MHP Selçuklu’da akademisyen başkan adayı istiyor

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 12:57
YAZI
A
 AK Parti Büyükşehir Belediye Başkana adayı olarak yeniden Tahir Başkan’ı ilan etmesinin ardından şehirde bir anda o kavga gürültü bitmiş siyasete bir dinginlik gelmişti.

Şimdilerde yeniden kıpır kıpır başta da AK Parti’nin merkez ilçe başkan adaylıklarıolmak üzere kıpraşmalar başladı.

AK Parti bu konuda inanın son yıların en ketum ve sessiz çalışmasını yapıyor. Selçuklu’nun dışında kimin başkan olacağını inanın parti teşkilatının yöneticileri, aday adayları, vekiller kimsecikler bilmiyor.

Haaa herkes kendisine göre bir senaryo çiziyor. Buna inanıyor ve inandıklarını da konuşarak çevresindekileri buna inandırmaya çalışıyor.

İsim vermeyeceğim. İnanın bir ilçenin başkanı dahi ufacık bir ipucunu bilmiyor.

Bu aslında güzel bir şey.

Tekrar şahsi kanaatimi söylüyorum.

Selçuklu’nun dışında Meram’da kim başkan olacak? Karatay’da kim olacak? Ya da şöyle diyelim Sayın Kalaycı ile Hançerli koltuklarını koruyacaklar mı?   

Bu noktada ben de bugüne kadar oluşan kanaat şu hani aylardır Tahir Başkan aday olacak diyorduk yaa. Bununla birlikte bizde şöyle bir hava oluşmuştu;

Tahir Başkan’ın dosyası Sayın Başbakan’ın önünde tartışılmayacak şekilde duruyordu. Yapılan küçük bir değerlendirme sonucunda Tahir Başkanla devam denildi.

Veee işte tam bu noktada Tahir Başkan’ın bu üçüncü döneminde elinin rahatlatılması, Tahir Başkan’ın yeni yerel yönetimler yasası ile de omzundaki yükünün artacak olması ile başkana bu kez “Çalışacağın kendi ekibini kendin seç” denildi.

Yanılabilirim.

Gelişmeleri yanlış da yorumlayabilirim.

Ama benim bildiğim bu kez en yakınından en uzağına (belki AK Parti için birkaç kritik ilçe hariç) ilçe başkanlarını direk Tahir Başkan belirleyecek.

Ben bunu bilir bunu söylerim.

MHP DE KETUM MU KETUM

CHP’nin Büyükşehir ve Selçuklu adayı büyük ölçüde belli, ama MHP sürekli olarak bir eli Konya’da bir eli Ankara’da olmak üzere sessiz arayışını sürdürüyor.    

Bu konuda MHP’li yöneticilerin ağızlarından bir kelime almak şöyle dursun, gözlerinden bile ışık alamıyoruz.

Bildiğimiz o da tam net değil ama aylar öncesinden sadece Karatay’da başkan adayını biliyoruz ve tanıştık.

Gerisi bizim için de sürpriz.

Ama bu demek değildir ki bizde hiçbir şey bilmiyoruz.

Gelişmeleri, görüşmelerin istihbaratını MHP’den alamasak da MHP’nin teklif götürdüğü isimlerden o gecenin sabahında alıyoruz.

Mesela MHP Selçuklu’da ısrarla akademisyenler, üniversite hocaları ile oturup kalkıyormuş.

Mesela isminin yazılmasını istemeyen bir doçent abimiz kendisine yapılan tekliften dolayı çok mutlu olmuş ama önündeki profesörlük süreci dolayı ile başkanlık teklifini kibarca reddetmiş.

Yine Selçuk Üniversitesi’nin akademisyenlerinden, genç inşaat mühendisi Kent Platformu Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Tolga Çöğürcü Hoca’nın ismi de Selçuklu aday adayları arasında imiş.

Yine Selçuklu’da bu ilçede geçmiş dönemde çalışmış, başarısını ispatlamış hukukçu bir büyüğümüzün de ismi geçiyormuş.

MHP Selçuklu deyince yine uzun bir süredir yazmak için notlarım arasında bulunan bir istifayı da bugün bu vesile ile araya sıkıştırıverelim.

MHP Selçuklu Kadınlar Kolu Başkanı Emine Batı Abalı Hanım bir süre önce bu görevinden istifa etmiş.Emine Hanım’ı değerli eşi Ahmet hocamdan, yakın akrabalarından dolayı biz de yakından tanıyıp takip ediyorduk.

Emine hanımı yerel siyaset adına tanıyıp takibe aldıktan sonra Konya ve partisi için böyle fedakar bir ismi her görüşümde kendisine şapka çıkartıyordum.

Bu istifa kararı Emine Hanım ve ailesi için hayırlı olsun diyoruz.

Saadet konusunda ise ilçelerden ziyade Büyükşehir’de son durumun ne olduğunu inanın ben de sizler gibi merak ediyorum.

Ama meraklılarına biraz daha sabır diyoruz.

AK Parti’nin isimleri bana göre Sayın Başbakan’ın Şeb-i Arus için şehrimize gelmeden açıklanır diye bekliyorum.

Sayın Başbakan’ın Ereğli mitingi bile belli olduğuna göre bu isimlerin açıklanması bence o güne kalmaz.

Yine büyüklerimiz bizden en iyisini bilirler değil mi?

KİTAP GÜNLERİ İLE İLGİLİ BİZİ

BİLGİLENDİRME NOTU ELİMİZE ULAŞTI

Kitap günleri sürerken, önce bir hocamızın mevcut alana isyanını ardından da bazı okuyucularımızdan gelen tepkileri köşemize taşımıştık. Tabii bunları dile getirdik diye de bize tepki göstereler vardı. O yazımızın çıktığı ilk gün Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan bir dostumuz arayarak bizi bilgilendireceğini söylemişti. Evet ayın 3’ünde gelen bu bilgilendirme notunu noktasına virgülüne dokunmadan bizde sizlerle paylaşalım istedik;  “Konya’mızda ciddi anlamda ilk kitap fuarı organizasyonu, “TÜYAP-TİCARET ODASI ve YAYINCILAR BİRLİĞİ” tarafından 2006 yılında organize edilmiş, fakat istenen netice elde edilememiştir. 

Bunun için ikincisi yapılmayarak TÜYAP kitap fuarı macerası sona ermiştir.

Neredeyse, ülkemizdeki bütün Büyükşehirlerde kitap fuarlarını yapan TÜYAP’ın bu organizasyonundan doğan boşluğu doldurmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi 2011 yılında “1. Konya Kitap Günleri” organizasyonunu düzenlemiştir.

Yaklaşık 45 yayınevi, 50 yazarın katıldığı ve 100’e yakın etkinliğin düzenlendiği “1. Konya Kitap Günleri” ne 65 bin ziyaretçi katılımı gerçekleşmiştir. Konya Kitap Günleri, yayınevleri ve yazarlarımızın yoğun memnuniyetleri ve halkımızın gösterdiği yoğun ilgi sonucunda geleneksel hale getirilerek, ikincisinin yapılmasına karar verilmiştir.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında daha kapsamlı bir şekilde düzenlenen ve yaklaşık 57 yayınevi, 100 yazarın katıldığı ve 150’ye yakın etkinliğin düzenlendiği  “2. Konya Kitap Günleri” ne 100 bin ziyaretçi katılımı gerçekleşmiştir.

Geleneksel hale getirdiğimiz Konya Kitap Günlerinin üçüncüsünün açılışını 30 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu yıl daha kapsamlı yaptığımız programımızda 70 stantta, 85 yayınevi, 100 yazarın katıldığı, 53 söyleşi, 170 imza programı düzenlenmesi hedeflenerek toplam 223 etkinliğin düzenlenmesi planlanmaktadır. Devam eden kitap günlerine 120 bine yakın ziyaretçi gelmesi hedeflenmektedir.

Geleneksel hale getirdiğimiz Konya Kitap Günleri önümüzdeki yıllarda da büyüyerek düzenlenmeye devam edecektir.

Üç yıldır devam Konya Kitap Günleri’ne katılan yayın evlerimize, bize destek veren değerli yazarlarımıza ve ziyaretçilerimize şükranlarımızı sunarız.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gönlü ışık yakmayı, aydınlanmayı öğrenen kişiyi, güneş bile yakamaz. Gündüz gibi ışıyıp durmayı istiyorsan, geceye benzeyen benliğini yakıver.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hastane oto parklarına gelişigüzel kafamıza göre değil yerlere çizilmiş çizgilere ve şekillere göre araçlarımızı park ettiğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları