Ben kimseye teşekkür etmeyeyim mi?

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 18:16
YAZI
A
 Bürokratlar, siyasiler veya eleştirdiğimiz yöneticilerimizin zaman zaman arkamızdan çok kızdıklarını biliyorum.

Hatta “Bu adam hiç mi iyilikleri, güzellikleri görmez?” dediklerini şahitli duyduk ya da yüzümüze karşı “Bu kadar iyi şeyler yapılıyor, onları yazmıyorsun nerede sıkıntı var gidip onu görüyorsun” dediklerini de biliyorum.

Bir yerde haklı olabilir. Ama hak bir yere kadar.

Bakın MEMLEKET Gazetesi olarak bu şehre yapılan her güzelliği, her iyi olayı hızlı ve geniş olarak vermeye çalışıyoruz. Patronun bize verdiği yetki ile gazetenin politikasının başındayız. Kimse bunu görmüyor, naçizane şu küçük mütevazı köşemizde de kırmadan dökmeden, kimseye hakaret etmeden dahası bazen de gerçeği görüntüleyerek yazıyoruz yaaa, vay sen misin bunu yazan(!).   

Sizlerde hatırlayacaksınız hafta başında Havaalanındaki terminal binası girişindeki iki adet x-ray cihazının nihayet çalıştırıldığını söylemiş ve yetkililere geç de olsa bu işi başardıkları(!) için teşekkür etmiştik.

Hay etmez komaz olaydık.

İşte dün sabah bir okurumuzun gönderdiği fotoğrafı ve yorumunu harfine dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz.

 img-20121213-00036.jpg

“Hani 3 gün önce 2 kapı açılmış yazıp teşekkür etmiştin ya o yüzden yine kapatmışlar eşeğin aklına karpuz kabuğu getirme gözünü seveyim.”

DSİ’YE TEŞEKKÜRLER

Alın bir teşekkürde hem de kocaman kocaman dahası kelimelerle ifade edemeyeceğim kadar büyük bir teşekkürü DSİ yetkililerine ediyoruz.

Dahası önce Bozkırlılar sonra da Konya adına DSİ yetkilerine şükranlarımızı sunuyorum.

Hadi hatırlayın yılarca DSİ’ye şu bizim Bozkır’ın Çağlayan Göletini 5 metre yükseltmedikleri için eleştirmiş, bunları yapmazlarken Niğde’de 50 metre nasıl yükseltildiğini, Dinar Çağlayan Göleti’nin 1 yılda bitirildiğini ve Bozkır Çağlayan Göleti’nin 12 yıldır beklediğini yazmıştık.

Bunları yazınca da kötü adam, iş bilmez gazeteci oluyorduk.

Ama bugün DSİ’ye minnet duygularımızı sunuyoruz. DSİ Çağlayan Göleti’nin 5 metre yükseltilmesi için 26 Aralık’ta ihaleye çıkıyormuş. Allah kendilerinden bir değil bin kere razı olsun.

Bu arada başta sevgili DSİ Müdürümüz olmak üzere siyasilere de küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Hani bu göletin 3 kilometre ilerisinde malum bir de Sarıot Gölü var. Buradan da yılda 200 milyon metreküp boşu boşuna düdenlere akıt gidiyor. İnşallah burası da programa alınır diye bekliyoruz.

Bozkır deyince bu işin iki fedakar isimsiz kahramanına teşekkür etmek istiyorum. Bir, emekli matematik öğretmeni Bozkır sevdalısı dahası manyağı(!) Mehmet Apan Hocamı, birde emekli Sivil Savunma Müdürü ve inanılmaz Bozkır milliyetçisi Hacer Karahan Hanımı yürekten kutluyorum. İşte 10 yıldır verdikleri mücadele boşa gitmedi.

SGK’DA MÜTEAHHİT İŞÇİLERİ

13 GÜNDÜR MAAŞLARINI ALAMIYORMUŞ

SGK’da müteahhit işçisi olarak çalışan bir işçi kardeşimizle yolda karşılaştık. Utana sıkıla borç para aradığını söyledi. Ekmek su parasından geçmiş elektrik su parası peşinde idi. Çünkü 13 gündür yani dün daha ücretlerini almamışlardı.

Kendimden utandım. Çünkü cebimizden vereceğimiz borç parayı kabul etmeyecek kadar genç ve onurlu idi. Allah cümlemize ecir sabır ve kolaylık versin.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bedenler, ağızları kapalı testilere benzerler. Her testide ne var? Sen ona bak.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hz. Mevlana’nın sözleri ile empati yapabildiğimiz zaman ADAM oluruz

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları