Tahir Başkanın 75. pilavı

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:25
YAZI
A
 Başkan olmak, vekil olmak, iktidar partisinin yöneticisi olmak inanın dışarıdan göründüğü gibi hep güzel, iyi, şatafatlı, insanın canını çektiren bir iş değil.

Niye diye sorarsanız, cevabı çok basit.

Salı akşamı iftarda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Bey’in ramazanda ki 75. pilavımız cümlesi ile yıkıldım.

Çünkü Başkan her iftarda bir pilav ile kalmıyor o mahalleden öbür mahalleye koşturuyordu.

Zor iş, gerçekten zor.

Pilavda olsa börek de olsa 30 günde 80 pilav akıl işi değil.

Atalarımız boşuna mı bal yiyen baldan usanır demişler.

Neyse yanılmıyorsam bu bizim ilk pilavımızdı ama bu pilava bizlerini davet eden başta Ahmet Sorgunabimiz olmak üzere AK Partinin beyin takımından Mustafa Yazlık, Bestami İnan, Mustafa Dündar, Mustafa Varol, Mustafa Erkuş, Azmi Kartal, Mehmet Ali Algül, Mehmet Önal, Ramazan Özkaya, Tahir Şahin gibi isimlere de hassaten teşekkür ediyorum.

AK Parti İl teşkilatı yine isminin altını ısrarla çiziyorum Ahmet Sorgun Başkanlığında tecrübeli ve genç ekip uyumu ile Ramazan boyunca inanılmaz bir çalışma içerisindeydi.

Çumra dönüşü Fatih Çarşısı’nda Azmi Kartal dostumuzun işyerinde çaylarımızı yudumlarken merakımı da gideriyordum.

Çünkü gazeteye İl teşkilatından 30 gün boyunca iftar programlarının haber bombardımanı yapılmıştı. Meğer son bir ayda tam 28 ilçe ve 584 köye ulaşılmış.

Rakamı kelime ile ifade etmek, yazı ile yazmak kolay gibi geliyor ama bu işin önüne ve arkasına baktığınız zaman olayın büyüklüğünü düşünebilirsiniz.

Zaten bu yüzden de Konya Teşkilatı Genel Merkezde, Başbakanın önünde, dosyası pekiyi ile dolu olarak yer alıyor.    

HAKKI GÖKBEL HOCA VE

SELÇUK BAYRAMA MUTLU GİRİYOR

Bayrama en mutlu ve huzurlu giren kuruluşlarımızdan birisi de Selçuk Üniversitesi. Ramazan ayı boyunca bu haklı gururu yaşayan isimlerin başında Rektör Prof. Hakkı Gökbel Hoca geliyordu. Çünkü bu başarıyı bizde köşemize taşımıştık ama bizim yerel basında bence de pek hak ettiği yeri alamamıştı.

Her 1 numaranın bir hayali vardır. Selçuk Üniversitesinin 1 numarasının da hayali Selçuk Üniversitesi’nin “Dünyada ilk 500” üniversite” arasına girebilmesiydi. Bilindiği gibi TÜBİTAK Türkiye’nin En Girişimci ve Yenilikçi 50 üniversitesini seçmişti. Selçuk Üniversitesi de 11. sırada yer almıştı.

Burada önemli olan, sıralamada ki detaylar. Öncelikle sıralamada ilk 10’a bakalım.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Özyeğin Üniversitesi, Koç Üniversitesi, TOBB Ekonomi, Teknoloji Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi.

Gördüğünüz gibi tamamı İstanbul, Ankara ve İzmir Üniversiteleri.

Anadolu'dan bir tek üniversite yok.

11. sırada ise Selçuk Üniversitesi var.

Anadolu’dan ilk üniversite bizim üniversite. Anadolu’dan ilk şehir de Konya. Geride bıraktığımız üniversitelere bir bakalım. 

Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, On dokuz Mayıs Üniversitesi ve daha niceleri.

Bu başarı sadece Selçuk Üniversitesi için değil, Rektör Hakkı hoca için değil Konya için bir övünç vesilesi, gurur tablosu.

Kayseri, Bursa, Adana, Gaziantep gibi sanayi alanında güçlü illeri girişimcilik ve yenilikçilik konusunda geride bıraktığımızın en açık göstergesi.

Ayrıca sıralamada devlet üniversiteleri göz önüne alındığında Selçuk Üniversitesi’nin 6’ncı sırada yer aldığı görülüyor.
Bu başarı öyle saktır aralarına sıkıştırılacak bir başarı değil.

Ha gayret, herkes üzerine düşeni yapsın bir omuz verelim. Rektör Hakkı Hocanın hayalinin gerçek olduğunu gelin hep birlikte yaşayalım.

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNİN

BAŞKANINA PİLAV SİTEMİ

Bugün malum arife, Aslında her arife günü olduğu gibi bir bayram yazısı yazmak istiyordum. Ama beceremedik.

Tam hem iki misafirimi bir arada ağırlıyor hem de yazımızın üniversite satırlarını birbirine bağlarkenBüyükşehir Belediyesinde görevli bir personelin sitemi canımızı sıkıyordu. Çünkü 10 yıldır Büyükşehir personeli olan okurumuz sanki bizim bugün ki ilk satırlarımızı okumuş gibi “Uğur abi Tahir Başkan ilçelere, köylere, beldelere, mahalle mahalle tüm Konya’ya pilav verdi. Bize bir kaşık bile vermedi. Haa bize de falanca fabrikadan gelen pilavları bayram hediyesi diye verdi. Meram’ı bilmiyorum ama Karatay ve Selçuklu’da ki arkadaşlarımız 400 küsur lira bayram harçlığı aldı. Bizim adımız Büyükşehir…” diyordu.

…………

Yarın bayram.

Tüm değerli okurlarımızın dostlarımızın Ramazan bayramını kutluyor saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.  

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayatta her şey olabilirsin, fakat mühim olan hayatın içinde “İNSAN” olabilmektir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayramları bayram gibi yaşabildiğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları