Ahmet Şan şimdi ne demiş oldu?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:40
YAZI
A
 Ahmet Şan şimdi ne demiş oldu?

Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ile Konyaspor’u ve Konya sporunu konuşmama adına kendi kendime yaklaşık 1 yıl önce bir söz vermiştim.

Buralara gelmeden önce bizleri Konya dışından hatta Türkiye dışından takip eden okurlarımız için küçük bir tanıtım yapayım.

…………….

Sayın Ahmet Şan, 1963 yılında Konya’da doğar, 1987 yılında İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun olur. 1986 yılında Berlin Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Şan bir müddet Siemens Grubu’nda çalışır. Ardından Kompen A.Ş Genel Müdürlüğü görevine gelir ve 2007’de Kombassan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine atanır. Ahmet Şan aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanımız SayınTahir Akyürek Bey ile enişte kayındırlar. …………….. 

Tekrar Sayın Şan’la son görüşmemize gelelim.

O gün bir gazete sahibi ile birlikte otomobildeyiz. O gazete sahibi direksiyonda ben ise onun yanındayım. Yine Sayın Başkan aradı. Yarım saate yakın konuştuk. Ben tüm dediklerimizi ve iddialarımı ispatlama adına hazır olduğumu filan söyleyerek birbirimize sertleşince başkan da belki işi daha başka yerlere götürmeme adına “Benim şekerim yükseldi sonra görüşürüz” dedi ve kapattı. Tüm bu konuşmalara yanımdaki o gazete patronu da şahittir.

…………

O günlerde birkaç kez Sayın Zeki Çimen ve Hasan Dağlı ile Konyaspor’u konuştum ve yönetim zihniyeti, yüz yüze konuşulanlar ile arkadan konuşulanların farklılığı yüzünden belli bir nokta da anlaşılamayacağını anlayarak hem kendimi hem de Konyaspor’u yıpratmama adına bağrıma taş basarak da olsa dünyamda yeşil-beyazı kapattım.

Sadece ÜN-TV’deki dostum Selman Selim Akyüz ve bir de Sayın Rektörümüz Hakkı Gökbel Hoca’nınhatırı için pazartesiden pazartesiye televizyona çıkıyorum.

Bu programlarda da Konya futboluna, basketboluna zarar vermemek adına bizzat yaşadığım olaylar için bile ağzımı dahası gözlerimi ve kulaklarımı kapatıyorum…

…………….

Ancak dün sabah bir dostum aradı ve “Abi Ahmet Şan’ın açıklamasını okudun mu?” deyince yineKonyaspor’a daldık. Oysa aynı gün gazetelerde Konyaspor Teknik direktörü Uğur Tütüneker ilk altı için bile havlu attıklarını açıklıyordu. Uğur Hoca koskoca Konya ile dalga geçiyor ve “Artık ortalarda gezeceğiz” demişti. Yani koskoca şehrin koskoca tarihi takımını ortalık takımı(!) yapıvermişlerdi.

..………….

İşin bu faslını da geçtik ve geldik başkanın son açıklamasına.

Bakın Başkan ne buyurmuş:

 “Anadolu Selçukluspor bize atılan son dakika golüdür. Anadolu Selçukluspor’u birinin kolunu kıvırmışız, öyle almışız. Yok; tam tersine kolu kıvrılan Konyaspor burada. Ne haddimize! Kim kimin kolunu kıvırabilir. Anadolu Selçukluspor, yeri ve zamanı değil ama; son dakika atılan goldür bize. Böyle bir şey yok. Biz beraber yönetecek, beraber idare edecektik. Lig devam edilirken bunlara girmek istemiyorum ama; hedef saptırılıyor, yanlışlıklar var.”

………..

Sayın Başkan şimdi adama sormazlar mı?

“Bu nasıl bir son dakika golüdür ki Başkan Zeki Çimen’di, ne oldu? Kim kime gol attı. Golü kim yemiş oldu?”

“Sonra ardından Fatih Bey Başkan oldu. O da gitti? Oysa Tahir Başkan’ın çalışma ekibindendi ve yanılmıyorsam da hemşehri idi. Kim kime gol attı?”

O sıralar kim kimi çiziyordu?

O günlerde Şeker’den 3 milyon lira para almadınız mı?

Şeker’in İshak ve Ömer Ali de dahil yıldız oyuncularını 1 kuruş para vermeden yeşil-beyazlı yapmadınız mı?

Şeker’in kadrosundaki isimleri ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelecek paralarını bu kulübün hesabına dahil etmediniz mi?

O günlerde karşılıklı olarak anlaşılan yazıya dökülen anlaşma metnini, hukukçularınıza gönderip imzalamadınız mı? Sonra sizi kim aradı da imzaladınız?

Bir nüshası da Sayın valimizin kasasında bulunan metni yukarıdaki cümlelerinizde olduğu gibi basınla paylaşır mısınız?

…………….

Sayın Başkanım sonra diyorsunuz ki, “Lig devam edilirken bunlara girmek istemiyorum ama hedef saptırılıyor, yanlışlıklar var.” …..

Başkanım madem böyle düşünüyorsunuz da niye konuşuyorsunuz?

Bunu adama sormazlar mı?

Oysa biz başta siz olmak üzere Konyasporlu yöneticileri ancak maç kazanılınca televizyonlarda gazetelerde görmeye alışmıştık.

Ama bu kez bizi yanılttınız. Takım mağluptu ama siz basındaydınız.

Helal olsun size, bizi bu kez yanılttınız.  

Başkanım sizinle asla Konyaspor’u konuşmayacağım. Sizin gibi yapıp bildiklerimi basın yolu ile yazacağım.

Şunu da hatırlatmak istiyorum.

Bunlar bildiklerimizin yarısı bile değil.

Allah hakkımızda hayırlısını versin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir araya gelmek bir başlangıçtır, beraberliği sürdürmek bir ilerleme... Beraber çalışmaksa gerçek başarıdır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

42… 272 plakalı Tıbbi Atık Toplama aracı Numune Hastanesi önünde kırmızı ışıkta geçmediği zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları