Yiğit Bulut gelememiş...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 02:41
YAZI
A
 Yiğit Bulut gelememiş, Çok sevindim çooook…

Allah, Allah… Duyduk duymayın demeyin… Konya Büyükşehir Belediyemizin davetlisi olarak şehrimize gelecek olan gazeteci Yiğit Bulut Konya’ya gelememiş.

Niye?

Uçağı sisten inememiş.

Dahası uçak kalkamamış bile…

Yapmayın yaaaa…

Ciddi misiniz?

Demek ki sis oldu diye Konya’ya uçak filan inmezmiş öyle mi?

Yesinler sizi gidi ucuz kahramanlar.

Konya’ya yıllardır uçak inmez. İ-ne-mez…

Şimdi mi haberiniz oldu.

Niye mi?

Sebebi çok basit…

Kar yağar pist buz olur… Uçak seferleri iptal olur… Yüzlerce insan sefil olur rezil olur. Kimin umurunda? Ya da o zaman nerelerdeydiniz?

Biraz sis, biraz duman… Yani şehrin hava kirliliği…

Uçak seferleri yine iptal…

Hani biz THY’yi, siyasilerimizi, Konya havaalanını, eleştirdiğimiz zaman kıs kıs gülenlere ben de şimdi şeyim ile gülüyorum. Hem de ne gülme…

Ya Allah aşkına siz uzayda mı yaşıyorsunuz?

Sonbahar, kış ve ilkbahar geldi mi uçağa binmeye korkuyorum. Arada bir, çok dolup yazıyoruz. Aklınca kimse tınlamıyor. Ama siz rahat olun tınlayanlar bunları bir kenara yazıyor.

Bu sene Başbakan Konya’da iken sis basmasın diye seccadeden kalkmayıp dua edenleri de biliyoruz. Sağ salim hava kirliliği ve sis yüzünden fırça yemeyenlerin nasıl zil takıp oynadıklarını da biliyoruz.

Vallahi ne yalan söyleyeyim ben de dün zevkten dört köşe idim. Sebebi de Yiğit Bulut’un uçağının sis yüzünden iptal edilmesinden.

Bu kadar açık, bu kadar net.

HÜDAİ CADDESİ

Geçen günlerde Kombassan dükkanları ile ilgili olarak bir okurumuzun göndermiş olduğu fotoğrafı ve sıkıntısını sizlerle paylaşmıştık. Şimdi aynı bölgede çalıştığını tahmin ettiğimiz bir başka okurumuz Adem Bey konunun devamı olarak yeni bir fotoğraf ve bilgiyi bizlerle paylaşıyor; 

hudai-caddesi.jpg

“Uğur abi,

Kombassan dükkânları ile ilgili yazınızla ilgili olarak resimde görünen kısım Hüdai caddesinden 10512 sokağa girilen kısım. Sol taraf karayolları arazisi duvar dibi komple çöp dökülü vaziyette. Sağ taraf Arçelik bayisi ara kısım yağmur yağdığı zaman su birikintisi değil resmen havuz oluyor. Sürücülerimiz de sorumsuz bir biçimde hızlı gidince ıslanmadan geçme imkanı kalmıyor. Kaldırım da yok...”

MARANGOZLAR SANAYİİNDE

ELEKTRİK KESİNTİSİ

Perşembe günü bir okurumuz aradı. Çarşamba günü Karatay sanayinde, Marangozlarda saat 11’de giden elektrik dükkânlar kapandığı saatte bile gelmemiş. Elektrik saatlerce gelmeyince esnaf yatmış. Hem aybaşı, hem yılbaşı. Esnafın elektrik kesintisi yüzünden elinin kolunun bağlanması demek yüzlerce ailenin aç kalması demektir. Buradan yetkililere durumu bir kez daha hatırlatıyoruz. 

NALÇACI’NIN ÜST GEÇİT REZİLLİĞİNİ

ULUSAL BASINDA İZLERKEN

İki gün önce akşam ve sabah haberlerinde Konya’nın Nalçacı caddesinde iki üst geçit yıkılıp 6 aydır yapılmadığı için öğrenciler ölüme meydan okuyor diye kanal kanal dakikalarca bu çağda olmayacak görüntüleri gösteriyorlardı.

Şehir adına çok üzülüyordum. Ama bu işlerin sorumluları adına da çok seviniyordum.

Biz aylarca önce elimizde makine gidip oraları görüntüleyip yazarken sizler dudak büküp bizi muhalefet yapmakla suçluyordunuz.

Eeeee şimdi ne oldu?

Para ile programlarına çıktığınız kanallar şimdi bu haberi verince muhalefet mi yapmış oldular.

Ahhhhh o kafalar ahhhhhh…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ?

Amaç erdemli olmayınca bilgi de kötü olur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Otobüsten tramvaydan inmek için ineceğimiz durağa gelirken yerimizden kalkmayı öğrendiğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları