alınmaz.

İstanbul’da da maç izledim ama hiçbirinde bu kadar insanlık dışı muamele görmedim. Organizasyon eksikliği çok fazla idi. Yazılarınızda bu hususa dikkat çekmenizi bir dahaki maçlarda bu sorunların yaşanmaması adına rica ederim.

Şimdiden teşekkürler.  İyi günler, iyi çalışmalar.”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bana yapılan haksızlık bana hiç bir şekilde haksızlık yapma hakkını vermez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İhsaniye kavşağında kırmızı ışıkta bekleme süresine bir çözüm bulduğumuz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları