Ayşe Türkmenoğlu, Atilla Kart, Ali Öztürk...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 01:55
YAZI
A
 Ayşe Türkmenoğlu, Atilla Kart, Ali Öztürk, Özkan Öksüz ve Recep Özgül Müdürüm

Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü? diyeceksiniz.

Yani bu kadar siyasetçiyi köşe yazımıza niye başlık olarak yazdık diye merak ediyorsunuz değil mi?

Yok yok rahat olun merak edilecek, olağanüstü hiç bir durum yok.

İki gün önce Cihanbeyli’deki dostlarım Belgin ailesinin yeni bir ticari çalışmasının açılışı için bu ilçemize gitmiştim.

Ama bu açılışa gösterilen ilgiden ardından da yapılan derin kulislerden öğreniyordum ki Konya’mızda yerel seçimler için hiçbir hareket olmasa da, ya da hareketler hep karanlıklarda yapılsa da burada çok ince dahası stratejik bir çalışmanın olduğunu öğreniyorduk.

Burada konuşulan tek şey yeni dönemde Başkanın Türk mü Kürt mü olacağı idi.

Mesela buradaki dostlarımızdan öğrendiğimiz kadarı ile AK Parti’den Ali Sait Öztürk (İl Genel Meclis Üyesi), Ali Sarıtaş (Mühendis), Birol Tokgöz (Doktor), İsmet Karaca (Kuşça Belediye Başkanı), İlyas Kara (Yeniceoba Belediye Başkanı), Hasan Çam (Kandil Belediye Başkanı), Nuri Ünalan (Cihanbeyli Eski Belediye Başkanı), Mehmet Ali Önal (Cihanbeyli Belediye Başkanı), Mehmet Kale (Günyüzü Belediye Başkanı)’nin aday olduğunu öğreniyorduk.

BDP’nin aday adayları olarak ise şimdilik Mulla Şimşek (Gölyazı Belediye Başkanı), Enver Küçükyıldız(Avukat), Mulla Ceran (Eğitimci), Ahmet Erdoğan (İşçi), İrfan Baysal (Eğitimci), Mehmet Yağcı (Eğitimci) imiş.

CHP, MHP ve SP’nin adaylarını büyük bir titizlikle gizlediğini öğreniyorduk. Hayırlısı Allah’tan başka ne isteyelim?

Ne hayırlı ise Cenab-ı Allah’ım onu versin.

AK Parti cenahında vekiller sıkı bir saf tutmuşlardı.

Bölge için en önemli açıklamayı Sayın Ayşe Türkmenoğlu’nun bir gerçeği kürsüde ifade etmesi ve ardından da müjde vermesiydi.

Ayşe Hanım, KOP ile ilgili olarak Cihanbeyli, Kulu ve Altınekin bölgesine bir damla dahi su gelmeyeceğini ancak bu bölgelerin sulanması için Ankara’dan yeni bir çalışma yapıldığını söylüyordu.

Sayın Atilla Kart ise çiftçinin gönlüne göre bir cümle söylüyor ve “Ne yazık ki artık tarla traktör almıyor. Traktör tarla alıyor” diyordu.      

Vekillerimizden Ali Öztürk abimiz, her kesimle sıcak bir ilişki kurma hal hatır sorma adına çaba harcarken kusura bakmasın ama Özkan Öksüz Bey için biz de dahil millet pek umurunda değildi.

Özkan By elindeki son model cep telefonu ile ilgilenmeyi tercih ediyordu.

Sonuçta bizim için kısa bir Cihanbeyli havası çok iyi oldu. Yaradı da…

Bizim bu Cihanbeyli havamıza ev sahipliği yapan Cihanbeyli Platformu Başkanı aynı zamanda da Genç Mehir’in Başkanı dostumuz Cengiz Çivi Bey’e de hâssaten teşekkür etmek isterim.

GIDA KONTROL LABORATUARIMIZ

İLE GURUR DUYDUK

Dün Gıda Kontrol Laboratuarı Müdürü Recep Özgül Bey’in sayesinde ilk defa Gıda Kontrol Laboratuarına girdim. Müthiş bir yerdi.

Burası Türkiye’nin üç laboratuarından birisi imiş.

Şöyle ifade edeyim yediğimiz her şeyin ama her şeyin baldan ete peynirden ekmeğe sağlıklı olup olmadığını sahte olup olmadığını ya da ne kadar sahte olup olmadığını buradaki milyarlık cihazlar ve Recep Müdür’ün ekibi çözüyormuş. 

Şehir adına büyük gurur duydum.

Niye buraya kadar şimdi hiç gelmedim diye de kendi kendime kızdım.

Bu vesile ile şehrimize böyle bir tesisin kurulmasına vesile olan bürokratlarımıza, siyasilerimize, Recep Müdür ve ekibine çok teşekkür ederim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Güzelliğin vasıflarını söylemek için söz çoktur; ama güzelliğin tatlılığına hiç söz yoktur.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hal hatır sormanın bir insani ölçü olduğunu idrak ettiğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları