Siyaset, seçim, pilav...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 21:20
YAZI
A
 Siyaset, seçim, pilav ve tiritli hafta sonu

Cumartesi, Pazar siyaset, ekonomi dolayısıyla da dedikodu dolu bir hafta sonu yaşadık.

Tirit, pilav bol kepçe idi. Ancak şehit polis Mehmet’in cenazesi, ardından down sendromlu Lütfi ile yaptığımız söyleşi, bir anda insan olarak ne kadar duygusuz ve menfaatçi varlıklar olduğumuzu bize hatırlatıyordu. Sofraya oturunca toprağın altını unutan, kahve içerken her an engelli olabileceğimizin korkusunu yüreğimizden hemen atan bizler, yaşadığımız bu hayatın hesabını nasıl verecektik?

Dostlarla bunları konuşurken terliyor, yüzümüz içten içe cayır cayır yanıyordu. Tövbe diyorduk ama bizler nasıl insandık? Nereye gidiyorduk?

Bunlar çok moral bozucu gelişmelerdi.

Neyse lafı uzatmayalım ve hafta sonu yaşadıklarımızı birer cümle ile sizlerle paylaşalım.

KONYA, KORAY AYDIN MI DİYOR?

MHP büyük Kurultay’a hazırlanırken mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye rakip olarak yola çıkanKoray Aydın hafta sonu Konya’da idi. Konya’da görev başındaki teşkilatların SelçukluKaratay ve bazı ilçeler hariç yani İl ve Meram’ın Sayın Bahçeli’ye karşı resmen Koray Aydın’ı desteklediklerini bir kez daha net olarak gördük. Teşkilat değerlendirmesini yuvarlak yaptık. Arada daha çok gelgitler yaşanacak gibi. Ama tek kelime ile Koray Aydın’ın Konya’dan mutlu ayrıldığını biliyoruz.

NADİDE SULTAN, MUSTAFA

KABAKCI’YA AMCA DEMİŞ

Konya doğumlu sanatçılarımızdan Nadide Sultan bir gün büyük bir organizasyonda Sayın VekilimizMustafa Kabakcı ile bir araya gelmiş. Partili dostların bize aktardıklarına göre sohbet ortamında Nadide Hanım, Vekilimize “amca” diye hitap edivermiş. Allah’tan Sayın Kabakcı görmüş, geçirmiş, çok farklı bir değer olduğu için bu hitabı duymamazlıktan gelmiş. Sayın Vekilimiz şanına yakışanı yapmış, ama Nadide Hanım’a ne demeli bilmiyorum.       

1.ORGANİZE SANAYİ’NDE

SANAYİCİLER NE İŞ YAPAR?

Koskoca sanayiciler, iş adamları, yatırımcılar yeni yeni projeler üretip para kazanacakları yerde meğer ellerinde birer kazma kürek birbirlerinin kuyusunu kazarlarmış. Bu kanaata nasıl vardık?

Çok basit burada daha iki üç ay önce bir Genel Kurul yapılmış ve Bülent Kaşdoğan başkanlığa seçilmişti.

Ama öğrendiğimize göre Sayın Kaşdoğan daha Genel Kurul evraklarını almadan o koca koca adamlar bir daha imza toplamışlar ve kongreye gitmişler. Kongrenin dedikodularını sonra sizlerle paylaşırız ama sonuç mu?

Sonuç Bülent Kaşdoğan 81-41 yine kazanmış.

Sanayi ve sanayicimiz adına geçen zamana yazık çok yazık. 

SAYIN CEM ZORLU’NUN

YÜZÜK HOBİSİ

Hafta sonu birlikte olduğumuz siyasilerden birisi de Sayın Cem Zorlu ile beraberindeki heyet idi. Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Önal, Yahya Ak ve Emrah Kavak ile gazetemize gelen ve uzun uzadıya Konya ve ülke gündemini değerlendirme fırsatını bulduğumuz Sayın Vekil’i dinlerken parmağındaki yüzük dikkatimizi çekmişti. Siyasetin soluklandığı bir anda yüzüğü sorduk. Sayın Zorlu yüzük hobisini anlatırken kaç tane olduğu konusunda ise sayısını dahi bilmediğini söyleyerek pek bilinmeyen özel yaşantısından bir detay veriyordu.

SAADET PARTİSİ’NDEN

MAYA GENÇLİK

Saadet Partisi GİK Üyesi İbrahim Aktaş, Meram İlçe Başkan Vekili Mustafa Uyar, Meram İlçe Eğitim Başkanı Mustafa Koçak ile ülkeyi konuştuğumuz kadar Saadet Partisi’ni konuştuk.  Saadet Partisi şimdiden seçim startını vermiş. Zaten Milli Görüş için seçimin tarihi hiçbir zaman önemli değildir. Bu ekipler sürekli hareket ve seçim havasında tebliğ çalışmasındadırlar. Nitekim bu üç konuğumuz da aynı havada idiler. Ve bu sohbette bir şey öğrendik; Saadet Partisi şimdi Maya Gençlik Merkezlerioluşturuyormuş.    

CİHANBEYLİ YENİ

BİR AÇILIMA HAZIRLANIYOR

Cihanbeyli Platformu Başkanı Cengiz Çivi, Platform Üyeleri Ramazan Çetin, Münir Günay ile de birlikte olup, çay içtik, sohbet ettik. Bu platformun öyle lafta bir platform olmadığını, alt yapısı sağlam ve hedefini çok net belirlediğini gördük. Bundan böyle bu platformu çok yakından izlemek ve takip etmek için de kendi kendimize karar verdik.

SGK’DA TUVALETLERE GİRİLMİYORMUŞ

Hafta sonu öğrendiğimiz dahası bize ulaştırılan bir şikayet konusu ise SGK binası ile ilgili idi. Bize anlatıldığına göre SGK binası 1-1.5 yıl önce baştan sona yenilendi. Yine ifade edildiğine göre burası eski para ile 3 trilyona yapılmış. Ama şimdi tuvaletlere girilmiyormuş, çünkü milletin tepesine akıyormuş.   

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanı öldürmeyen şey onu güçlü kılar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Engelli vatandaşlarımız da trafik ışıklarına ve kurallarına uyduğu zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları