Bakan Yıldız’ı bir kez daha takdir ettim

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 01:59
YAZI
A
 Bakan Yıldız’ı bir kez daha takdir ettim

Öyle siyasiler vardır ki dış görüntülerinden bile sevimli, saygın, centilmen ve itibarlıdırlar. Böylesine güven veren siyasetçi azdır. Çünkü adı üstünde siyasetçidirler. Ancak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, kabinenin en çalışkan, dürüst, saygın ve başarılı isimleri arasında yer almasının yanı sıra haddini, sınırını bilen ve şeffaflığı ile tanınan bir politikacıdır.

İşte AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık Bey’in samimi ve içten daveti üzerine biz de dün Sayın Bakan’ın katıldığı Tanıtım Medya Günleri programına katıldım.

Sayın Bakan’ın gerek Konya programı gerekse bu katıldığı program ile ilgili detay haberleri basından takip edeceksiniz.

İzninizle ben bu programı yine farklı bir pencereden sizlere aktarmak istiyorum.

AK Parti İl Teşkilatı’nın en başarılı ve vurucu icraatlarından birisi olarak Tanıtım Medya Programlarını uzaktan uzağa dikkatle izliyordum. Bu program için başta Sayın Ahmet Sorgun ve Mustafa Yazlık olmak üzere genç kadroyu bir kez daha yürekten kutluyorum.

Gelelim düne.

Sayın Yıldız’ı izlerken programa giren çıkan isimlere takılırken bir kez daha anladım ki Türk siyasetinde bu Kayseri grubunun çok ciddi bir gücü var.

Toplantıda Sayın Bakan’ın sağında Ahmet Sorgun, solunda ise Tahir Akyürek vardı. Bakanla toplantıya katılan vekillerden Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya ve Mustafa Akış ile Mustafa Baloğlu salonda bulunan basın mensupları ile tek tek tokalaşarak hem gönül aldılar hem de bu nazik adımları için yerlerinden kalkarak kendilerine uzanan eli sıkan meslektaşlarımız ile bir anda salonda güzel birMeksika dalgasının oluşmasını sağladılar.

Toplantıya katılan diğer vekiller Cem Zorlu, Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı ise kimseye selam vermeden yerlerine oturmayı tercih ediyorlardı.

Zaten bir süre sonra Ayşe Hanım sessizce salonu terk etti ve yerine bu kez Sami Güçlü Bey geldi. Sami Bey toplantıyı sonuna kadar ilgi ile takip etti. Vekiller arasında Sayın Kabakcı’nın önünde duran elektronik cihaz, başta Tahir Başkan olmak üzere Sayın Zorlu ile Sami Bey’in öyle dikkatini çekmiş olmalıydı ki hepsi de tek tek bu cihazı önlerine çekerek özel olarak ilgilendiler.

Sayın Bakan basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken başta MEDAŞ ve GAZNET olmak üzere kamuoyundan gelen şikayetlere kamu ve şirketler olarak her iki tarafın yeni adımlar atacağını ve 2015 sonuna kadar şehrin enerji de sorun yaşamayacağının altını çiziyordu.

Tabii buna tarımsal sulamadan aydınlatmaya, elektrik kesintilerinden denetimlere kadar pek çok konunun dahil olduğunun da altını çiziyordu.

Yani devletin de, özel kurumların da geçmişe göre iyi yaptıklarının da olduğunu ama bunların yeterli olmadığını yapılamayanların da üç yıl içerisinde yapılacağını belirtti.

Sayın Bakan 2015 itibarı ile enerjideki büyümenin Konya’nın büyümesinin çok önünde olacağını defalarca dile getirdi.

Yani özel olsun, devlet olsun, vatandaş olsun, sanayici olsun; şikayetlerimizin 2015 yılı sonu ile giderileceğini ifade eden Sayın Yıldız, yine o güleç şeffaflığı ile çok açık idi.

Karapınar için de özel bir paragraf açan Bakan, kayagazı konusunda ise rakamlar netleşmeden müjde vermek istemedi.

Akşam Afganistan’da olmak zorunda olan Bakan Konya’dan ayrılırken yetiştiremediği görüşmelerin mesela GAZNET dosyasının Afganistan dönüşünde Ankara’da açılacağını belirtti.

Kısaca Sayın Bakan pek çok konuda herkesi yani şikayet edileni de şikayetçiyi de aynı anda dinleyerek adil oluyordu.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Centilmen, insanların duygularını asla yanlışlıkla incitmeyen kişidir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Koyuncu üst geçidinde önümüzdeki aracı sollamak için magandalık yapmadığımız zaman ADAM oluruz   

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları