Van’dan Konya’ya sıcak ve samimi selam var

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 23:06
YAZI
A
 Yeni bir haftaya yine mutlu, huzurlu ve sağlıklı olarak girmenin şükrü içerisinde tüm okurlarımıza en derin ve samimi dileklerimizi iletiyoruz.

İzninizle önce Van’dan gelen ve çok mutlu olduğum bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Çok değerli büyüğümüz Van Valisi Sayın Aydın Nezih Doğan bizlerin, sizlerin dolayısı ile Konya’nın bayramını kutluyordu.

Sayın Doğan gibi tüm iyi niyetli, çalışkan, dürüst ve samimi büyüklerimize Cenab-ı Allah’ım güç kuvvet versin.

Zaten hafta sonunda Sayın Başbakan’ın Van’daki törenlerde, konuşmalar, açılışlarda Başbakan ile Sayın Doğan’ın, Emine Hanım’ın da Sayın Hatice Doğan ile samimiyetini izlemiş uzaklarda da olsa gönül gözü ile analiz yapmaya çalışmıştım.

Buradan bir kez daha bizde Konya olarak Sayın Doğan’a en içten saygılarımızı öve hürmetlerimizi iletiyoruz.

Konya’dan Van’a kurulan gönül köprüsünde sadece Sayın Doğan’ı yeni makamında ziyaret etmek için Van’a giden iş adamlarımızı, sanayicilerimizi, bürokratlarımızı ve de sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini işittikçe, oralardan fotoğraflar geldikçe bizde oluşan kanaatin ve de bu kanaati sizlerle paylaşmadaki doğru yolda olduğumuzu gördükçe halimize şükrediyoruz.     

…………

Dünkü yazımızda şehrin tanınmış isimlerinden bilinen simalarından söz etmiştik.

Bugün de Sayın Valimiz ile yazımıza başladığımıza göre izninizle yine Konya’nın güzel insanlarından söz etmek istiyorum.

MEHMET ALİ KORKMAZ

BEY’İN ÇAY TİRYAKİLİĞİ

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz Bey, geçtiğimiz hafta gazetemizi ziyaret eden büyüklerimizdendi.

Bir insanı tanıyabilmek için sürekli onunla temas halinde olmalısınız.

Sürekli sohbet edip kanaat sahibi olmanız gerekir.

Mehmet Ali Bey ile samimiyetimiz sınırlıdır.

Belki zamandan olacak İTTİFAK çatısında Seyit Mehmet Buga abimizi daha yakından tanırdık. Kendisinin felsefi yorumlarını saatlerce dinlerdik.

Ama Allah için Mehmet Ali Bey ile her oturumumuzun sonunda kendisine olan saygım daha da büyümeye başladı.

Bu son oturumda Sayın Başkan’ın bir çay tiryakisi olduğunu hem de hani laf arsında söyleriz yaa tek kelime kel tiryaki imiş.

Çay tiryakiliği konusunda da laf lafı açtı Başkan, holdingin yeni spesiyal çayından söz etti. Yanlış anlaşılmasın bende bir çay manyağıyım. Sigara filan içmediğim içinde günde içtiğim çayın sade kahvenin haddi hesabı yoktur. Şimdi son üç gündür İttifak’ın bu spesiyal çayını içiyorum.

Bu vesile ile Mehmet Ali Bey’in ticari zekasını da öğrendik.

Çaktırmadan bizi kendisine müşteri yapıp otomatiğe bağladı.

Helal olsun sana Başkanım.

MÜSİAD YİNE GAZA DOKUNUYOR

İşte Sayın Başkanın bu ziyareti MÜSİAD Başkanı Sayın Dr. Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyesiLokman Koyuncuoğlu ile birlikte olmuştu.

Bu sohbetten anlıyordum ki Lütfi abi MÜSİAD adına yeni bir hamle içinde.

Başta bu yönetim olmak üzere pek çok insanın büyük fedakârlıklar ve özveriler içerisinde olduğunu biliyorum.

Ne var ki sadece Konya için söylüyorum MÜSİAD son dönemlerde bazı yanlış hamlelerden dolayı kan kaybetti. Zaten MÜSİAD için benim böyle bir değerlendirme yapmaya ne gücüm ne de yetkim var. Bu tür değerlendirmeleri bizzat MÜSİAD yönetimlerinde yer alan büyüklerimiz ve iş adamlarımız yapıyordu.

VEHBİ ÖZDEMİR BEY’DEN

YİNE NAZİK UYARILAR

Mali Müşavirler ve muhasebeci dostlarımız arasında yıllardır sınırlı samimiyette de olsa çok değerli bir büyüğüm vardır. Sayın Vehbi Özdemir.

Vehbi abi ile geçtiğimiz günlerde yine kahveli bir küçük Konya sohbeti içerisinde idik. Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olduğundan yola çıkarsak inşallah biz ölünce kadar Vehbi ile dost olarak kalacağız.

ZEKERİYA MIZRAK İLE

SPORTİF DEĞERLENDİRMELER

Hep söyleriz. Söylemek ile kalmaz yaşadıklarımızla da buna inanırız. Bizim mesleğimizde dostluk yoktur. Bu yüzden de pek çok insan bize böyle bir kanaatten dolayı da bize güvenmek açılmak istemezler. Yani dostlarımız sorumluluk aldıkları alanda o sorumluluk alanında kaldıkça ser verip sır evermezler. Biz görevimizi yapmaya çalışırken de dostluklar kırgınlıklara dönüşür. Ne zaman o görev biter. Biz yeniden sarmaş dolaş yaprak sarması oluveririz.      

Konyaspor ve sporda da; küsmesek de darılmasak da kavgaya girmesek de çok sevmeme rağmen genç iş adamı Zekeriye Mızrak Beyle ile uzun süredir oturup kalkamıyorduk. Geçtiğimiz hafta bunu kırdık.

Sohbette geldiğimiz nokta mı?

“Sen haklısın abi”…

MHP’NİN PROFESÖR BÜYÜKŞEHİR

BELEDİYEBAŞKAN ADAYI

SAİT GÖNEN DEĞİL…

Prof. Dr. Sait Gönen Bey yanılmıyorsam Cuma akşamı NTV’de idi.

Uzun uzadıya kendi alanı ile ilgili canlı yayında güzel bir sunum yapıyordu. Allah için kendisini zevkle izledim. Bir Konyalı doktorun ulusal bir kanaldaki başarısı bizim başarımızdı.

Ancak bu canlı yayın sonrası bizim telefonda hızlı bir trafik yaşanmaya başlandı.

Hani Bayram öncesi de MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı bir profesör demiştik yaa.

Herkes bu adayı Sait Bey’in üzerine yoğunlaştırmış.

Siz rahat olun.

Bayram da Sayın Gönen’de bizim yazımız üzerine arayıp “Bu aday kim? Herkes beni arıyorlar” diyordu.

Merak edenlere.

Bu Profesör Sayın Gönen değil. Mesela Sait Bey gibi dağlı değil.

Şöyle bir ipucu verelim. Şehrimizin su görmüş şirin bir ilçesinden.

REKTÖR PROF. MUZAFFER

HOCANIN HASSİYETİ

Yine geçtiğimiz hafta içerisinde bir bürokratımızın Meram Tıp Fakültesi’ndeki randevu sistemi ile ilgili küçük bir yakınmasını dile getirmiştik.

İşte o gün o yazının çıktığı gün Adana’da bulunan Rektör Hoca yetkilileri arayıp konunun takipçisi olmalarını emrediyordu.

Sağ olun hocam. Şifa arayan insanlarımız adına minnettarız.

Biz biliyoruz ki ve de inanıyoruz ki Meram Tıp Fakültesi artık Konya’nın değil başta Anadolu olmak üzere Türkiye’nin gururu.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sevgi ile nefret arasında çok ince bir çizgi vardır. Birisinden nefret ediyorsanız ve bir gün onu yenemeyeceğinizi anladığınız zaman onu sevmeye başlarsınız. Ve yine birisini seviyorsanız ve bir gün onu yenebileceğinizi düşündüğünüz zaman ondan nefret etmeye başlarsınız.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Düğün pilavının olduğu alana girerken kan şekerimizi koruyup gözümüze perde indirmediğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları