Alay Caddesi korku salıyor

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 01:49
YAZI
A
 Sık sık kullandığım ve ister yürüyüş yaparken, ister direksiyon başında iken şahsen korktuğum yolun adı meğer Alay Caddesi imiş. İsim olarak belki sizler de bilmeyebilirsiniz. O zaman bize yazıldığı gibi biz de size yazarak tarif etmeye çalışalım.

Bu cadde Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün bulunduğu caddenin ismi imiş. Yani Meram Yaka- İhsaniye Alt geçidinin üstündeki yol kavşağı.

Bu cadde aynı zamanda malum Meram-Hatıp-Aydoğdu gibi özellikle araç trafiğinde birçok yerleşim merkezini hatta resmi kurumları ve de şehir merkezi ile sanayileri birbirine bağlayan kilit merkezlerden birisi konumunda.

Bu bölgenin araç trafiği her geçen gün artıyor. Hem de öyle sadece sabah ve akşam saatlerinde değil nerede ise günün tüm saatlerinde vatandaş tarafından kullanılıyor. Bu caddeyi keşfeden bu caddeden vazgeçemiyor. Çünkü şehir merkezine girmektense bu yol alternatif bir yol olarak tercih ediliyor.

İşte böylesine önemli bir yol üzerinde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün çalışanları her gün sabah akşam ölüm korkusunu yaşıyorlarmış.

Biz de bu kurumda çalışan dostlarımız, bu yolu kullanan vatandaşlarımız adına yetkililerden can ve mal güvenliği konusunda bir çözüm bekliyoruz.

GANİOĞLU GÖBEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Alay caddesinden eve bu kavşaktan söz etmiş iken geçen haftadan bu yana teşekkür etmeyi ihmal ettiğimiz bir başka korku göbeğinden bahsedelim. Ankara yolu üzerinde Jandarma’yı geçtikten sonra Ganioğlu göbeği diye bilinen o anlamsız koca göbek nerede ise her Allah’ın günü bir kazaya neden oluyordu. Bu göbeği aşarken bildiğiniz tüm duaları okumak durumundaydınız.

Demek ki kazalarda istatistiki olarak tavan yaptı ve amacına ulaştı ki(!) geçen haftadan bu yana bu göbeğe trafik ışıkları kondu.

Artık rahatça bu göbekten geçebilirsiniz. Ama siz siz olun yine duayı ihmal etmeyin. Çünkü 10 gündür filan bu yolu da kullanıyorum. Trafik ışıklarına henüz uyum sağlayamayan bazı sürücüler bir sağı bir solu kontrol ettikten sonra kafalarına göre geçiş yapıyorlar.

AZİZİYE VE AYAKKABICILAR İÇİNDEKİ TUVALETLERİMİZ 

Geçen hafta bir büyüğümüz aradı. Kendisi Ankara’da görevlidir. Ama büyük bir ihtimalle okulların yarıyıl tatilinden faydalanmak için şehrimize gelmişlerdi. Telefonla kısa bir selamlaşma faslının ardından tuvalet ihtiyacını karşılayabilmek için muhacir pazarının oradaki işyerlerine zor yetiştiğini anlatarak, “Abi Aziziye’nin orada, kunduracılar içinde iki tuvalete girmek istedim. Bu nasıl insanlık? Hani temizlik imandandı. Biz de inanan insanlardık. Bu nasıl bir kepazelik anlatamam. Aman abi tuvaletler bedava olacağına paralı olsun. Bu nasıl bir pislik insanlığımdan utandım” diyordu.

Yorumsuz olarak bu tuvaletler işine de bir çözüm bulmak için herhalde zamanın gelip de geçtiğini belirtelim istedik. Bu işin yaşlısı var çocuğu var. Hastası var bayanı var. Lütfen biraz temizlik. 

OKAN ŞENKAL DOSTUMUZDAN DOĞRU BİR TRAFİK YORUMU

Şehrin duyarlı konulara hassas bir okurumuz dahası bizim dostumuz Okan Bey de bizler gibi sürekli olarak şehrin ulaşımını iç içe yaşayanlardan. Bakın hafta sonunda yine trafik ve ulaşım sorunu ile ilgili yazımıza bakın ne diyor?

“Trafikte araç kullanmak ve kurallara uymak bir kültürdür. Allah’ın yarattığı insana saygı göstermekte Allah’a sorumluluklarımızın arasında olan bir yükümlülüktür. Trafik kazalarının yüzde 80’i cahil ve maganda insanların yüzünden, yüzde 10'u yoldaki hatalar, yüzde 10’u telefonla konuşma görgüsüzlüğü. Bu ülkede tesadüf yaşadığımızın gerçeğidir!”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İcraat konuştu mu kelimeler hiçbir şeydir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İstanbul yolunda, yani kampus yolunda sol şeridi işgal etmemeyi öğrendiğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları