Yumurtalı kavurma ile Konya

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 16:53
YAZI
A
 Dün resmi tatildi.

Bugün tatil.

Yarın da tatil.

Ama iş dünyası ve çalışan kesim dün de çalıştı, bugün de çalışıyor Allah’ın izni ile yarında çalışacak.Çok şükür bizde çalışanların içinde olduğumuz için çalışmanın mutluluğu ve şükrü içindeyiz. Sizin bugün okuduğunuz bu satırları öğle saatlerine doğru yazıyorduk. Ama biliyoruz ki ölüp kalmaz isek son olarak Konyaspor maçını takip edeceğiz gazeteye geleceğiz, sizler için yazıp 1 de 2’de de gidebilirsek evimize gideceğiz.

Tabii bu kadar koşturmaca, hengame ve stres içerisinde yiyip içiyoruz bakımımız dört dörtlük devam ediyor.

Nitekim dün sabah da böyle idi. Saat 7 de şehrin büyük kesimi sanayi bile yatarken biz MEHİR Vakfı Genel Başkanı Sayın Mustafa Özdemir ve patronumuz Sayın Adem Alemdar ile gazete binamızın köşesinde birleştik ve soluğu Bad-ı Saba’da aldık.

Ya da ismi şöyle diyelim daha çabuk hatırlayın Van Kahvaltısı ve Kavurma salonunda idik.

İş yerinin sahiplerinden genç politikacı ve geçtiğimiz dönem de AK Parti’den milletvekili adayı olan Rahim Türk kardeşimiz iki başkana ve naçizane biz ameleye öyle bir mükellef sofra hazırlamış ki yeme veyememe tereddütleri içerisinde adeta imtihan veriyorduk.

Hele hele yumurtalı kavurmayı yerken hemen aklıma Kenan Arvas abinin muhterem annelerinin yıllar önce bana hazırladığı o muhteşem yumurtalı kavurma gelmişti.

Bizim kahvaltı yaklaşık 2 saat sürdü.

Ama dün sabah bir yaşıma daha girdim.

Çünkü genç ve idealist demekten çok öte politikaya kendini adamış olan Rahim Bey bizim Mustafa Özdemir abiyi resmen susturmuştu.

Evet evet Mustafa abimiz resmen tek kelime etmeden iki saat boyunca Rahim Bey’i dinledi. Hem de ağzı açık dinledi.

Buradan ayrılırken iş yeri sahiplerinden Mithat Bey ile ayaküstü tanıştık ve damak tadı üzerine kısa bir değerlendirme yaptık.

Burada aracımıza binmeden KOP İdaresi Başkanı Prof. Mehmet Babaoğlu hocam ile yine ayaküstü birçekirdek değerlendirmesi yaptık. Bu konuyu da inşallah pazartesi günü bir daha ele alırız.

Otomobile binmiştik ancak kılavuzumuz Sayın Mustafa Özdemir, yanında da koca Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar olunca kahvaltı sonrası sade kahve davetlerinin sıraya konulduğunu görüyorduk.

Nefis kahvaltı ve Konya yerel siyaseti ile belediye hizmetlerinde kafamızı allak bullak eden görüşlerden kendimize gelmeye çalışırken bu kez MİS Yapı ÖZKANLAR’ın sahibi Sayın Salih Özkan’ın ofisinin yanında ki kamelya da sade kahvelerimizi içmek için mola veriyorduk.

Salih Bey’in yanında yine bir başka başarılı inşaatçı ve siyasetçi Rönesans Gayrimenkulün sahibiMehmet Ali Görgülü Bey’de vardı. Bu arada sohbette kahve ve çaylarımızın yanında ikram edilen meşhur Aladağ üzümü adeta ağzımızın yağını alıyordu.

Övünmek gibi olmasın Sayın Salih Özkan abimizde Hadimlidir.

Mesele Konya olunca Salih abim öyle harbi öyle net konuşuyordu ki karnımı yarıp içime alasım geliyordu.

Neyse burada da bir saati aşan sohbetin ardından Mustafa Özdemir abimiz direksiyonu bu kez 1. Organize Sanayi Bölgesine çevirmişti.

Adres sanayici, iş adamı, 1. Organize Sanayi’nin Başkanı Sayın Bülent Kaşdoğan’dı.

Burada ne konuşulur?

Hiç düşünmenize gerek yok ki tabii ki Konya…

Şimdi 3 başkanla beraber idik. Başkanlar Mersin’den yeni gelmiş sıcacık cezeryeler eşliğinde sade kahvelerini yudumlarken ben Bülent Bey’in o meşhur limonlu sodasını içerek midemi rahatlatmaya devam ediyordum.

Yarım günün özeti.

Konya çok güzel bir şehir.

Konyalı çok mübarek.

Ama genelde sıkıntılıyız. Maddi de sıkıntılıyız manevi de…

Ben demiyorum büyüklerimiz öyle diyorlardı…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ne garip şey şu mutluluk! Gitti mi gider, çağırsan gelmez, gelse de kalmaz, kalsa da yetmez.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Çocuklarımızın kötü alışkanlıkları olmaması adına lafla değil özde mücadele verdiğimiz zaman ADAM oluruz. 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları