Dün Konya’da tavuk ve hindi...

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 02:37
YAZI
A
 Pazartesi günkü yazımı yazarken korkuyorumdum. Çünkü genel anlamda yazdığım her satırın kendi iç dünyamda muhasebesini yaparım. Eğer birilerini itham ediyorsam da öbür dünyada hesabını vereceğimi hiç unutmam.

Ama pazar günkü kızgınlığım ve öfkemle o satırları yazmıştım. Dün öğle saatlerinde iki dostum ile bir yere gidiyoruz. Ben arka koltukta oturuyor ve konuşulanları dinliyorum. Bir ara ön koltukta telefonla yapılan konuşma öyle hararetlendiki kulak misafiri olmak zorunda kaldım. Konu tavuk ve hindilerin fırında pişirilmesi ile ilgiliydi. Şehrin iki hatırlı insanı sağı solu arıyor ve gece için hindiler ve tavukları pişirecek fırın arıyorlardı. Şehirde bu işi yapan kalmayınca o işyerinin BÜSAN şubesine yöneldiler.Ahize açık olduğu için otomobilin içinde tüm konuşmaları artık dinliyordum. Kuru kesim tavuk ve hindilerin Kadınlar Pazarı’nda falanca köşeden alınacağını, tavuk ve hindileri pişirtmek için ise bir gün önceden sipariş verilmesi gerektiğini öğreniyordum.

Afiyet olsun beyler.

3 METRELİK TOTEMDE

6 SANTİM ÇIKINTI ARANIYORMUŞ

Şehrimizde zincir alış veriş marketleri bulunan bir kurumun sahibi aradı. Dertli mi dertli idi. Çünkü bir mağazanın önüne diktikleri 3 metrelik totemin ucu 6 santim ileriye çıkmış. Belediye yetkilileri de gelmiş ceza kesiyorlarmış.

Kim yasalara kurullara santimlere uymazsa onları savunmamız mümkün değil. Ama bu şehrin ana caddelerinin kaldırımların bile ama paralı ama parasız parsellendiği dahası sokak hatta caddelerinin kapatıldığı bir işgal uygulamasında o iş adamını dinlerken, yerden 3 metre yükseklikteki 6 santim nasıl ölçüldü nasıl göze battı doğrusu onu ben de anlayabilmiş değilim  

VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜ İLE

BİRLİKTE KREDİ YURTLAR

MÜDÜRÜMÜZÜNDE TAYİNİ ÇIKMIŞ

Konya 2013’e bürokratların tayin haberi ile giriyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Vakıflar Bölge Müdürümüz Sayın İsmail Aktaş Bey aradı. Samsun’a tayini çıkmış. İsmail abimiz ile telefonda helalleştik. Son derece başarılı ve beyefendi bir bürokrattı. Kısa sürede birbirimizi sevmiştik. Kendisilerine ve ailesine Samsun’daki yeni görevinde başarılarının devamını diliyoruz.

Dün ise yeni bir müdür tayini daha duydum. YURTKUR Konya Bölge Müdürü Osman Yaşar Acet Bey’in de tayini çıkmış. Duyduğuma göre Osman Bey de Ankara’daki Merkez valilerimiz(!) arasına gidiyormuş. Vallahi üzüldüm. Osman abimiz de tıpkı İsmail Bey gibi sessiz sedasız mütevazı çalışkan ve işini en iyi şekilde yapmaya çalışan bürokratlarımızdan birisi idi. Ne diyelim. Allah daha beterinden saklasın…  

HİKMET YANARTAŞ BEY’İ

YÜREKTEN KUTLUYORUM

Sporda Konya’nın sevdiği sporda çilesini çeken isimlerden bir tanesi de Sayın Hikmet Yanartaş’tır.Hikmet Bey ile dün sabah Meram Yaka otobüsünde karşılaştık. Aynı zamanda Federasyon Başkanvekili olan Hikmet abimiz şubat ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nın Konya’ya alınmasını sağlamış.

Nasıl mutlu nasıl gururlu idi. Bu işe emek verenlerin nasıl zorluklar çektiğini bilirim. Ve yine Hikmet Bey’den öğreniyordum ki bu işin perde arkasındaki en büyük kahraman Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan Bey imiş. En büyük destekçileri arasında da Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim AltayBey varmış. Dev Avrupa Şampiyonası Konya’mız için şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gerçek bilgi kendi cehaletinin farkında olmaktır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Meram Araştırma Hastanesi önündeki ışıkta taksiciler müşteri almadığı zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları