Ramazan atmosferinde şehrin gerçeklerine dönelim mi?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 16:14
YAZI
A
 Gönül istiyor ki Ramazan ayı boyunca şehrin üzerindeki bu güzel tarifsiz atmosfer içerisinde hep güzellikleri yazalım.

Hiç değilse sadece bir ay pozitif görüntülerle sütunumuzu sizlerle paylaşalım.

Ancak hak verirsiniz ki insanın olduğu yerde her şeyin beyaz olarak görülmesi de mümkün değil.

Çünkü sizlerde kabul edeceksiniz ki millet olarak Allah’tan korkan kuldan utanan misyonumuzdan zaman zaman keskin çıkışlar yapıyoruz.

Bir basın mensubu olarak da vatandaş adına üzücü ve çirkin görüntüleri düzeltilmesi adına yazmak dahası dile getirmek zorundayız.

İşte mübarek ay boyunca affınıza ve engin hoşgörünüze sığınarak yine bazı acı gerçekleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

KERKÜK CADDESİ NİMET SİTESİ

SAKİNLERİNİN FERYADI

İşte Nimet sitesi sakinlerinden duyarlı bir vatandaşımız derdini fotoğraflayarak sizlerle paylaşmamızı istiyor. Bakın Burak Bey ne diyor;

“Sevgili Uğur abi

Yazılarınızı 4-5 aydır hemen her gün beğeniyle takip ediyorum; Konya ile ilgili tespitleriniz çok yerinde. Şehrimizle ilgili duyarlılığınız da takdire şayan.

Ben de size yaşadığım yerle ilgili bir sıkıntı hakkında yazmak istedim. Kerkük Caddesi Nimet Sitesi’nde ikamet etmekteyim.

Bildiğiniz gibi bu cadde geçen sene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in talimatıyla yenilendi. Yeni kaldırımlar döşendi ve caddeye asfalt döküldü. Asfalt dökülmesiyle beraber cadde genişledi ve tabiri caizse kaymak gibi oldu.

İşte sıkıntı da bu noktada baş gösteriyor. Cadde hız yapmaya çok müsait hale geldi. Kerkük Caddesi ise yayaların sıkça kullandığı bir yer. Her şeyden önce burası eğitim döneminde bir okul yolu, Adnan Hadiye Sürmegöz İlkokulu’na gelip-giden her gün sayısız veli ve öğrenci bu caddeyi kullanıyor. Ve arabalar gözlemlediğim kadarıyla hız limitlerinin çok üzerinde seyir etmekteler. Bu caddede de ne bir radar uygulaması var ne de bu sürücülerin hızlarını kesecek trafik lambası veya bir tümsek.

Caddede yayalar için yapılmış bir olan bir köprü var fakat bu köprü hemen hiç kullanılmıyor. Bilhassa yaşlılar hiç düşünülmeden yapılmış bir köprü. Hem hiç kullanışlı değil hem de estetik açısından değeri sıfır. Köprünün fotoğrafını da çektim ekte yer almakta.

Mümkünse bu konuya değinirseniz çok memnun olurum. Saygılarımla”.

kopru-1.jpg

kopru-2.jpg

 

BU FOTOĞRAFTA SALI

GÜNÜ ÇEKİLMİŞ

Şehrin örnek şifa kaynaklarından başarılı sağlık kurumumuz Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinden bu fotoğraf karesini bir okurumuz çekmiş. Yaralı bir akrabasını ziyarete giden vatandaş aşağıdaki bu fotoğrafı görünce dayanamamış çekmiş ve altına da yazmış “Bu görüntü bu hastaneye yakışmıyor”

hastane-foto-001.jpg

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Önce sevgiyi anlayalım.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Orucu uykuya tutturmadığımız zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları