Sanayicinin rekabeti

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 16:53
YAZI
A
 Sanayicinin rekabeti

Ve düğün davetiyeleri

Bugün aslında seçim geçim işlerine girmeden rahat rahat dostlardan haber verecektim.

Ancak Perşembe günü ve dün Sanayi Odası seçimleri ile ilgili duyumlar yüzünden bugün yine bu konuya küçük bir giriş yapmak zorunda kalıyoruz.

Malum Sanayi Odası seçimleri için başkanımız belli ama yönetim kurulu üyelikleri ile diğer bölümler boş.

Gerçi birileri Rıfat Hisarcıklıoğlu adına asıp kesse de, nasıl olsa birileri bunları yarın Rıfat Bey’e fısıldayacaklar. Bakalım o zaman yalancının mumu yatsıya kadar da olsa yanabilecek mi?

Neyse hani bizim bazı saf ve temiz sanayicilerimizi birlik beraberlik adına göstermelik tek liste diye kandırıyorlar yaa. Yer yer bu işler tutmuyor. Mesela öğrendik ki tüm birlik sopalarına(!) rağmenŞekerciler tek listede anlaşamamışlar.

Yine hafta başına kadar Süleyman Temizci Bey ile Tevfik Ulusoy beraberliği de bozulunca duyumlarımız bizi yanıltmıyorsa Süleyman Bey kimyacılarda listesini yapıyormuş.

Adam gibi dik durabilene helal olsun.

35 yıldır seçimleri takip eden bir basın mensubu olarak şunu bilir şunu söylerim.

Seçim bir yarıştır.

Kazanırsınız ya da kaybedebilirsiniz.

Bu yarışta önemli olan kişiliğini, onurunuzu, kimliğinizi kaybetmemenizdir.

Şu anda koca koca iş adamlarının hangi yönetim kurulu üyelikleri için nerelerden çekildiğini de duyuyoruz.

Para kazanılır. Makam sahibi olunabilir.

Ama hani o dizideki Vasfiye Teyze’nin dediği gibi “Adamlık zoooooor bee”.

ÖMER DEMİRHAN

BEKÂRLIĞA SON VERİYOR

İşte Konya sanayisinin iş dünyasının spor camiasının adam gibi adam isimlerinden değerli dostum Ömer Demirhan, Canan Afacan ile evleniyor. Evet Demirhan ile Afacan aileleri gelecek hafta sonu Hotel Crowne Plaza Asia’da düzenlenecek törenle dünya evine giriyor. Biz şimdiden Canan Hanım ile Ömer abimizi kutluyor, kendilerine ömür boyu mutluklar diliyoruz. 

ÜZÜLMEZ VE ÖZDEMİR

AİLELERİ MASAYA OTURUYOR

AK Parti Milletvekili Hüseyin Üzülmez Bey ilk başlarda sessiz sedasız yürüttüğü hayırlı bir işi nihayet sonlandırıyor. Sultan-İsmail Özdemir çiftinin biricik kızları Sümeyra, Ayşe ve Hüseyin Üzülmez çiftinin evlatları Enes’le nikah masasındalar.

9 Haziran tarihindeki bu nikah için şimdiden biz aileleri ve gençleri kutluyoruz.

BÜŞRA YELEL İLE

ÖMER ÇEVİK DÜNYA EVİNE GİRİYOR

Hacer ve Ali Yelel ailelerinin biricik kızları Büşra ile Fadimana-Mustafa Çevik çiftinin evlatları Ömer, ay sonunda nikâh masasında oturuyorlar ardından da dünya evine giriyorlar.

Aileleri ve gençleri yürekten kutluyoruz.

RAMAZAN UMUT

ERKEKLİĞE İLK

ADIMINI ATIYOR

Bengisu ve Aslan ailelerinin biricik evladı sevgili Ramazan erkekliğe ilk adımını atmaya hazırlanıyor. Biz de bu tatlı telaşe içerisindeki aileleri kutluyor ve Ramazan’a da şimdiden geçmiş olsun diyoruz.

HASAN KAYA’YA GEÇMİŞ OLSUN

MHP eski milletvekillerinden Hasan Kaya Bey’in trafik kazası geçirdiğini dün öğle saatlerinde öğrendik. Kendisine geçmiş olsun diyoruz.

BİR GEÇMİŞ OLSUN DA

BEKİR KARATAŞ’A

Değerli dostumuz hukukçu, siyasetçi, spor adamı Bekir Karataş’ın da geçtiğimiz hafta içerisinde trafik kazası geçirdiğini bu hafta içerisinde öğreniyorduk. Bekir Bey’in de o üzücü kazada bir şeyi yokmuş. Ancak söylendiği gibiyse Bekir Bey’in kazadan ucuz kurtulması otomobilin yiğitliğindenmiş.  

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dert, insana yol gösterir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Çay-kahve ikramında tabak altını temiz getirebildiğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları