Dualarla güne başlayınca

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 10:29
YAZI
A
 Dün yeni bir güne daha Allah’a şükürler olsun hiç tanımadığım bilmediğim bir büyüğümüzün dualarını alarak başlıyorduk. Öylesine mutlu öylesine duygu yüklüydüm ki kelimelerle tarif edemem. Nerede ise bir ara çaktırmadan gözyaşlarımı tutamayacaktım.

Bugünkü yazı konumuza böyle bir giriş yapmamıza neden olan okurumuz gibi, bizi uzaktan uzağa takip eden dostlar için şöyle küçük bir giriş yapayım.

8 yıldır nerede ise kuruluşundan bu yana Memleket Gazetesi’nde naçizane baş amele (!) olarak kendimce çalışmaktayım. Çalışmayı çok seven dahası mesleğinin manyağı olan bir gazeteci olarakKonya’da olduğum her gün, bunlara pazar günleri de dahil gazeteyi açar çayı dahi demlerim.

Dün de aynen böyle olmuştu. Gazetede Allah’ın tek bir kulu yoktu. Sadece dağıtıcı arkadaşlarımızdanŞükrü abi gazetelerini dağıtmış gelmiş dahası yorgunluktan ve soğuktan koltuğa gömülmüş ısınmaya çalışıyordu.

Tam çalışmaya dalmıştım ki bir telefon bağlandı. Telefondaki abimiz önce kendisini tanıttı; “Ben Nur Berberi Muharrem Karagözler. Dükkanı kapattım. 5-6 aydır da gazete parasını almaya gelmiyorsunuz. Ama gazete her gün geliyor. Bir anda gazete parasını almaya gelirseniz paranın hepsini veremem” deyince “Canınız sağ olsun abi. Siz adresinizi verin paranın ödeyemediğiniz kısmını ben öderim” dedim ve adresi aldım. Hacı abi tane tane kelimelerin üzerine basarak adresini veriyordu “B. Aymanas Mahallesi, Ebul Vefa sokak, Tarikatçı çıkmazı…”  adresi aldım abiye teşekkür etmiştim ki abi tekrarladı “Bana bak bu üçüncü arayışım. Bir daha aramam haa” diye kızınca “Abi bakın sizin notunuzu ben ilk defa alıyorum. İnşallah arkadaşlar gelsin bizzat görevlisine adresinizi vereceğim” deyince “O zaman sen kimsin?” diye sordu.

“Uğur Özteke” deyince kocaman bir annaaaaah patlattıktan sonra “Hay Allah senden razı olsun. Hay sen çok yaşa ömürlü ol…” diyerek başladı dua etmeye.

Ama nasıl içten, nasıl samimi dualar ediyordu. Muharrem abi de meğer çok dolu imiş. Artık evinde de olsa bizi sıkı sıkıya takip ediyormuş. Muharrem abimiz de GAZNET mağduru imiş. Aylardır paralarını yatırıp, gaz gelecek diye bekliyorlarmış. “Bak kuzum biz yaşlı insanlarız. Artık kovayı filan kaldırırken zorlanıyoruz. Aman sen böyle güzel güzel yazmaya devam et. Cenab-ı Allah’ım sana güç kuvvet versin”… diyor ve başlıyordu yeniden dua etmeye.

Biz de bu vesile ile bir kere daha yüzlerinizi görmesek de, seslerinizi duymasak da bizi uzaktan uzağa takip eden tüm okurlarımıza sonsuz şükran ve saygılarımızı sunuyoruz.

NALÇACI’NIN YAYA ÜST

GEÇİTLERİ YAPILIYOR  

Güne böyle güzel dualar alarak başladıktan sonra yazacağımız tüm olumsuz konuları bir anda sildik ve önümüzde yazmak için not aldığımız pozitif konulara bakmaya başladık.

İşte bunlardan birisi.

Malum Nalçacı Caddesi’nde bir tanesi Kemal Onsun Camii önünde olmak üzere iki yaya üst geçidimiz vardı. Bunlar belki ömürlerini doldurduğu için belki de bir başka düzenleme yapmak için yıkıldı.

Yıkıldı ama aradan da aylar geçti. Hatta bir ara Kemal Onsun Camii önündeki tramvay demirleri yetkililer tarafından kesilerek Nalçacı’nın göbeğinde tramvay raylarının üzerinden yaya geçidi bile açıldı(!)

Biz de gidip yayaların kadınların çocukların felaket geliyor diye çırpınışlarını fotoğraflayınca demir korkuluklar tekrar yerine kaynatıldı.

Veee aylar sonra her iki nokta da yeni üst geçitlerin ayak inşaat çalışmaları başlatıldı.

Böylece Nalçacı Caddesi şehrin doğu ve batı yakası gibi ikiye bölünmekten kurtulmuş oldu.

Yöneticilerimize Nalçacı Caddesinde iki yaya üst geçidi inşaatına başladıkları için teşekkür ederiz.

HAC VE UMRE ŞİRKETLERİMİZİN

HEPSİNİ ÜZMEK İSTEMEYİZ

Yanılmıyorsam geçtiğimiz hafta sonu idi. Bir vatandaşımızın Umre’de başına gelenleri kendisinin kaleminden köşemizde paylaşmıştık. O günden bu güne bazı hassas ve duyarlı Hac ve Umre işi yapan şirketlerimiz ile TÜRSAB yetkilileri harekete geçtiler. Zaman zaman tek tük de olsa bu tür üzücü konular yaşandığını kabul eden firma yetkilileri, özellikle korsan şirketler yüzünden bu tür olumsuzlukların olduğunu belirttiler. Bu vesile ile Allah’tan korkan kuldan utanan ve bunları bire birçok daha iyi yaşayan insanlarımız adına biz de duyarlılık gösteren herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.    

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gereğinden çok duvar örüyoruz ve gereğinden az köprü kuruyoruz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Garda araçlarımızı giriş çıkış yapılan yolun ağzına park etmediğimiz zaman ADAM oluruz  

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları