Kerkük Caddesi yine kapanmış

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 14:51
YAZI
A


 Yine güzel bir pazar gününde, güzel bir yazı yazmak istiyordum.

Ama dün sabah saatlerinde Kerkük Caddesi’nde ikamet eden hukukçu bir abimizin feryadı canımızı sıktığı gibi, yazacağımız rahat bir yazının yerine bu üzücü satırları yazmamıza neden oldu.

Kerkük Caddesi…

Konyalının 2. Nalçacı diye bildiği caddemiz.

Şehir merkezinde güzel bir bölgemiz.

Cadde arka sokakları ile de nezih bir semtimiz.

Bu cadde bize iletilen bilgiye göre Ramazan ayının ilk haftasında trafiğe kapatılmıştı. Hatırladık ama tarihleri tam bilemiyorum. Yalnız yolun yenilenme çalışması, asfaltlanması, kaldırımlarının yenilenmesi ve güzel bir yol haline gelmesi için uzun bir süre trafiğe kapatıldığını biliyoruz.

Bu süreçte mahalle sakinlerinin mağdur olduklarını da hatırladık. Hatta gelen şikayetleri de belediyemiz adına göğüsleyerek, “Hem böyle modern güzel bir semtte oturacaksınız. Hem yollarınız yenilenecek. Hala şikayetçi oluyorsunuz. Biraz dişinizi sıkın. Toza toprağa sabredin” demiştik.

Ama dün, hukukçu dostumuzun dediğine göre bu cadde yine asfalt çalışmaları nedeni ile trafiğe kapanmış(!)

Evet, evet gerçekten kapanmış.

Üstelik şimdi bu yolun sağından solundan giriş çıkış yapmak isteyen mahalle sakinleri de evlerine hapsolmuş.

Bizi arayan abimiz sabah evinden çıkmış otomobiline binmiş ama çıkışı bulamamış.

Çünkü tüm yollar kapanmış.

Eeeeee şimdi biz, bizi arayan vatandaşa belediyemizi nasıl savunacağız?

Biraz daha sabredin, dişinizi sıkın diye okurları nasıl ikna edeceğiz?

Kerkük caddesinde iki ayda bir yol kapatıp, asfalt dökülüyorsa vatandaş da “Konya’da belediyeler asfalt dökme rekorunu tabii kırar. İki üç ayda aynı yeri bozar bozar, asfalt dökerlerse dünya rekoru bile kırarlar” demezler mi?

Dün sabah yine canımız sıkıldı.        

Belediyemiz de bu konuda yetkili amirler müdürler bizi yine darılmasınlar ama Allah aşkına bunun adı nedir?

Üstelik bakın bu yapbozlar şehrin göbeğinde yapılıyor.

Arka sokaklarda kim bilir neler oluyor?

Yapmayın beyler yazıktır.

Etmeyin Sayın görevliler günahtır.

Biz yazınca da kötü oluyoruz.

Bu bürütüslük değildir de nedir?

İşte bu abimizin bize attığı mail ve yolun fotoğrafı;

img_0718.jpg

Uğur Müdürüm,

Evim Kerkük caddesinde bulunmakta, burasının yol yapım çalışması ramazanın ilk haftası yani 20 Temmuz 1012 gibi tamamlandı ve bitti. Zaten yazın sıcağında insanlar bu zahmete katlandı. Bu gün sabah evden indim, her yer kamyon, asfalt arabası ve şu asfaltı kesen biçen makine dolu. Sille battı çıktının oradan kuleye doğru gidiş istikametinde ana kavşak zaten kapatılmış, açık olsa da bizim işimizi görmez aksi yönler oluyor ve trafik çalışıyor.

Kerkük caddesinden indiniz arabaya bindiniz, bir adım ilerlemek mümkün değil, her yan giriş kapalı abi. Dubalar, şeritler, her yer asfalt, mümkün değil ziftin üzerinde gitmemek. Müteahhidin elemanları da çalışanları çalışır, diğerleri biletsiz maç izlemeye gelmiş açık göz taraftar gibi sinsi sinsi sırıtıyorlar. İnsanlar da yol arıyor, bunlarda elinde sigara sırıtıyor.

Bunun duyurulması gerekemez mi, hiç yoktan oranın site yönetimlerine bilgi verilse onlar ilan etse, oraya bir tarihli çalışma tabelası konulsa, hayır o dubalardan her yerde satılıyor, ben de gidip sabah belediyenin önüne koysam, desem ki çalışma var adı da şu desem....

Vali konağının olduğu sokağa araba koyamayan, sabah polis gelip anons ediyor çek arabanı niye, vergisini ödediğim, otopark katkı payını verdiğim bana ait yerde araba park edemiyorum. Çalışma var, neymiş Zaloğlu köprü yapıyor.

Sabah erken kalkan mı yapıyor bu işleri, boş cadde kaldırım ya da yol görüp o esnada ekipleri boş olan mı yapıyor ki böyle saçmalıklar var.

Marka falan istemem abi, gerçek bir kentte yaşamak isteriz, insana saygılı, işine aşık, çocuğuna sadaka hurmayı yedirtmeyen, özel işinde devlet mumunu kullanmayan.

İyi çalışmalar,  

Saygılarımla...

………………

Neyse… Tüm okurlarımızın bu güzel tatil günü sağlıklı mutlu ve huzurlu olsun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Doğdu, sevinçten ağladılar. Öldü, acıdan ağladılar. O, bu arada yaşadı, hiç düşünmediler.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Tramvaylarda bayanlara ve yaşlılara yer vermeyi öğrendiğimiz zaman ADAM oluruz

 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları