Şehrin kültür çalışmalarından...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:12
YAZI
A
 Şehrin kültür çalışmalarından Kayseri’deki Refik Başkan’a

İzninizle bugün yine şehrin tanıdık isimlerinden söz edip rahat bir yazı yazmaya çalışacağız.

Önce Kültür Müdürlüğü’nün özellikle yoğun Şeb-i Arus törenlerinin ardından sessiz sedasız yaptığı çalışmalardan kısaca söz etmek istiyoruz.

İl Müdürü Sayın Mustafa Çıpan gazetemizi ziyaret etmiş kendisi ile kısa ama samimi bir sohbet etme imkanı bulmuştuk. Sayın müdürümüz o ilk günlerden bugünlere gelirken oldukça zorlu ve meşakkatli bir yol almıştı. Ama tasavvufta da olduğu gibi bu çileli yol müdürümüzü çok değiştirmişti. Aman ha sakın yanlış anlaşılmasın bu değişim son derece olumlu olarak görülüyordu.

Biz özellikle çalışmalar ve işin basın kamuoyu yönünü görüştük. Önümüzdeki gün ve haftalarda daKültür Müdürlüğü’nün başta Sayın Bakan Davutoğlu’nun da çabaları ile şehir adına yine çok önemli çalışmalar içerisinde olduğunu öğrendik.

Bu arada bizi mutlu eden dahası içimizdeki sesi harekete geçiren yeni eserleri Mustafa Bey’in sayesinde öğrenmiş olduk.

Mesela mükemmel baskılı Aşıklar Kabesi (Ka’betü’l-Uşşak), Zanaattan San’ata Beşpare,  Hz. Mevlana ve İslam Tasavvufu ve de Mevleviname beni çok etkili. Son beş altı gündür Mevleviname’yi okumaya başladım bile.

KAYSERİ’DEN REFİK BAŞKAN İLE

İLGİLİ YENİ BİR HABER ALDIM

Şehrimizde Meram Belediye Başkanlığı döneminde yaptığımız eleştiriler ile zaman zaman nerede ise küsme noktasına geldiğimiz Sayın Refik Tuzcuoğlu ile gazeteci-başkan ilişkisi dışındaki görüşmelerimiz ise hep dostluk çerçevesinde idi ve bu da hep öyle oldu.

Başkan Kayseri’ye gidince önce çalışmaları ve kamuoyundaki almış olduğu olumlu tepkileri izledik. Daha sonra Kayseri’ye yapmış olduğumuz gezilerde ise Refik Başkan’ın, Belediye hizmetleri adına yaptığı çalışmaları görünce ne yalan söyleyelim şaşırmak bir yana şok olmuştuk. Bunu başkana da söyledik.

Dün Kayseri’de ki dostlarımdan yeni bir bilgi daha aldım. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı SayınMehmet ÖzhasekiRefik Başkan’ın sorumluluk alanına basını da dahil etmiş. Kısaca Refik Başkan bize göre son derece başarılı ve etkin olduğu bu alanda ki görevlendirme ile de en başta Sayın Özhaseki’nin gözünde ne derece başarılı olduğunu yine ispatlamış oluyordu.

Biz kendisine buradan “Allah kolaylık versin başkanım sen bununda altından kalkarsın” demekten başka bir şey diyemiyoruz.

MERAM YAKA CUMA

PAZARI ESNAFININ DERDİ

İki güzel gelişmenin değerlendirmesini yaptıktan sonra müsaade ederseniz bir haftadır yazılmak için önümüzde bekleyen bir notu da yetkililere iletmek istiyoruz.

Bakın Meram Yaka’daki Cuma Pazarı esnafı ne diyor;

“Uğur bey merhaba;

Konya halkının ve pazarcı esnafının sorunlarını her fırsatta gündeme getirdiğiniz için sizi çok seviyoruz. Bizim şikayetimiz ise şu:

Biz Meram Yaka’daki Cuma Pazarı’nda esnafız. Yaz günleri uzun ve biz hava kararana kadar müşterilerle ilgileniyoruz. Sonrası ise tek kelime ile işkence. Çünkü koca pazarda sokak lambaları yok. Karanlıkta mal toplarken hırsıza karşı bekçilik yapıyoruz resmen. Medaş, belediye, pazarcılar odası ortalarda yok, ilgilenmiyorlar. Sizin yazdığınızı dinlerler. Lütfen gündeme getirin. Saygılar.”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sevgisini göstermeyen sevmiyordur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Konuşmayı öğrendiğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları