Bayram telaşesinde..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:33
YAZI
A
 Bayram telaşesinde gözden kaçanlar

 

Milletin altı günlük tatili bitti. Millet diyoruz çünkü biz inanın tatil yapmaktan sıkıldık. Bayramın ilk iki günü dışında kendimizce çalışmaya çalıştık.

Bu çalışmamızda Konya ve Türkiye gündemini analiz ettik. Bu çalışmada öyle bir şeyi biz bile gözümüzden kaçırmışsız ki üzüldük.

Bayram arifesinde Başbakan Erdoğan’ın bizzat açıkladığı Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı’nda Konya’yı ilgilendiren mutlu bir detay vardı.

Kooperatif kanununun yeniden yazılacağını açıklayan Başbakan Erdoğan dünyada 750 bin civarında kooperatif, Türkiye'de ise yaklaşık 84 bin kooperatif olduğunu söylerken “Kooperatifler üretimden tüketime, sanayiden tarıma kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Bugün 500 büyük sanayi kuruluşları içinde bulunan kooperatifler var. 8 milyon insanın güçlerini birleştirmeyi başaran kooperatiflerimiz refahın gelişmişliğini ülkemizin en ücra köşesine kadar ulaşmasına öncülük ediyor” diyor.

İşte Sayın Başbakanın bizzat “Bugün 500 büyük sanayi kuruluşları içinde bulunan kooperatifler var”diye örnek gösterdiği kurum Konya Şeker.

Bizim hala kendi aramızda dedikodusunu yapacağız diye uğraştığımız, vır vır, dırdırlarla çekiştireceğimiz yerler aradığımız Konya Şeker’in kooperatifçilikteki örnek başarısını Sayın Başbakan bizzat örnek gösteriyor.

Bayram öncesi Sayın Recep Konuk, Hac farizası için şehrimizden ayrılmadan önce kendisi ile bir uçak yolculuğunda yan yana düşmüştük. Recep Başkan’ı tam 1 saat dinledim.

İnanın Recep Başkan’ın öylesine büyük idealleri ve hedefleri var ki.

Üstelik bunlar hayal değil adım adım gerçekleştirilmekte olan projeler.

Başkanın izni olmadığı için anlattığı konuları buradan yazmak istemiyorum.

Ama başkanın ve kurumunun Türkiye için örnek model olarak gösterildiği, dahası işte böyle Başbakantarafından bile övgü ile söz edilen çalışmaları artık son aşamada.

Yani başkan istediği anda bunları kamuoyu ile paylaşacak.

…………

Duramıyorum, dahası dayanamıyorum. Recep Başkan nasıl olsa daha mübarek topraklarda.

Tek satırla bir tek projeyi paylaşmazsam çatlayacağım.

Konya Şeker, Amerika’da Amerika Birleşik Devletleri ile bilgi ve bilim üretme çalışmasında.

Yeter mi?

Bilmem anlatabildim mi?

TINKABAK’IN ŞERİFE’NİN

DAMGALI HAVANI

Bayram süresince boş durmadık yiyip içip yatmadık dedik yaa. İşte bir küçük misali daha, bu bilginin geniş halini ve fotoğraflarını inşallah önümüzde ki günlerde MEMLEKET Yayın Grubu’nun bir çalışmasında sizlerle paylaşacağız.

Bayramda Taşucu’na sadece bayram ziyareti yapıp duasını almak, elini öpmek için Silleli Tınkabak’ınŞerife merhum Parmaksız Ahmet’in eşi, benim Vural Halil Sevimli abimin biricik annesi 85 yaşındakiŞerife Sevimli teyzemin evine gittik.

Konu Konya, eski bayramlar hatıralar derken Sille’ye gelince Sille’nin 100 yıllık geçmişi ile ilgili taze bilgileri dinledik notlar aldık.

Bir ara Şerife Teyze bize mutfağından 100 küsur yıllık bir siyah havan getirdi. Havanda soğuk damga vardı.   

Şimdilik Sille notunu burada noktalıyoruz

OTOGARIN İÇİNDEKİ KÖPEK

Bayram süresince okurlarımızdan bilgi akışı ve orijinal fotoğraflar gelmeye devam etti. Teknolojinin sayesinde bizim gazetecilik işi de kolaylaştı. İşte iş adamı bir dostumuz bayram günü aşağıdaki bu fotoğrafı bize gönderdi, bilmeyenler için küçük bir not düşelim “Burası otogar binasının içi.”

dsc_0589.jpg

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eğitim kıvılcımla ateş yakmaktır, boş bir kabı doldurmak değildir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bir kurumun gişesi önünde üç dört kişi sırada iken bile illa araya gireceğim diye uğraşmadığımız zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları