Büyükşehir doğuyu batıya bağlıyor

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 02:25
YAZI
A
 Büyükşehir doğuyu batıya bağlıyor

Büyükşehir Belediyesi şehir içi ulaşımına yeni bir ana arter (trafiği yoğun olan ana yol) kazandırma yolunda tarihi bir çalışma başlattı.

Malum hızlı tren seferlerinin başlaması ile şehir doğu ve batı olmak üzere ikiye bölünmüştü. Rayın öte yanında kalan konutların fiyatları bile düşmüştü. Yani trafiğin ötesinde şehir ciddi ciddi iki yaka haline gelmişti.

Tam bu noktada Büyükşehir Belediyesi’nin dahası Fen İşleri Dairesi’nin Selim Büyükkarakurtbaşkanlığında tabii ki en başında da Tahir Başkan’ın şehir adına çok önemli bir proje için kazma vurduğunu öğrendik.

Şehrin bizden yana bu yakasında. Yani Nalçacı bölümünde plastikçilerin olduğu yerde yıkım çalışmaları başladı. Kulesite bölgesinde plastikçiler cephesinden rayların altına yeni bir ana arter açılıyor ve buradan Fatih Işıklar’a oradan da çevre yoluna kadar uzanacak.

1-008.jpg

2-011.jpg

3-010.jpg

Şu anda çalışmakta olan hızlı tren hattının altında zamanı gelince buradan bir yol geçmesi için Selim Bey’in ekibi, köprüyü vakti zamanında yapmışlar. Yani bu yeni yolun açılması ile hızlı tren ulaşımında bir sıkıntının yaşanması yani seferlerin aksaması asla söz konusu olmayacak.

Şehrin raylarla ikiye bölünmesi, hızlı tren seferlerinin başlaması ile doğu ve batı iki yaka olduk diye yaptığımız tüm eleştiriler de böylece sona ermiş olacak.

Tahir Başkan da bu konuda kendisine yapılan eleştirileri yine her zaman ki gibi sabırla dinleyip, susmuş ve sonunda da gerekeni yapmış olacak.

Özellikle şehir içi ulaşımın yeni bir soluğu olacak olan bu çalışma ve de buna bağlı olarak şehrin öteki yakası canlanacak, eski görüntüsüne kavuşacak dahası çok daha rantabl hale gelecek.

Bu yol şehir adına çok önemliydi.

Yapandan düşünenden Allah razı olsun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yaşlanarak değil, yaşayarak adam olunur

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Geceleri farları olmayan bisiklet, motor ve üç tekerlekli gibi araçlara binmediğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları