Selçuklu Belediyesi’ne gecikmiş bir teşekkür

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:15
YAZI
A
 Selçuklu Belediyesi’ne gecikmiş bir teşekkür

Herhalde üç haftadan buyana gecikmiş bir teşekkürü Selçuklu Belediyesi çalışanları ve Başkan Uğur İbrahim Altay Bey’e Nene Hatun Parkında spor yapan vatandaşlar adına bugün yapıyoruz.

Dikkatli okurlarımız hatırlayacaklardır. Hani bir süre önce yağan yağmurlar sırasında Nene Hatun Parkı’nda spor ve yürüyüş yapan vatandaşlar rögarların tıkanması nedeni parkın göl haline gelmiş fotoğraflarını çekip bize gelmişlerdi. Bizde mahalle sakinleri adına bu durumu köşemizde yayınlamıştık.

O fotoğrafları getiren vatandaşlar üç gün sonra da bu kez belediyenin çalışma fotoğraflarını getirdiler.Selçuklu Belediyesi hemen rögarları temizlediği gibi iki yeni rögar daha yapmış. Biz de şehrin en iyi ve en çok rağbet gören parklarından Nene Hatun Parkı’ndan istifade eden vatandaşlarımız adına belediyeye teşekkürlerimizi sunuyoruz.

SGK’DAKİ TAŞERON İŞÇİLERİNİN

MAAŞ DURUMLARI BİRAZ SIKINTILI

Pazartesi sabah SGK’nın taşeron işçilerinden yine bir ses geldi. İşten çıkartılan işçiler tekrar çağrılmışlar ve çalışmaya başlamışlar ama pazartesi sabahı maaşlarını hala alamamışlardı. Bu arada hafta sonu SGK Müdürü Sayın Cem Bey ile ayaküstü bir yerde karşılaştık. Sayın Müdür konuyu yakından takip ettiğini bu işçileri çalıştıran firmada sorun olduğunu ve bu yönde bir çalışma içerisinde olduklarını bizzat ifade etti.

Cem Bey’in çalışkanlığını gücünü dahası Ankara ile olan yakın diyalogunu biliyoruz. Kendisine de güveniyoruz. Ümidimiz buradaki sıkıntının en kısa sürede giderilmesi yönünde olduğunu biz bir kere daha ifade ediyoruz.

GRUP KAŞIKS İÇİN

İLGİNÇ BİR TEKLİF

Avukat dostlarımızdan Tevfik Buğdaycı Bey aradı. Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında Konya’yı temsil eden Grup Kaşıks ekibinin çok başarılı bir performans sergilediğini ifade ederek, “Bu çocuklara Konya olarak sahip çıkmalıyız. Abicim hatırlasana Trabzon’un horon, kolbastı gibi iller ile örtüşen oyunları varsa biz de Konya oyun havalarına, bu çocuklara sahip çıkarak ismimizden söz ettirmeliyiz” diyordu.

Allah için o programı seyretmedim. Ama gazeteler ve internetler vasıtası ile programdan haberdar oldum. Konu, Tevfik Bey’in dikkat çektiği gibi şehir ortak hareket edebilirse bizim kültürümüze, folklorumuza uyarlanabilir, şehir adına önemli bir adım atılır diyor ve bu görüşe katılıyorum.

Yine bildiğim kadarı ile bu grup yarışmalara giderken Meram Belediye Başkanı Sayın Serdar Kalaycıbizzat kendileri ile ilgilenmişti. Bu işi Meram Belediyesi bile üstlenebilir. 

HADİM TEMRİYE PINARI’NIN

KESİLECEK ÇAM AĞAÇLARI

Mehmet Özdemir isimli bir abimiz anladığım kadarı ile de hemşerimiz olan okurumuz aşağıdaki maili atarak bizi bilgilendiriyordu. Mehmet Özdemir Bey şöyle diyordu;

“Selamün Aleyküm Sayın Ugur Abi…

Hadim’deki Temriye Pınarı mevkisindeki çam ağaçlarını MEDAŞ kesmek için ayağa kalktı ve kendi başına buyruk biz keseriz siz de hakkınızı mahkemede ararsınız mantığı ile bu ağaçlar katledilecek. Bu ağaçların kesilmesi demek Hz.Hadimi’nin türbesini yıkmak demekten başka bir şey değil. Sayın Abi sesimizi duyurmak adına bize yardımcı ol. Selam ve saygılarımı sunar ellerinden öperim. Konu ile alakalı Belediye Başkanı bir şeyler yapmaya çalışıyor ama tatmin edici değil, kaymakama bilgi verdim. İl başkanına telefonla ulaşamadım mail olarak bilgi verdim, bu alan sit bölgesi anıtlar kuruluna mail attım, MEDAŞ Genel Müdürlüğüne ve Anıtlar Kuruluna resmi yazı yazdım ama senin yardımına ihtiyacımız var abi.”

Buradan bu duyarlı insanımıza ve yetkililere bende sesleniyorum. Bizzat konunun takipçisi olma aslını astarı öğrenme adına tek tek bu kurumlara gidip işin aslını öğreneceğim inşallah.  

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Paraşüt takanlara sakın güvenmeyin

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yayalar Kule Site kavşağında kırmızı ışıkta geçmediği zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları