Uğurlu Pazarı, Dedeman kavşağı...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 09:58
YAZI
A
 Uğurlu Pazarı, Dedeman kavşağını  ancak bu kadar kilitleyebilir

Bizim daimi ve sıkı okurlarımızdan birisi var.

Sürekli olarak Pazarcılar Odası ve esnafı ile ilgili olarak bizi uyarır, iddialarda bulunur.

Salı günü akşam saatlerinde Dedeman kavşağında Sille yolundan gelen üç şerit, Başkent Hastanesinden gelen iki şerit, Doğan Yatağanlı istikametinden gelen iki şeridin kilitlenip trafiğin durduğu anda araçların ortasında hepimiz sıkışmış vaziyette beklerken bu okurumuz aklıma geliverdi.

Bu okurumuz bu konuda bizi hiç uyarmamıştı(!)…

İşin şakası bir yana, Uğurlu Pazarı olarak bilinen bu Salı Pazarı, Salı günleri normal saatlerde devatandaşın Pazar alış verişini yapmak için aracını ana yolun üstüne kaldırımlara çekmesi ile zaten sıkıntı oluşturuyor.

Ama her ne hikmetse bu konuda bildiğim ve gördüğüm kadarı ile hiçbir cezai işlem uygulanmıyor.

Oysa geçen Pazar günü sabah saatlerinde bile polisimiz artık öyle çevre yollarında kenarda köşede değil Zafer’in göbeğinde İnce minarenin tam önünde sıkı bir denetim yapıyordu. Sürücü için sıkıntılı bir durum olsa bile şehir içi trafik akışı ve kurallara uyan insanlarımız için çok yerinde bir çalışma idi.

Ama buradan yetkililerden bir ricamız olacak.

Bu pazaryeri ve kuralsız insanlarımız yüzünden adı çevre yolu olsa da şehir içinin önemli bir arterini kilitliyor dahası can ve mal kaybı yaşanması için adeta davetiye çıkartıyor.

Bizden hatırlatması.

ANKARA’DAN MERAM EĞİTİM

ARAŞTIRMA HASTANESİNE SİTEM

Ankara’dan bir okurumuz aradı. Telefonda epey bir sitem ettikten sonra bizim mail adresimizi istedi. Ardından da bizi Başkentten takip eden okurumuzun aşağıda ki maili geldi.

Bizde sizlerle dahası kamuoyu ile paylaşmak istedik.

“Sevgili Uğur Beyciğim;

 23.08.2013 günü annem ile 4 gün memleketim olan Ermenek’te seyahat edip ziyaretlerimizi yaptıktan sonra annemi Konya’ya getirdim. Ama Allah’a yalvararak sağ salim Konya’ya dönebildim. Çünkü aşırı derecede üşütmüştüm. Dahası acil olarak Ankara’ya gidecektim mesaime yetişecektim. Ama gücüm kalmamıştı. Annemin evinde yarım saat dinlendikten sonra çocukluğumun geçtiği bu semte en yakın Hastane olan Meram Numune Hastanesi acil servisine saat 20.30 sularında başvurdum.

Macerada zaten burada başladı. İlk olarak nöbetçi hekime yönlendim ve o muayene ettikten sonra bazı tetkik ve röntgen çekimi istedi. Ama o halde önce kayıt sırasına girmem gerekiyordu. En az 15 dakika sıra bekledim ve oradan tedavi odası denilen ( bence ….. odası) yere serum takılmak üzere girdim.

Bir bayan aldı. Başladı benim kolumda damar sondaj işine epey bir araştırma yaptıktan sonra benim damarı patlattı ve oradan elimin üstüne geçti oda olmadı ve işi arkadaşına devretti.

Neyse ki o gelen beyefendi işin uzmanı olarak bir atışta işi bitirdi.

Oradan geçtik gözlem odasına başladık yer aramaya. En sonunda baktım ki bir delikanlı oksijen alıyor onun ayakucuna ilişerek bir yatağı o delikanlı ile paylaştım serumu taktım demire izliyordum orayı.

Burası Konya vilayetinin en kaliteli bir hastanesinin acil gözlem odası ve insanlar balık istifi koridorlarda bile hasta var. Hijyen sıfır. Kalite sıfır. Bu esnada ilgili yerin internet sitesinde kalite sertifikası aldığından bahsedilmekte güldüm.

Neyse sıra geldi sonuç almaya elimde serum girdim tekrar kayıt kabulden sonuç almak için beklemeye.

Tam komedi.

Personel canlarından bezmiş tüm hastalara en az 2 kez kuyruk çilesi.

Bu kadar zulümden sonra tekrar acil gözlem odasına.

Tabii bu esnada serum tıkandı. Yarım vaziyette kan geri gelmeye başladı.

Gariban sağlık memuru abi bu tıkanmış bu kadar yeter gel çıkaralım dedi ve çıkardık. Yarım torba serum gitti.

Bunları kafamda not aldıktan sonra başladım yetkili bir Başhekim Yardımcısı aramaya.

“Abi bu saatte kimse yok” dediler.

Şimdi buradan senin aracılığın ile il Sağlık Müdürüne, Numune Hastanesine Başhekimine sesleniyorum.

Lütfen sorumluluk sahaları içindeki bu komediye bir son versinler.

Görevlerini Sayın Başbakanımızın istediği gibi yapsınlar. Oraya gelen her hasta ölüm tehlikesi taşıyabiliyor. Bu şartlarda ancak ölümü hızlanır o kadar. Allah rızası için lütfen görevlerine davet ediyorum.

Selam ve saygılarımla Uğur Beyciğim”.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayata tepeden bakarsan insanların sadece tepesini görürsün. Hayata daima insanlarla aynı mesafeden bak. O zaman insanların hem yüzünü, hem kalbini görürsün.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Plakamız yabancı da olsa trafik kuralına uyarsak ADAM oluruz. 

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları