Kar haberleri ile gündemimiz değişiverdi

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 03:03
YAZI
A
 Kar haberleri ile gündemimiz değişiverdi

Dün siz değerli okurlarımız için ya bayram idi ya da hafta başı. Yani öğretmenlerimizden emeklilerimize, iş adamlarımızdan bürokratlarımıza sizlerin büyük kısmının pazartesi sendromu vardı. Bizimki sendrom filan değildi ama klasik bir telaş ve her günün alışageldiğimiz temposu yaşanıyordu.

Böyle bir güne yine randevu trafiğini karıştırmamak için ince eleyip sık dokuyarak başlamak zorunda kalıyorduk.

Daha biz gazeteye gelmeden, kızını İstanbul’a uğurlayan çok değerli bir hocam dertleşmek için gazeteye bizden önce gelmişti.

Bu arada Ankara’dan gelen meslektaşlarımız eski dostlar, bugünümüzün koca koca müdürleri Osman Altınışık ve ekibi ise bu saatlerde Kenan Arvas abinin konukları olmuşlar nefis bir kahvaltının eşliğinde geçmişi yad ediyorlardı.

Öte yandan yine bir dostumuz arıyor ve “Abi müsaitsen seninle bugün bir Isparta Afyon yapıp gelelim mi?” diye soruyordu.

Yani daha güneş yüzünü göstermeden, biz ne yapacağımızı şaşırmıştık.

Yazımızı yazmak için notlarımızı karıştırıyorduk ki Hadim, Taşkent ve Dedemli’den gelen kar fotoğrafları ile şaşırıyorduk.

Bizim dağlar resmen kara bürünmüştü. Oysa sabah evden çıkmadan televizyonlar Rize’den kar görüntüsü vermişti.

Bizim karları göründükçe garip dağların(!), yine Rize’nin gölgesinde nasıl eriyip gittiklerini anlıyordum.

Sabah sabah eski dost-yeni dost, memleket meseleleri falan filan derken gündemden koptuk ve bende izninizle memleket meselelerini bir kenara bırakıp şehir insanlarından söz etmek istedim.

MÜMTAZ KULLUK BEY ÜMRE’DE İMİŞ

Kulluk ailesi bu şehrin en köklü ve de hala kentin gelenek göreneklerini yaşayan mütevazi ailelerindendir. Baba Kulluk’un evlatları Mümtaz ve Hilmi Kulluk kardeşler ticari faaliyetlerindeki parmakla gösterilen başarılarının aksına özel hayatlarında gözlerden ırak bir hayat tarzını tercih ederler. Ancak bu iki kardeş şehrin ihtiyaç duyulan her yerinde madden ve manen varlardır. Ama bu iki kardeşin en büyük özelliği asla fotoğraf karesinde görünmeyişleridir.

Mesela Mümtaz Bey’i son olarak Polis Teşkilatının kuruluşundaki organizasyonda görmüştüm. Yine o klasik karizması ile ortalığı yakıyordu.

Hafta sonu bir abimiz ile sohbet ederken öğrendim ki Mümtaz Bey bugünlerde Umre’de imiş. Bizde kendilerine şimdiden Allah kabul etsin diyoruz.

CENGİZ ÇİVİ AMELİYAT OLMUŞ

İşte bizim Cihanbeyli bölgesinin kilit ismi mali müşavir, aynı zamanda Genç Mehir’in genç BaşkanıCengiz Çivi Bey’inde geçtiğimiz hafta içerisinde ciddi bir burun ameliyatı olduğunu öğrendik. Dün sabah bu bilgiyi aldıktan sonra Cengiz Bey’i telefonla aradık ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ses tonundan ameliyatın ciddiyetini daha iyi anlayabiliyorduk. Biz bir kez daha buradan kendilerine geçmiş olsun diyoruz.

DOKTOR CEMİL ER, ABİMİZDE YURT DIŞINDA İMİŞ

Bizim hafta başımız, hafta sonumuz yok yaaa. Pazar günü bir dostumuzun sıkıntısı nedeni ile hemenDoktor Cemil Er Bey’i aradık. O anda görüşemediğimiz Cemil Bey, beş-on dakika sonra alo dedi. Ama yurt dışından. Uluslar arası bir kongreye katılan Cemil Bey’in burada bir de sunum yaptığını öğrendik.

REHA BİLİR HOCA BİZİ BEKLİYOR

Konya’nın kıymetleri Konya’dan çok Konya dışında bulunuyorlar. Mesela şehir olarak hala değerini tam olarak bilmediğimize inandığım değerlerimizdendir Reha Hoca. Dün sabah arayan Reha hoca yurt dışından yeni döndüğünü ve bir çay sohbeti için bizi Sille’deki o mütevazi atölyesinde beklediğini söylüyordu.

FEVZİ HOCAYA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Fevzi Hoca ile samimiyetimiz Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olduğu zaman adeta perçinleşmişti. Ülkenin yetiştirdiği en önemli hattatlardan idi. Prof. Dr. Fevzi Günüç, Destegül Güzel Sanatlar Mektebi’nde Geleneksel Türk Sanatlarının gelişimi için uğraş vermişti. Sergileri, eserleri, kitapları ile güçlü bir akademisyen olduğu kadar alçak gönülle mütevazi güler yüzlü başarılı bir insandı. Fevzi hoca uzun bir süreden bu yana hasta idi. Pazar günü gece acı haberini almıştım. Cenab-ı Allah’ım taksiratını affetsin mekanı cennet olsun diyorum.

BAŞKAN ÇİÇEK İÇİN YOLLAR KAPATILINCA

Birde şu küçük notu yazarak yazımızı noktalamak istiyorum. Pazar günü malum Merhum Turgut Özal’ı anmak için şehrimizde yoğun bir program vardı. Bu programa katılmak için gelen isimler arasında 1 numara bir dönem Özal’ın A takımından Meclis Başkanımız Sayın Cemil Çiçek idi. Cemil Bey’in şehrimize gelişi sırasında ve güzergahında çok sıkı tedbirler alınmış. Alınmış olunmalıdır diye düşünüyorum Pazar günü bizi arayan okurlarımız trafikte kilitlendiklerinden feryat edip “Uğur Bey bugün Konya’da ne var? Perişanız” diyorlardı.

***

Şu anda saat 10’u geçiyor. İzninizle yazımızı noktalıyoruz ve şehrimize gelen dostlar için şehir turuna çıkıyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ayrılık içinde insanın gözünü açıp kapayıncaya kadar geçen zaman, yıl gibi gelir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Meram Eski yol dolmuşları Havzan bölgesinde hız limitini aşmadıkları zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları