Vergi dairesi çalışanlarını kutluyorum

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:45
YAZI
A
 Bugünkü yazı konumuza girmeden önce peşinen söyleyeyim, bu bir eleştiri ya datenkit yazısı değil aksine müdüründen, çalışanına teşekkür yazısıdır.

Yıllardır mesleğimizi yapmaya çalıştığımız için, her kurumdan kuruluştan bize güvenen ya da zaman içerisinde kendilerini hiç tanımasak da güven verdiğimiz dostlarımız vardır.

İtiraf etmek gerekirse pek çoğunun isimlerini dahi bilmem. Yüz yüze geldiğimiz zaman ise “hangi kurumdaydınız?” diye sorma gereği duyarım bile.

Çünkü daha önce nerede nasıl görüşmüştük hatırlamam. Bunu da artık yaşlandığıma bağlıyorum.

Bu insanlar zaman zaman, vakti zamanında yazdığımız bir yazı ya da yaptığımız bir haber için o zaman bize kızsalar da şimdi sevdiklerini ve güvendiklerini de söylerler. O anlar benim için en büyük mutluluk anlarıdır.

İşte geçtiğimiz hafta Vergi Dairesi’nde çalıştığını sohbet ettiğimiz zaman hatırladığım bir abimiz ile ayaküstü görüşüyorduk. Bu abimiz vergi dairesi çalışanları olarak cumartesi günleri bayanlar, hastalar ve raporlular hariç herkesin seferber olduğunu ve kapı kapı dolaşarak ödeme emirlerini adreslere tebligat yaptıklarını söyleyince çok şaşırdım. Tekrar konuyu açtım.

Bu vergi dairesi çalışanı cumartesi günü postacı gibi kapı kapı dolaşarak ödeme emrini adreslere tebliğ ettiklerini söylüyordu.

Halinden şikâyetçi olmadığına kanaat getirince biraz işin detayına girmek istedim. Çünkü vergi dairesi bu işi niye PTT aracılığı ile yapmıyordu ki?

Meğer bu kurumun yöneticileri daha masraflı olmaması için bu işi kendi çalışanları ile yapmaya karar vermiş. Hem de bu yeni değilmiş. 

Yılsonu yaklaştığı için, evrakların zaman aşımına uğramaması da göz önüne alınarak böyle bir uygulama yapılıyormuş.

Vallahi devletin memurunun ve amirinin, bu kadar fedakâr; müdürünün de bu kadar devletini düşündüğünü artık unutmuştum.

Tekrar söylüyorum müdüründen memuruna vergi dairesinin tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum.        

ŞABAN ÇALIŞ HOCA’NIN MÜTEVAZILIĞI

İki üç gün önce hava iyiden iyiye kararmıştı. Yağmur yağmış hava soğuktu. Gazeteden yorgun argın çıkmış direksiyonun başında eve gitmeye çalışıyordum. Ben arabanın içinde sıcakta trafik için söylenirken, bir baktım ki bizim Şaban Çalış hoca yürüyerek karşıdan karşıya geçiyor. Hemen camı açtım hocamı davet ettim. Şaban hoca gideceği yerin yakın olduğunu söyleyerek teşekkür etti ve yoluna devam etti.

Düşündüm. Bizim insanımızın arasında böylesine mütevazı kişiler hala mevcuttu. Şükrettim. Evet Şaban Hoca bizim için belki o bildiğimiz Şaban Hoca idi ama kariyerinde zirvede YÖK Başkanvekili idi.  

KAMANLI HOCA DOÇENT OLMUŞ

Üniversiteden güzel bir haber ile yazımıza devam edelim. Selçuk Üniversitesi’nden, spora tanıdığımız bildiğimiz Mehmet Kamanlı Hoca en nihayetinde doçentlik unvanını almış. Mehmet Hocamızıkutluyorum, tebrik ediyorum ve geçmiş olsun diyorum.

İSMET KARABABA’YA

GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ

Konya spor camiasının garip isimlerinden İsmet Karababa’nın rahatsız olduğunu ve büyük bir ihtimalle gelecek hafta içerisinde bypass olacağını duydum. Hemen kendisini aradım. İsmet Hoca rahmetli Ömer Duran abimizin cenazesinin defin işlemi sırasında rahatsızlanmış. Hemen Dr. Sait Gönen ilk müdahaleyi yapmış. Hastaneye kaldırılmış. Kan değerlerindeki düşüklük nedeni ile ameliyata alınmamış. Şu anda tedavisi sürüyormuş. Büyük bir ihtimalle gelecek hafta bir operasyona giriyormuş. Kendisine bir kez daha geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerimi iletiyorum…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bilgisizlerin geçtikleri mevkiye yaptığı fenalığı, yüzlerce aslan bir araya gelse yapamaz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İstanbul caddesinde iki sıra uygunsuz park yapmadığımız zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları