THY ek sefer koyamaz mıydı?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 20:10
YAZI
A
 Mevlana Anma Törenleri nedeni ile şehrimize her gün karayoluyla, hızlı trenle ve uçakla yüzlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Bu arada bize ulaşan sıkıntılar arasındaTHY’deki bilet sıkıntısı. Dolayısıyla bulunan biletlerin de nerede ise 500 lirayaalınması. Burada yetkililere sormak gerekir. Hiç olmazsa törenler için ek seferler düzenlenemez miydi? Şehrin büyükleri acaba törenler öncesi böyle bir girişimde bulunmuşlar mıydı?

THY DEYİNCE HAVALİMANI İNŞAATI DA ÇOK ZAMANSIZ

Havaalanı terminal binasının alt ve üst katlarında inşaat çalışması tam hızı ile devam ediyor. Hava yolu ile şehrimize gelen ve Konya’da ilk karşılaştıkları görüntü olarak terminal binası içerisindeki inşaat olan insanlar için bu görüntüler yine zamanlama hatası yaptığımızı gösteriyor.

Bu zamanla hatası konusunda daha fazla söz söylemek istemiyorum. Hazreti Pir’in Türbesi de her gün yüzlerce yabancı insan tarafından ziyaret ediliyor ama türbe önü düzenlemesini Şeb-i Arus’a yetiştireceğiz diye yapılan çalışmaların bu şehre faklı düşüncelerle gelen insanları nasıl rahatsız ettiğini acaba yetkililerde fark edebiliyor mu diye merak ediyorum.   

ALAADİN TEPESİ’NDE UNUTULAN ENGELLİLER, GEÇTE OLSA HATIRLANDI

Malum Alaaddin Tepesi’nde yaz aylarına girerken “Alaaddin Tepesi çevre düzenlemesi” çalışması başlamıştı. Resmen kışa girdik çalışmalar bitmedi hala tüm hızıyla da devam ediyor. Çalışmaların devam etmesinden ya da yeni düzenlemelerden rahatsız olacak değiliz. Biz sadece işin yapbozunda hala bir adım olumlu adım atamadığımızdayız.

alaaddin-tepesinde-unutulan-engelliler.jpg

Şu Şehitliğin olduğu yerde çalışmalar bitmişti. Ama iki üç haftadır belki de bir aydır o bölgede yine yoğun bir çalışma vardı. Acaba yine ne oluyor? Diye düşünürken durum anlaşıldı.

Meğer Alaaddin Tepesi’ne çıkmak isteyen engelli insanlarımız unutulmuştu ve buraya yeniden rampa çalışması yapılıyordu.

Engellilerimizi geçte olsa hatırlayanlara teşekkür ediyoruz ama…

O ama olayını herkes biliyor da kimse kılını kıpırdatamıyor. 

İşte söz konusu bölgenin son halini dostumuz Mustafa Atay Bey’in fotoğraf karesi ile sizlerle paylaşıyoruz.

NALÇACI CADDESİ’NDE TRAMVAY GÜZERGAHI ELDEN GEÇİRİLİYOR

Üç dört ay önce bu köşemizde Nalçacı Caddesinde tramvay güzergahı boyunca kaldırımlar ve duraklardaki utanç verici görüntüleri fotoğraflarla sizlere sunmuştuk. Hafta sonunda gördük ki Büyükşehir Belediyesi ekipleri buralarda çalışma başlatmış. İnşallah yeni çalışma ile şehrin göbeğinde ki o çirkin görüntülere bir daha rastlamayız. 

ADANA ÇEVRE YOLU ÇİLE OLMAMALI

Dün yine çok sevdiğimiz bir dostumuz aradı. Normal zamanda son derece sakin kendi halinde bir iş adamı ve AK Parti’nin de yönetici olan bu dostumuz öğle saatlerine doğru bize alo dediği anda burnundan soluyordu. Adana çevre yolundan borsaya doğru gelmeye çalışıyormuş. Ama burada alt geçit çalışması olduğu için bu noktada tali yol verildiğini biliyordum. Ne var ki yolun tek şeritli çukurla dolu ve de kıtanmış durumda olduğunu belirten dostumuz belediyeye çıldırıyordu. “Yaz abi bunları yaz millet görsün” derken aslında onu üzmek istemedim. Çünkü bunu yaşayarak gören partililerdi ve çaresizliklerini dile getiriyorlardı. Peki ya biz vatandaş olarak ne yapacaktık? 

SELÇUK TIP’IN TUVALETLERİ DEMİŞTİK YA

Geçtiğimiz hafta sonu yazılarımızdan birisinde Akşehirli bir meslektaşımızın Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki tuvaletler ilgili sıkıntısını dile getirmiştik. Tıp Fakültesi basın bürosunda ki arkadaşlarımız bu yazımız üzerine, bizleri dahası kamuoyunu şöyle aydınlatıyorlardı;

tip.jpg

“Uğur abi… Hastanede tuvaletlerin temiz bırakılması için bu kılavuz hazırlandı ve hastanedeki bütün tuvaletlere asıldı. Ancak hastaların bu kurallara uymadığı gözlenmektedir. Hastane girişi ve laboratuarların bulunduğu yerlerdeki tuvaletler günde 3 defa, kritik bölgeler olarak nitelendirilen yoğun bakım ve ameliyathanelerde günde 4 defa tuvaletler temizlenmekte olup, gerekli görüldüğü zamanlarda derhal temizlenmektedir. Hastanelerde daha hijyenik olduğu için normal tuvalet yerine klozet tercih edilmektedir.”…

Ne yalan söyleyeyim benimde yolum ne zaman Selçuk Tıp, Meram Tıp’a düşse burada temizliğin ön planda olduğunu gördüm. Dahası gözledim. Buna şahidim. Tabii burada insanımızın ne kadar hijyenik(!) olduğunu da hatırlarsak ister hasta isterseniz hastane görevlisi olalım önce insan olduğumuzu ve o tuvaletlere bizden sonra da birisinin gireceğini unutmayalım diyoruz.

Çünkü bir insanın kendi pisliğini dahi temizlememesi eğitimle başlar kul hakkına kadar gider diye düşünüyorum.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bilgi, sınırı olmayan bir denizdir. Bilgi dileyense denizlere dalan bir dalgıçtır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Nalçaçı Caddesinde iki sürücü araçları ile yan yana durup sohbet etmediği zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları