PTT Kargo’daki sıkıntı...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 16:14
YAZI
A
 PTT Kargo’daki sıkıntı meğer bu kadar küçük değilmiş

Hafta başında PTT Kargo şirketinde çalışan taşeron işçilerin maaşlarını alamayışları ile ilgili bir serzenişi dile getirmiş ve yetkililere iletmek adına da sizlerle paylaşmıştık.

Yazının çıktığı gün Kayseri’den bir okurumuz aradı.

Bizi Kayseri’den günlük olarak takip ettiğini söyleyen bu okurumuz kendisine gönderilen kargonun PTTnosunu 2780…….. ve ………… rakamlarını vererek (Bunlar bizde hâla kayıtlı) “Bu kargo bana geçtiğimiz hafta pazartesi veya salı günü gönderildi. Ama hâla elime geçmedi” diyordu.

Geçen haftaya döndük. Biz yine konuyu bize dolaylı olarak ulaştıran dostumuzun anlattıkları ile köşemizde sizlerle paylaştıktan sonra konu ile ilgili olarak sıkıntıyı yaşayan siz değerli okurlarımızdan elektronik postalar gelmeye başladı. 

Mesela birisinde Mustafa …. Bey şöyle diyordu;

“Sevgili Uğur Abi;

Sizin yazılarınızı çok sık takip ediyorum. Benim bir yeğenim var PTT Kargo’da çalışıyor. 4 yıldan beri (KİM) denen yerde 2013 yılına kadar herhangi bir sıkıntısı yoktu. Fakat bu yıl ihaleyi alan firma Türkiye geneli dağıtım ihalesini almış. Fakat işin altından da kalkamadı. Çalışanlar mağdur. Maaşlarını alamıyorlar, iş huzurları yok. KİM Müdürü muhtemelen geçmiş maaşlarının alamayacaklarını ifade etmiştir. Mart ayında ihalesi fesih olunan aynı firmaya tekrar dağıtım işi verilmiş. Yani mağduriyet devam etmektedir. Sizin GARİBANLARIN SESİ olduğunuzu biliyorum, sizden rica ediyorum, PTT Kargo’daki sıkıntılar hat safhaya ulaşmadan, aile facialarına yol açmadan yetkililerin dikkatini çekmenizi ve bu kişilere yardımcı olmanızı bekliyorum.

Selam ve saygılarımla”

…………….

Aynı gün yine bize ulaşan bir mailde de 20 Şubat tarihinde memurlarnet sitesinde yayınlanan aşağıdaki bu yazı gönderiliyordu.

Bu feryadında sadece belirli kısımlarını sizlere sunuyoruz;

“PTT’de firma fiyaskosu

Sayın PTT Genel Müdürü Osman TURAL;

172 yıllık köklü kuruluş olan PTT, 1 Şubat 2013 tarihinden 18 Şubat 2013 tarihine kadar kayıtlı gönderi tesliminde çok büyük bir prestij kaybına uğramıştır. Başta Genel Müdürlük Kargo ve Lojistik Dairesi Başkanı olmak üzere, firmaları kurtarmaya çalışan diğer tüm bürokrasi görevlilerinin derhal görevden el çektirilmesi gerekmektedir. 1 memur 1 adet ödeme şartlı gönderiyi geç teslim girişini yaptığı halde akla gelmeyecek azar ve cezalar yerken, bugün PTT’yi bu durumlara düşüren kişilerin de bir diyet ödemesi gerekmez mi?

Adaletin olmadığı yerde haktan söz edilemez.

Kocaman BİR PTT KAYITLI GÖNDERİ DAĞITIM KAOSU...”

……………

Bunları okuyunca anladım ki bu iş sadece Konya ile alakalı değilmiş. Bu yüzden biz boyumuzu bilerek haddimizi aşmayarak bizim Konya’daki gariban taşeron işçilerine “Allah rızası için bir yardım” diyerek bu konuyu noktalıyoruz.

KARATAY İHL’DEKİ BAYRAK

Dün sabah saat 8’i 10 geçe arayan bir okurumuz “Sana bir sitemimizi iletmek istiyoruz” diye lafa başlayınca kendi kendimize “Hayırdır inşallah yine nerede ne hata yaptık ki?” diye düşünmeye başlıyordum ki okurumuz konuşmasını sürdürdü “Abi Karatay İmam Hatip Lisesi var ya. Biliyor musun? Dün bayramdı yaa. Okula bir bayrak asmışlar bayrağın küçüklüğünden biz utandık. Hiç asmasalar daha iyi idi. Niye asmadınız diye sorsalar. Görevliler “Unuttuk” der geçerlerdi. Abi bizim daireye asılan bayrağa bak bir de okula asılan bayrağa. Allah aşkına bir fotoğraf çektir de millet görsün. Biliyoruz. Hassas bir zamandan geçiyoruz. Ama böyle bir bayrak da asılmaz ki” diyordu.

Biz bu okurumuzun sesine kulak vererek bugünkü yazımızı noktalıyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bilgi, sınırı olmayan bir denizdir. Bilgi dileyense denizlere dalan bir dalgıçtır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Mangal sezonu açıldı. Çevre kirliliğine duyarlı olduğumuz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları