Tahir Başkan, kelikçilerin gönlünü almalı

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 04:25
YAZI
A
 Yerel siyasetimizde yakın zamana kadar, kendi deyimimizle hep “kelikçi” olarak tanımladığımız Bedesten içindeki ayakkabıcı esnafı çok etkili idi.

Bu sokaklardan çok ciddi siyasetçiler çıktı. Bu sokak esnafı; şehri yönetti.

Genel anlamda da hep temiz, sakin ve yerli Konyalılar olarak çok temiz politikalar ürettiler.

Üzülerek ifade ediyorum ki zaman içerisinde kendilerini yenileyemeyen bu esnafımız, bugün gelinen noktada yok olma tehlikesi ile karşı karşıya geldi.

Yok olma tabirimizde ne olur yanlış anlaşılmasın, bu insanlar varlıklı, maddi yönden güçlü insanlardır. Belki eskisi gibi para kazanmıyorlardır; ama onların refah seviyeleri hiç düşmez.

Ancak biraz sonra aşağıda da birlikte okuyacağımız gibi gelinen noktada iş para ile pulla filanla da alakalı değil, artık bizim o güçlü kelikçi lobimizi, Başkan Akyürek dahi kazımıyormuş(!)

Ne demek istediğimizi bu esnaflarımızdan gelen iyi niyetli samimi mektup ile biraz daha açalım.

“Merhaba Uğur Bey,

Kaç aydır sabırla bekledik bu yazıyı yazmamak için ama bizi mecbur bıraktılar.

Bizler Bedesten Çarşısı ayakkabıcılar esnaflarıyız.

Biliyorsunuz yaklaşık bir yıldır çarşımızda belediye öncülüğünde yenileme çalışmaları var. Bu çalışmalar esnasında çatısı akıp malları su içinde kalan esnaflar, dükkânı yıkılıp 15 gün içinde teslim edeceğiz diyerek 3 ay sonra teslim edilen esnaflar da var ve bu sürelere dayanamayıp dükkânını kapatan esnaflar da var.

Bizle bu yenileme çalışmalarını sonuna kadar destekliyoruz. Ancak bazı konularda sitemimizi sizlerin aracılığı ile iletmenizi istiyoruz.

Öncelikle Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Akyürek iki kez bu bölgeye gelmiş olup Kapu Camii karşısında bize göre önceden ayarlanmış esnaf görünümlü kişilerle kameralar önünde sohbet edip gitmiştir.

Bir kez olsun ayakkabıcı esnafı ile görüşmek için çarşımıza girmemiştir. Bu durum bizleri çok üzmüştür.

Kayalıpark civarı tarafından çarşımıza giriş söz konusudur. 

Allah aşkına müsait bir zamanda gelin kendi gözünüzle şahit olun.

Bir tarafta Zabıta aracı ve elemanları sohbet ediyor bir tarafta devlete hiçbir vergi vermeyen seyyar esnafı satış yapıyor.

Yüklenici firma çok yavaş çalışıyor ve neredeyse 2 aydır da gözükmüyorlar…

Çözüm önerimiz;

Başkanım bizler bu çarşının esnafıyız biz muhatap almadan gidip Kapu Camisi önünde şov yapıp gitmeniz bizim kanımıza dokunuyor.

Gelin bir acı kahvemizi ikram edelim bizimle de bir sohbet edin.

Bu çarşı esnafı tadilat sebebiyle cirosal anlamda ciddi sıkıntılara girmiştir.

Biz isterdik ki Belediyemiz Kayalıpark meydanında Ramazan etkinliği vs. bir etkinlik yaparak en azından çarşımızı hareketlendirici bir faaliyette bulunarak bizim gönlümüz fethedebilirdi…

Seyyar esnafı vergi, kira, personel masrafı olmadığı için ve daha kalitesiz mal sattığı için daha ucuza hizmet veriyor ve biz esnafları baltalıyor.

Belediyemiz bu konuda bir çözüm sunmalıdır.

Dükkânı su içinde kalan bazı esnaflarımız vardır. Bu esnaflarımızın zararları karşılanacak denmesine rağmen herhangi bir geri dönüş olmadı.

Tekrar belirtmek isteriz ki bizler bu yenileme çalışmalarına karşı değiliz.

Bizler Konya esnafıyız. İçimizde belki 50-60 yıllık esnaflar var. Bizler muhatap istiyoruz. Bizler çözüm istiyoruz. Bu vesile ile bütün Konyalı hemşerilerimizin Ramazan ayını kutlar, sağlık ve esenlikler dileriz…”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mide kâinatın merkezidir; beyinden ziyade o düşünüyor ve bizi idare ediyor.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yayalarımız da trafik işaret ve kurallarına uymakta sabırlı oldukları zaman ADAM oluruz 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları