Başkan Konuk, Rektör Gökbel Hoca..

Kayıt Tarihi: 01.01.1970 02:00 - Son Güncelleme: 17.05.2024 12:07
YAZI
A
 Başkan Konuk, Rektör Gökbel Hoca, Bestami İnan abimiz ve SGK

Bazen kendi kendime bende kızıyorum. Bir anda kendimizi şehrin sorunlarına kaptırıp dertlerle dertleniveriyoruz. Hatta hasta bile oluyoruz. O zaman da kötü(!) oluyoruz. Bu yüzden dünyamızdan bazı kötülükleri atmaya çalışıyoruz. Çünkü kötüden bıktık. Çünkü niyet ne olursa olsun artık kötüyüz(!)…

Birden şehrin ekonomisi, yapısı, kültürü, sporu, sosyal durumu, imarlaşma ve ulaşım filan derken dostlarımızı, büyüklerimizi ihmal ediyoruz.

Mesela şehrin iki önemli ismi iki ayrı kıtaya gidip geldiler.

Başkan Recep Konuk, önce Sayın Bakanımız Davutoğlu ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Daha sonra orada bir takım görüşmeler yaptı ve dünyanın geleceği ile ilgili olarak yapılan ve Türkiye’den sadece iki kişinin davet edildiği, dünyadan da sınırlı sayıda kişinin katılabildiği toplantılara katıldı. Amerika notlarının detaylarını inşallah Sayın Başkan Recep Bey ile yapacağımız ilk çay sohbetinde dinler ve sizlere de güzel güzel aktarırız.

REKTÖR HOCA DÜN SABAH GELDİ

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Hakkı Gökbel Hoca da geçtiğimiz haftadan bu yana İtalya’da düzenlenen uluslar arası FIMS Spor hekimliği kongresinde idi. Hakkı Hoca dün sabah Türkiye’ye döndü. Bu kongre spor ve bilimin ortak alanında dünyanın en önemli kongresidir ve yapılan araştırmalar burada ödüllendirilir. Geçen yıl Meram Tıp Fakültesi’nde ki bir araştırma 1.lik ödülü almıştı. Hakkı Hocamızı dün sabah rahatsız etmek istemedik. Çünkü biliyorduk ki Hakkı Hoca son Amerika dönüşü sabah saatlerinde Konya’ya inmiş üç dört saat sonra da bizi kabul etmişti. Hoca hala jet lag konumunda iken bile biz Konya meseleleri ile kendisini adeta boğuyorduk. Bu kez aynı hatayı yapmayacağız inşallah.

BESTAMİ İNAN ABİMİZ

OĞLUNU EVLENDİRİYOR AMA

Yanılmıyorsam 20-25 yıllık gerçek dostlarımızdan, vefasız siyasette bizi satmayan nadir isimlerdenBestami İnan abimiz hafta sonunda oğlu Cüneyt’i evlendiriyor. Allah mesut bahtiyar etsin. Ailelere hayırlı uğurlu olsun. Bu davetiyede dikkatimizi çeken konu davetiyenin en alt satırında “Düğünümüzde konvoya hayır kampanyası desteklenmektedir” denmektedir.

AK Parti’deki değerli kardeşimiz Mustafa Yazlık ve ekibinin fikir babalığını yaptığı, fikride eyleme dönüşmesi için büyük gayret sarf ettiği olayı zevkle izliyorum. Konvoya Hayır kampanyasına devlet yani poliste tam destek vermesine rağmen olay henüz tam olarak uygulama safhasına geçmemiştir. Bu normaldir. Böylesine bir geleneğe dayanan konvoy işi bıçak ile kesilir gibi kesilmez. O zaman SayınBestami İnan Bey’in yaptığı gibi küçük gibi görünen ama çok büyük adımlarla bu iş eninde sonunda şehrimizde oturacaktır inşallah.

SGK BİLGİ İŞLEM DAİRESİ

İNSANLARI MAĞDUR EDİYORMUŞ

Epeydir şikayet gelmeyen SGK’dan bu kez yine ciddi ciddi “yandım anam” sesleri yükselmeye başladı. Konu hiç ilgi alanım değil ama bize iletilen şikayetleri şöyle bir toplayacak olursak;

SGK’ da vezneler kaldırılmış. Vatandaş primini Ziraat Bankaları’ndan online sistemi ile ödüyormuş. Ama bu çağda bu teknolojide sebebi hikmeti ne ise yatırımlar primler sistemde görünmediği için vatandaş makbuzu ile de SGK’ya gelse işini göremiyor dahası sağlık hizmetini dahi alınamıyormuş.

Mesela bizi arayan vatandaş 2 ay önceden Aydın’dan primini ödediği halde Ankara’daki Bilgi İşlem Dairesi’nden kaynaklandığını iddia ettiği sıkıntıdan dolayı primini ödemedi olarak görünüyormuş.

Biz SGK’da Ankara kaynaklı böyle bir sıkıntının olduğunu yetkililerimize iletmek istiyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan, ne idraksiz mahlûktur! Herkes kimsenin sağ kalmadığını bilir de, kendi öleceğine inanmak istemez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bir kaç kendini bilmez azgın dolu çöp kovalarını zevk(!) diye devirmediği zaman ADAM oluruz   

ETİKETLER:

Uğur ÖZTEKE

Uğur ÖZTEKE

Yazarın Diğer Yazıları