Benim çok farklı heyecanım Selçuk Üniversitesi

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 19.05.2024 19:17
YAZI
A
 Benim çok farklı heyecanım Selçuk Üniversitesi

Kim ne derse desin hepimiz için Üniversite yılları çok farklı anlamlar, tarifsiz heyecanlar ile anılır. Benim için de üniversite yılları hala yüreğimi kıpır kıpır eden hatıralar ile doludur. Hep söyledim bundan sonra da inşallah söylemeye devam edeceğim.

“Selçuk Üniversitesi mezunu olmaktan gurur duyuyorum.”

Benim güzel üniversitem 38. kuruluş yıldönümünü kutlamaya devam ediyor. Bu kutlama faaliyetleri içerisinde bence en anlamlısı 38. yıl fotoğraf sergisidir. Selçuk Üniversitesi’nin barakalarda, çorak topraklarda başlayan ve bugün Türkiye'nin en modern kampüslerinden biri haline gelen uzun ve meşakkatli serüveni fotoğraf kareleri ile anlatılmaya çalışılmış.

Bu fotoğraflar çok etkileyici.

foto-1-010.jpg

Yıl 1981 ya da 82 idi. Askeri ihtilal daha yeni olmuş millet gibi biz de kendimize gelememiştik. Askeri araçların dönen tekerlek sesi hala tüylerimi diken diken ediyordu. Şu anda Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde kalan Eğitim Fakültesi’nden belediye otobüslerine biniyor ve kilometrelerce gidiyorduk. O zamanlar şehrin yerleşim merkezi olarak en uç noktası herhalde Aydınlık Evler’in olduğu yer idi. Biz burayı da geçiyor gidiyor… Gidiyorduk…

Sonra dağların tepesine güneşin altında boyu bir karış olan çam fidanlarını dikeceğiz diye kan ter içinde kalıyorduk.  

foto-2-008.jpg

İşte o günlerden bu günlere. Bize yeniden o günleri hatırlatan başta Sayın Rektörümüz Hakkı Gökbel Hoca olmak üzere tüm hocalarıma, üniversite çalışanlarına üniversitedeki dostlarıma bir kez değil bin kere teşekkür ediyorum.

foto-3-007.jpg

Daha önceden de yazmıştım bu arada üniversitenin ilk öğrencisi olan ve halen Selçuk Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Küçüködük’ün de Hakkı Hoca tarafından hatırlanması çok anlamlı bir hareketti.

Ayrıca Merhum Rektörümüz Prof. Dr. Erol Güngör’ün adına yanılmıyorsam Rektör Abdurrahman KutluHoca zamanında Beyşehir Yolu üzerinde yaptırılan Erol Güngör Çeşmesi’nin de tamamen yenilenmesi ve vatandaşların hizmetine sunulması bir başka anlamlı çalışmaydı.

Bu arada eğer Rektör Hakkı Hocamı kızdırmaz isem kendisinden bir ricada bulunacağım. Köklü üniversiteler mezunlarının kurmuş oldukları derneklerle, çalışmalarla büyüklüklerini nesilden nesile taşırlar.

Bu konuda Süleyman Okudan Hoca zamanında bir çalışma vardı. Belki çok iyi şeyler de yapıyorlardır. Ama mesela benim haberim yok. Bu konuda da Hakkı Hoca bir el verirse hepimizin farklı alanlarda farklı destekleri olacağına inanıyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Üç şey hakkında dudağını kıpırdatma: Gittiğin yol, paran ve mezhebin.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nimetlerin külfetine katlanabildiğimiz zaman ADAM oluruz.

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları