Otogardan, stadyuma güzel gelişmeler var

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 12:13
YAZI
A
 Şehrimize gelen Suriyeliler nedeni ile son birkaç aydır çeşitli bilgiler alıyoruz. Bize gelen bilgilerin başında da Suriyelilerin otogarda perişan vaziyette olduğuna dair idi. İlk günlerde arkadaşlarımızı buraya gönderdik. Bize anlatılanlar tam olarak orada görüntülenemese de bazı doğru bilgiler vardı. Ama bu insanlar da bu durumdan rahatsız olmadıkları gibi haberlerinin yapılmasını istemiyorlardı.

İki üç gün önce yolum düştüğü için ben de otogara gittim.

İki üç tane küçük yaşta Suriyeli olduğunu tahmin ettiğim yabancı uyruklu çocuk dileniyordu. Elbette görüntü üzücü ve düşündürücü idi ama başka öyle dikkat çekici duruma rastlamadım.

Bu arada bizim otogarın temizliği, düzeni ile bir kez daha şehir adına gurur duydum. Görevliler karınca titizliği içerisinde çalışıyorlardı. Güvenlik sivil ve resmi görevliler tarafından had safhada idi.

Hele zaman zaman çalan tasavvuf müziği ile otogar o bizim beynimizdeki klasik bir telaşe, koşturmaca, panik, korku, karmaşadan çok uzakta huzur veriyordu.

Bu noktada yetkililere bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ederim.

STADYUMDAN ALDIĞIMIZ

GÜZEL HABER İNŞALLLAH

BÖYLE DEVAM EDER

Önceki günde bir dostumuzdan yeni stadyum inşaatının çalışmaları ile bilgi aldım. Bu dostumuzun anlattığına göre inşaat alanında 4 dev kule ve 200’e yakın işçi olağanüstü bir tempoda çalışıyorlarmış.

Dinlediklerim beni heyecanlandırıyordu. Duamız inşallah bu hızlı tempoda çalışmalar devam eder ve daha açılışı yapılmadan içimizde sıkıntılar oluşturan stadyuma kavuşuruz ve istenmeyen söylentilere son veririz.

BU YAĞI SÜRECEK

BAŞKA YER BULAMADINIZ MI?

Bizim Belediyeden emekli bir Mustafa Atay abimiz var. Her ne kadar kendisi emekli de olsa ruhundaki belediyecilik ateşi hala sımsıcak.

Mustafa abimiz sosyal medyada da oldukça hızlıdır(!)

Bizim yazamayacaklarımızı (!) ve de yazamadıklarımıza(!) şahit oldukça, onları gördükçe o kendi hesabından yazar, çektiği fotoğrafları takipçileri ile paylaşır.

Mustafa abi bize hem aşağıdaki fotoğrafı göndermiş hem de kendi hesabından paylaşmıştı.

foto-.jpg

Evet Mustafa abi bu durumu görüntüledikten sonra bize de şöyle diyordu;          

“Baba, Türbe önündeki meydanda Mevlana çarşısı önündeki dubalara GRES YAĞI sürmüşler. Bunlara ne diyeceksin?” diye bize soruyorlardı.

Gerçekten vatandaşın elinin üstünün başının değdiği veya çok yorulan yaşlı bir amca ya da hasta bir insanın dizlerinin titrediği anda nefes alabilme adına çömeleceği yere bu gres yağını sürenlerin insanlığından hep birlikte şüphe etmeliyiz diye düşünüyorum. 

Bu yağın sürüleceği yer belli ama ne diyeyim “Dam alçak değnek kalkmıyor”

DUTLUKIRI CADDESİNDEKİ RADAR UYGULAMASI

İşte Toptancı Hali’ndeki bir esnafımızdan aldığımız dertli bilgiyi de siz değerli okurlarımızla paylaşmak istiyoruz.

“Merhaba abi,

Dutlukırı caddesi yani Krom Mağnezit’in önü.......

Abi oraya resmen tuzak kurmuşlar. Kamera koymuşlar. Hız sınırını aşıyor diye millete ceza yazmaya başlamışlar.

Cezalarda az uz değil 343 TL...

Neymiş orası şehir merkeziymiş....

Bir yazında bu konuya bir değinsen abi…

Orası şehir merkezi olur mu? Orada kim gider 50 km hızla?”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Deliye hazine değil virane gerektir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nalçacı Sille Kavşağı’nda güvenlik şeridine girip daha sonra çıkmaya çalışarak sürücüleri zor durumda bırakmadığımız zaman ADAM oluruz. 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları